Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 юни 2007, 08:34 ч.

Универсален доматен сос - без варене

  • 1 218
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 764

Обелват се добре узрели домати,настъргват се на ренде или се минават с пасатор,нарязан  на много ситно магданоз ,няколко скилидки  чесън минат през пресичката за такъв,сол ,зехтин /олио/.
Ако доматите ги стържете на ренде добре е да се махат семките - по представително е,а и няма да ви се мотаят из устата Laughing
Всичко се разбърква и се остава в  хладилник да престои 1-2 часъ ,за да може да се овкуси.
С този сос  заливам печени или пържени чушки,патладжан,тиквички, печени саламчета ,пържолки или на каквото си решите.
този сос съм го "копирала" от кръчмичките по морето ! Grinning

# 1
  • София
  • Мнения: 439
мммм, чудесно ми звучи, задължително ще се пробва! Благодаря за рецептата!  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 134
извинявай за тъпия въпрос -как се махат семките? newsm78

# 3
  • Мнения: 764
ами прецеждам настърганите домати през едра цедка Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт