Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • През девет планини в десета...
 • Мнения: 698
Има ли някой мама със същия проблем?Синът ми е в шести клас и е отличник PeaceОБАЧЕ ТОВА СЕ ОКАЗА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ МОМЧЕТА МУ СЕ ПОДИГРАВАТ И ГО ИЗБЯГВАТ.Има случаи когато са искали да го бият затова,че си е написъл домашните или че не иска да избяга от час.Не ме разбирайте погрешно.Той е зубрач,нито има вид на такъв,даже е много готин по външност и много го харесват момичетата.Но тези момчета.....Той ми е споделял,че вече направо му е дотегнало от тях и единствения начин да не го закачат е ако спре да учи.Незнам какво да правим???Моля ви ,дайте ми съвет!!!!!!!!!

# 1
 • През девет планини в десета...
 • Мнения: 698
ТОЙ НЕ Е ЗУБРАЧ!!!!!  Така става като не чета преди да публикувам ooooh! ooooh!ИЗВИНЯВАМ СЕ

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Искаш да кажеш, че той е единственият отличник в класа? Защото като те чета до такъв извод стигам. Явно е единствен, щом така бие на очи и за останалите момчета е толкова непонятно и невероятно, че чак им е смешно. Много неприятни изводи си правя за училището, в което учи детето ти. Щом отличниците се третират като обект на подигравки и тормоз... Явно не е това училището. Това бих казала аз на първо четене.

# 3
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
Здравей!
Разбирам проблема ти.Аз като дете също го имах.Понеже бях по-едричка не смееха да ме бият мен, но редовно ступваха по-малкия ми брат.За съжаление и преди 20 години и сега децата,които обичат да учат, а са в един и същи клас с калпазани стават обект на неразбиране и подигравки.По този начин децата с по-слаб контрол от родителите изразяват завистта си, а понякога и мързела си.
Поговори с учителите, с класния.Ако другите деца бъдат по-ангажирани с уроците това може да се промени.Например-да им се постави задача да намерят допълнителни материали по някаква тема.
Нормално е момчетата да се дразнят,че сина ти е харесван от момичетата, а те не чак толкова.Надявам се скоро това да отшуми.
А ти бъди до детето си-то има нужда да е сигурно,че постъпва по правилния за него начин.

# 4
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 941
Ооооооох, страшно е.
Низвергнат си, ако си зубрач, читанка, отличник, с очила/без очила, с наднормено тегло, ако не искаш да пиеш/пушиш с останалите, да бягаш от клас или пък да не бягаш...
И това си е отколешно явление. Каквито и съвети да ти дадем, сам той трябва да се пребори и да си изработи модел на поведение, авторитет и себеуважение. Сам, както и ние сме го правили, като деца.

А иначе благородно ти завиждам за отличника  Hug

# 5
 • Мнения: 1 172
Смени училището с по-елитно такова, в което знанието се цени повече и децата са по-мотивирани да учат, дори ако трябва да е частно. Това на първо място, ще постави сина ти в много по-конкурентна среда (а както знаем, най-важната предпоставка за добро развитие е конкурентната среда). На второ място, ще приключат проблемите, които има сега, тъй като няма да е единствения или един от малкото отличници, а и отношението на децата от класа му към ученето ще е много по-различно.

# 6
 • Мнения: 13 834
Смени училището с по-елитно такова, в което знанието се цени повече и децата са по-мотивирани да учат, дори ако трябва да е частно. Това на първо място, ще постави сина ти в много по-конкурентна среда (а както знаем, най-важната предпоставка за добро развитие е конкурентната среда). На второ място, ще приключат проблемите, които има сега, тъй като няма да е единствения или един от малкото отличници, а и отношението на децата от класа му към ученето ще е много по-различно.
Peace newsm10 smile3501

# 7
 • София
 • Мнения: 2 700
И Шани и *SV* са прави.
Няма нищо ново под слънцето. От край време тези, които са по- в някаква област или се различават по някакъв начин от масата са сочени с пръст и психически тормозени. Действително вариантите ти са два: или да оставиш синът ти сам да се пребори със ситуацията и самоутвърди, или да го преместиш в друго училище.
Сигурна съм, че ще се справите, след като детето ти е толкова зряло. Peace

# 8
 • Земята
 • Мнения: 1 426
Той догодина ще е 7-ми клас, така че най-вероятно проблемът ще отпадне от само себе си, когато всички ги налегнат да учат допълнително.
И при нас имаше същия проблем. И след като приеха сина ми във Втора английска, целият осми клас той не можеше да се начуди, все повтаряше: знаеш ли, че в това училище се подиграват на тези, които не учат, а колкото повече учиш, толкова повече те уважават.

# 9
 • Мнения: 505
Добре че училището вече свърши  Peace Не мисля, че трябва да се мести детето в друго училище, и то 1 година преди гимназия. Поговори с класния и се радвай на отличника  Hug

# 10
 • През девет планини в десета...
 • Мнения: 698
Благодаря ви за съветите момичета  bouquetСинът ми е в езикова паралелка /английски и немски/ уж в елитно училище.Пътува с градски транспорт до другия край на града само и само да учи там.Миналата година имаше  приятел от класа - страшно интелигентно дете и двамата със сина ми все заедно бяха и не търсиха компанията на другите момчета.Обаче когато започна шести клас приятелят му замина за Англия и сега е сам.Всички други момчета наистина не учат и вече са се пригрупирали на групички и никой не го иска при тях.Хиледи пъти съм разговаряла със класната,но никакъв резултат SadЩе стискаме зъби още една година и после дано вече попадне в по добър клас.Забравих да ви кажа,че той е дребен и това допълнително му влияе

# 11
 • София
 • Мнения: 2 405
Бръкна ми някъде с тоя пост , да знаеш.  Изпитала съм го на собствен гръб, става дума за мен, не за детето. Мен дори ме биеха момчетата.  Като влязох в техникума реших, че трябва да се променя, сдружих се с популярните и започнах да се правя на печена. Разбира се гоненето на високи оценки ми стана последна грижа. Обаче не отчетох това, че  техникума  беше елитен и там важаха други правила. Като го завърших разбира се не можах да вляза да уча това, което исках заради нисък бал. За щастие успях да оправя грешката по-късно.  Та - ако можете сменете училището, ако не - стискайте зъби и действайте за елитно след 7 клас.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 045
Бооооже  ooooh! Тия деца са станали ужасни ... Племенника ми е отличник на класа и на олимпиади ходи и е толкова горд , че немога да си представя някой да му убие ентусиазма заради това , че е по -глупав и не може да стигне неговото ниво  #Cussing out Добре е ,че сина ти ще минава в седми клас щото ще ги изтърпи само една година докато се премести защото ще кандидатсва другаде предполагам. Не мога да дам съвет , че аз съм много чувствителна на такива теми и реагирам крайно но си мисля че е добре да поговориш със сина ти за да не му се отрази това отношение на успеха  Tired Успех  Hug

# 13
 • Мнения: 2 292
сменете училището. не си струва да се тормоzите. няма да има реzултат.

# 14
 • Европа
 • Мнения: 2 934
Ние сме с подобен проблем. Синът ми е единствения ,който завършва с пълно 6 от техния клас. В началото на 2-я срок му викаха зубрач , но вече спряха. Даже сега с едно от тези момчетата е първи приятел.  Simple Smile Но не знам точно как се разбра със съучениците си ...Престана да им се дразни може би.Не му е приятно ,но...Намериха си и общи интереси - спорт, музика...
Да поясня ,че е в елитно училище и клас. Просто в калса  са повече момчета, а при тях знаем как е  Wink , не са зубрачи по принцип.

Дано в 6-ти клас да не възникне отново този проблем.

Пожелавам ти и на теб догодина - отличник с много приятели в класа!  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт