Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в сърцето на мъжа си!

Мнения: 1 081
Напоследък много изчетох за плодовете и правенето на пюре, но някои казват първо да се попари, след това да се пасира, други само да се пасира. Въпросът ми е: за да замразя на кубчета плодовото пюре, плодовете трябва ли да бъдат предварително сварени (попарени) или не. Ще може ли да се яде пюрето ако направо ги пасирам и така ги замразя? Моля за мнения, защото се появяват все повече плодове, а не знам как да процедирам.Благодаря предварително!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 288
Бебенцето е много малко,за да яде сурови,но иначе може да ги свариш на пара пасираш и слагаш в бурканче  във фризера Hug
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
в бурканче  във фризера Hug

Бурканчето няма ли да се пръсне във фризера?  Thinking
Цитирай

в сърцето на мъжа си!

Мнения: 1 081
Аз имам в какво да ги слагам, но какво ще му стане на детето, ако не ги варя?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
По принцип пресни плодове се дават след 6 навършени месеца. Оща малко ви остава. Няма да му стане нищо, само давай подходящите като за начало.
Цитирай

в сърцето на мъжа си!

Мнения: 1 081
А пресни пасирани плодове мога ли да замразявам или не?
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 203
Можеш да пробваш,пък ако стане.Аз пробвах с череши-после не ставаха за ядене.А досега бурканче не ми се е пръскало във фризера.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А пресни пасирани плодове мога ли да замразявам или не?

Принципно може, но няма голям смисъл. Плодовете, след срязване и пасиране, до 20мин губят почти всичко от ценното и полезното си, заради окисляването. В домашни условия то няма как да бъде избегнато. Така че е хубаво пасиран пресен плод да се даде веднага. Мога да те посъветвам да замразяваш цели плодове, тогава са ок и да пасираш след размразяването.
Цитирай

София

Мнения: 346
И аз мисля, че за пресни плодове сте малки. Поизчакайте и започнете с тези, от които първо се дават сокове - ябълка и морков.

А за сега - прави ги като нектари - вариш и пасираш. Можеш да замразяваш във фризера в бурканчета, но не ги пълни повече от пръст- пръст и половина преди гърлото, защото при замръзване веществото увеличава обема си и, ако са препълнени и със затворена капачка, ще ти се пръсне буркана. Но, честно казано, замразени  иразмразени после не са много гот - по-добре ги стерилизирай - като компотите - десетина - двайсе минути да врят, после обръщаш с капачката надолу и заделяш в килера:)

Успех  chef
Цитирай

Пловдив

Мнения: 288
Ами бураканчето няма да се пръсне ,ако не го пълни до ръба,от личен опит го знам. Относно плодовете,ако са само пасирани е желателно да се хапват веднага,пък и нали знаеш,че като постоят малко и почереняват,дори и във фризера
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.