Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 044
Здравейте!

Синът ми от 5 дни поддържа висока Т-38.5-39, отказва да се храни, до вчера нямаше никакви други симптоми, но днес има разстройство, зачервени уши и леко зачервено гърло. на всичкото отгоре педиатърката не успя да ми обясни какво знаи кръвната картина  Shocked Моля ви, кажете ми дали всичко е ОК(хемоглобина и аз го видях, че е доста нисък, но детето ми упорито отказва да приема различна храна от кърма)

RBC 5.0 T/L          3.80-5.40
HGB 95.1 g/L       110-130
HCT 0.290 L/L      0.330-0.470
MCV 58.0 fL          80-92
MCH 19.0 pg         26-32
MCHC 328.0 g/L    310-360
RDW 18.1 %         11.5-14.5

Доколкото мога да се ориентирам, нищо не е в посочените норми на листа. какво означава това?Моля ви, кажете!!! Че направо тая моята докторка ми иде да я  #2gunfire  Как ще отрая да понеделник...
Цитирай

тракийка съм

Мнения: 1 846
наи -вероятно инфекция което едоста обширно понятие.повишени еритроцити и левкоцити това е сигурен признак за инфекция.с хемоглобина не е толкоз страшно най-вероятно капки ;малтофер;,ще оправят нещата.но анемията не е за пренебрегване,защото детето по4ва 4есто да боледува
Цитирай

София

Мнения: 1 096
Най-добре се посъветвай с някой друг лекар или пиши на д-р Слънчева (д-р Нивеа бейби) или Александър.
Цитирай


Мнения: 2 579
това е бебе - не са фрапиращи тези разлики, а хемоглобина е в норма. Не се притеснявай предварително
Цитирай


Мнения: 7 551
това е бебе - не са фрапиращи тези разлики, а хемоглобина е в норма. Не се притеснявай предварително
Хемоглобина НЕ е в норма. Под 100 по принцип нещата са обезпокояващи.
Освен ако изследванията не са от "пръстче". Такъв тип вземане на кръв е недостоверно за общи кръвни изследвания.
Цитирай


Мнения: 4 150
 
Цитат
поддържа висока Т-38.5-39, отказва да се храни, до вчера нямаше никакви други симптоми, но днес има разстройство, зачервени уши и леко зачервено гърло. на всичкото отгоре

А теzи педиатри там да са чували,че при инфекция всичките теzи параметри се иzместват?
И това е напьлно нормално.
Не виждам ниЩо обеzпокоително в реzулататите,но ако след като ви мине инфекцията направете пак картина,но поне 2 седмици след като сте zдрави,zа да се види хемоглобина дали се е качил.Ако не е,правете и други иzследвания.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 044
Благодаря ви за отговорите!

Изследванията са "от пръстче", явно ше трябва да повтроим като се поуспокоят нешата. иначе дребният е доста по-добре тия дни, никакви лекарства не съм му давала, само Отипакс за уши. Обаче една  друга лекарка ме посъветва да давам по 8-10 капки Малтофер, че така или иначе Мартин не яде почти твърда храна, пък месо да не говорим, и няма как да му вдигна хемоглобина по друг начин. Вие знаете ли нещо за този Малтофер? Вреден ли е? Има ли вероятност изследванията да са показали нисък хемоглобин, защотото бебето е  било болно?

Благодаря ви предварително!
Цитирай


Мнения: 4 150
По принцип при инфекция се "иzтегля" желяzото от клетките и автоматично пада и хемоглобина..Това е предпаzна мярка органиzма среЩу супер инфекция.

Малтофер е Швейцарски желеzен препарат и се дава дори на много малки бебета.Има някои консерванти в него и zатова не го предпочитам.Лично аz.
Детето ви е голямо и може да пие сьЩо желяzо на хапче,стрито на прах с вода.Усвоява се по лесно.Но трябва да питате лекаря zа доzа и тн. дали е уместно и дали детето Ще го предпочете.
Ако причината zа Хемоглобина е липса на желяzо поради инфекция,и да давате и да не давате желяzо,няма да се покачи докато не мине инфекцията.

Цитат
Има ли вероятност изследванията да са показали нисък хемоглобин, защотото бебето е  било болно?
Нормално явление е,но след време трябва да се покачи в нормата.Затова след време направете пак иzследвания.Според zависи от инфекцията може на органиzма да са нужни 6 месеца да набави желяzо и хемоглобина да се качи.

Богати храни са коприва,овес,просо,кайсиеви ядки,жьлтьк,ягоди,маслини.
Чай от коприва.Има сокове с добавено желяzо zа деца.

Не мисля като цяло,че имате повод zа тревоги.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 044
Christian, благодаря! Аз все пак купих  Малтофер-а, но като видях Е-271 и още нещо Е-..., се отказах да го давам, че съм много против. Ще направя изследвания пак другата седмица, и ако е пак същата работа с хемоглобина, тогава ще взема мерки "на хапчета" Smile
Цитирай
А как може да даваш желязо,без да си направила изследване на желязо??????
Цитирай


Мнения: 7 551
Christian, благодаря! Аз все пак купих  Малтофер-а, но като видях Е-271 и още нещо Е-..., се отказах да го давам, че съм много против. Ще направя изследвания пак другата седмица, и ако е пак същата работа с хемоглобина, тогава ще взема мерки "на хапчета" Smile
Включете в изследванията серумно желязо, феритин, желязо-свързващ капацитет.
Внимателно помислете дали се касае за железен дефицит. Само ако се касае, давайте желязо.
Цитирай

Асеновград

Мнения: 1 289
А референтните стойности за децата не са ли различни?
И аз сега разглеждам резултатите на малкия и ми се виждат малко ниски.....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.