Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 юни 2007, 21:47 ч.

Проблем в детската градина

 • 1 598
 • 26
 •   1
Отговори
Двуумя се как да постъпя?
Дъщеря ми е на 4 години и ходи на градина цяла година, винаги е ходила с голямо желание, никакъв проблем. От месец и половина прави уговорки за градината, не иска да ходи, плаче понякога сутрин. Нищо не мога да измъкна от нея, дали се е случило нещо, което да я безпокои... И обяснението дойде много скоро. Моя позната, която работи в същата градина разказа, че преди няколко дни една леля се е карала не детето като истеричка, защото не искало да яде. Детето се раплакало, въобще станал проблем и въпросната леля не спирала да се кара. Според моята позната доста е прекалила. Хубавото е , че лелята е само временно в групата, била леля на друга група. Но сега започва лято, предстоят сборни групи, какво ли че се случи през това време?
Та имам нужда от съвет как да постъпя? Дали да разговарям с лелята или направо да говоря с директорката?... Няма да допусна да тормзят детето ми по този начин, но как да постъпя?... Ситуацията е деликатна също, защото не ми се иска да замесвам моята позната, която ме информира за случката.

# 1
 • Мнения: 2 292
кажи и , као не иска да яде детето по добре да стои гладно, докато поиска да яде, отколкото стресирано и ако може вместо да пищи да изхвърли просто храната в кофата.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 103
Много гадно! Не знам с кой да говориш първо. Може да се поозъбиш на леличката, ама и директорката трябва да е информирана за случая. Във всеки случай не го отлагай!

# 3
 • toronto
 • Мнения: 198
то4но така както го обясни на нас трябва да го обясниш на лудата леля !!!дай и да разбере 4е тя е там за да дава пример а не да изпада в истерии и 4е това дете не е нейното в къщи(ако въобще има такова ) и 4е ако това се повтори ще търсиш отговорност за поведението и и последствията върху твоето дете!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
ако не дай си Боже това се повтори и ти разбереш - действай!!!
ох как се развълнувах!
дано пове4е не се повтаря

# 4
 • София
 • Мнения: 5 468
Ами кажи й, че детето ти е казало. То е на 4 години и спокойно може да ти разкаже това, нали? Така че пред лелята - Детето ми каза така и така... стресирано е от скандала, аз й вярвам!... и така. Да не си изпуска друг път нервите пред децата. Да знае, че ти и дъщеря ти си говорите в къщи за градината.

# 5
 • Varna
 • Мнения: 1 697
Аз бих говорила първо с въпросната леля и ако тя не реагира адекватно, тогава бих се обърнала към директорката.

# 6
 • БГ - София
 • Мнения: 7 813
Аз първо бих поговорила с детето. Ще и кажа че са ми казали че в градината имало някаква нова леля, която много викала. Ще я попитам дали познава подобна леля. Ще я попитам какво готвят напоследък, вкусно ли е тя яде ли, ще и кажа че ако не иска да яде не е нужно да го прави насила. В градината на децата ми напоследък има някаква нова готвачка която готви явно здравословно, почти всичко е варено и моите момчета отказват да се хранят на обяд  Sad. попитай детето другите ядат ли. После попитай някой на нея кара ли и се, виждала ли е да крещят на някого и т.н. Детето може да се смята за виновно, че не си изяжда всичко и за това да не иска да сподели с теб. Но веднъж ако разбере че ти не държиш толкова на храната ще сподели притесненията си, предполагам. Така ще разбереш истината.
После ако се окаже че въпросното дете е твоето, вземи мерки. Спокойно може да кажеш на всички че детето е споделило, че вече не иска да ходи на градина. Аз бих говорила с учителките. Ако това не помогне бих отишла при директорката, но няма да се разправям с въпросната леля.
Успех.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 056
Съгласна съм с Ellypr !
И аз бих постъпила както тя казва!

# 8
 • Земята
 • Мнения: 1 426
Да, предложението на Ellypr е много разумно!
И аз мисля, че учителките повече биха въздействали на лелята, отколкото ти, защото тя работи с тях и трябва наистина да се съобразява с мнението им.

# 9
 • София
 • Мнения: 6 036
аз карах мъж ми да чете менюто и ако види нещо от сорта на пиле фрикасе, което Теди мрази казва на учителките и лелята да не я карат да го яде. Никога не е имало проблем!

# 10
 • Barcelona, Spain
 • Мнения: 2 052
Двуумя се как да постъпя?
Та имам нужда от съвет как да постъпя? Дали да разговарям с лелята или направо да говоря с директорката?... Няма да допусна да тормзят детето ми по този начин, но как да постъпя?... Ситуацията е деликатна също, защото не ми се иска да замесвам моята позната, която ме информира за случката.
А можеш ли да имаш доверие на тази твоя позната?  Wink Sunglasses

При всички случаи говори първо с детето - лекичко и отдалекичко разпитай за първо за хубави работи - най-вкусни манджи в детската примерно, после се доближи до другото, по неприятното. Може да е стреснато, наплашено и нищо да не каже, но може и да ти поднесе нейната версия...
После идва ред на лелята, изясни си ситуацията внимателно  сама, и да отрича и да не отрича, намери начин да я убедиш, това да не се повтаря - любезно, но твърдо.
Следи детето как е...ако проблемите продължат ще стигнеш и до директорката, но засега ми се вижда излишно.

# 11
Благодаря ви за съветите! Мисля че ще говоря направо с директорката. Проблема е, че учителките винаги отричат каквото и да се е случило, покриват лелите, нали са екип, или пък не знаят какво се случило, което е още по-лошо- те никога не знаят ако някой е охапан, ударен или му е почти извадено окото... Учителките чуват за първи път, когато някой родител ги попита. Crossing Arms Crossing Arms А лелите няколко пъти обвиняваха моето дете, че си измисля, т.е. лъжи... Ето защо мисля да отида при директорката. А колкото до тази позната - сигурна съм, че не си измисля. Аз вече говорих с детето и наистина се оказа, че е имало скандал. Дори ми каза името на лелята. Така че позната я изключвам и мога да се позова на думите на детето. Никак не ми се иска да правя панаири, а до това ще се стигне ...

# 12
 • София
 • Мнения: 771
Аз също съм учителка в детска градина. Още в началото на учебната година провеждаме разговор с всяка майка, относно особеностите на всяко дете. При нас е закон: ако майката не желае, не настояваме детето да си изяжда всичко! Ако настоява....даже съм чела приказка на масата на една дама на 3 год. докато преглътне кюфтето. Видя ли в менюто кайма си подготвям приказка! Само че майката държи всичко да се изяжда. Е, разбира се ако някой не яде нищо, "предлагаме ВЪЛШЕБНА филия" / ...с чубрица. /На 40 Год. съм, но още си спомням от детската градина телешко с кюстендилки сливи...!
Съветвам те, първо да поговориш с лелката /строго/. Те често си позволяват много, после - с учителката. И ако до 1 седмица нищо не се промени -писменна  жалба до директорката! Успех.

# 13
 • София
 • Мнения: 11 270
Ами кажи й, че детето ти е казало. То е на 4 години и спокойно може да ти разкаже това, нали? Така че пред лелята - Детето ми каза така и така... стресирано е от скандала, аз й вярвам!... и така. Да не си изпуска друг път нервите пред децата. Да знае, че ти и дъщеря ти си говорите в къщи за градината.

И аз така си помислих първоначално. Но после .. аз бих казала да не натискат детето ми да я де и да ме му крещят, без избщо да уточнявам кой ми е казал и откъде знам. Така има елемента на изненадата  Mr. Green Но бих показала, че не говоря хипотетично,а  знам за въпросната случка

# 14
 • Мнения: 656
Подобен случай има и в градината на дъщеря ми, само че не е временна леля , постоянната леля, която се титулова "госпожа" и има "офис". Когато госпожите са си там тя си трайка, но ако някоя излезе в отпуск и друг я замества,започва да се изживява като възпитател и се държи отвратително посташки, не само към децата а и към родителите.
За щастие на госпожите рядко им се налага да отсъстват, но ако ще се случи продължителен пеиод, непременно бих говорила с директорката, тя държи нещата под контрол и обича децата в градината, те нея - също, би взела веднага мерки.Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт