Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора


Мнения: 1 996
момичета,истинският мед нали е захаросан.само,че аз си го втечнявам на водна баня.искам да попитам дали това загряване на меда ,разваля неговите качества,защото съм чувала,че не трябва да се слага в горещ чай например... има ли пчеларки   Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 548
И аз съм чувала това за чая и като правя на баткото чай винаги го чакам леко да изстине преди да сложа меда.А него(меда)си го ползвам захаросан,не го втечнявам.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Развлят се да, не бива да се подлага на високи температури. Истинският мед не се ли захаросва с времето, а не че задължително е захаросан?  Thinking И аз си го ползвам захаросан, като стане.
Цитирай


Мнения: 1 996
захаросан,но аз не го обичам така и когато мажа филии ми е по-лесно,ако е втечнен.
Цитирай


Мнения: 8 580
момичета,истинският мед нали е захаросан.само,че аз си го втечнявам на водна баня.искам да попитам дали това загряване на меда ,разваля неговите качества,защото съм чувала,че не трябва да се слага в горещ чай например... има ли пчеларки   Smile

Погледни в пчеларския форум, темата е кратичка.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
истинският мед почти винаги е захаросан. разтопявай го на водна баня, за да не завира, ако го обичаш течен.
Цитирай

В едно мъжко сърце

Мнения: 413
и аз го разтопявам на водна баня не ми харесва захаросан
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
истинският мед почти винаги е захаросан.

Искате да кажете, че се вади от кошерите захаросан, така ли? Аз не съм забелязала да е така. Или може би зависи от вида мед  Thinking
Цитирай


Мнения: 8 580
Не, не се вади никога захаросан, течен е, а се захаросва с времето, ако е истински мед. Не се захаросва акациевият мед, или доста дълго издържа незахаросан.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
И аз така знаех. Мерси.  Smile
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
За това защо се захаросва - имам приятели, които гледат пчели. Та от тях знам, че само около празника на един светия (не помня кой) сега някъде по това реме, ако се извади мед - не се захаросва. не знам защо.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
Температурата, на която се загрява медът на водна баня, не трябва да надвишава 40градуса, иначе всички полезни вещества се губят. Това го бях чела някъде, но не си спомням откъде.
Цитирай


Мнения: 4 380
Ако идете на пчеларско изложение, със сигурност ще си купите незахаросан мед. Медът който се произвежда за износ минава през филтри които препятстват захаросването и убиват бактерии и дрожди. В западен магазин на щанда за мед няма да намерите нито един буркан със захаросан. Медът който е предназначен за продажба в магазини минава през специални камери за разкристализация където се поддържа температура 35-39 град. и в течение на 2 денонощия медът се разкристализира.
Мразех мед докато ми носеха само някакви захаросани и никога не купувам захаросан мед както и който да ме уговаря, че това е признак за истинност. Предпочитам качеството на меда да е доказано със съответните сертификати, отколкото с наличие на захар в него.. Sick

Не нагрявайте меда над 40 град за втечняване, т.к. започва да образува канцерогенно вещество оксиметилфурфурол и вместо да е лечебен става по-скоро опасен.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 036
Температурата, на която се загрява медът на водна баня, не трябва да надвишава 40градуса, иначе всички полезни вещества се губят. Това го бях чела някъде, но не си спомням откъде.

Абсолютно вярно - на не повече от 40градуса! - това обаче означава голямо дебнене на котлона...
Цитирай

София

Мнения: 3 387
За да се маже по-лесно на филия,разбърквам в малка чашка мед и масло,става перфектно. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора