Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в ябълковата градина

Мнения: 1 648
Здравейте. Искам да направя гарнитура ориз с гъби. Дали някой може да сподели рецепта? Мерси предварително!
Цитирай


Мнения: 8 577
Запържвам нарязаните гъби в краве масло или олио да готовност. Като им изври водичката слагам една чаша ориз, запържвам леко, оризът става като стъклен, и заливам с три чаши вода. Може да се добави черен пипер, пилешко бульонче, понякога слагам и куркума, но става жълта сместта. Ако харесвате чесън, може и чесън да се сложи. понякога с гъбите запържвам и малко червен лук. Изобщо разни вариации правя. Като залея с водата и заври, обикновено изключвам газта и го оставям захлупен на горелката. След около 20-25 мин оризът е готов.

Копнала съм си и тази рецепта, става също много вкусно. Ако обичаш джоджен, може да сложиш! Според мен отива и на гъбите и на ориза.
Цитирай

София

Мнения: 1 982
Сварявам около 300 гр. печурки с един бульон.След около 15-20 мин са готови.Изчиствам ориз (около 1 ч.ч.), слагам го в тавичка с малко олио и 3 ч.ч. от бульона, в който съм варила гъбите и пека.И за заливка съм правила бешамелов сос и настърган кашкавал.

П.С.Слагам и малко сол и черен пипер.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
аз харесвам ризото с гъби.

дано някоя мама от Италия се включи с оригинална рецепта, че моята не предентира да е такава. Wink
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Това го правих миналата седмица, но добавих шепа царевица, стана ммммммммммм  Laughing
Цитирай

в ябълковата градина

Мнения: 1 648
Мерси много за отговорите.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Сварявам около 300 гр. печурки с един бульон.След около 15-20 мин са готови.Изчиствам ориз (около 1 ч.ч.), слагам го в тавичка с малко олио и 3 ч.ч. от бульона, в който съм варила гъбите и пека.И за заливка съм правила бешамелов сос и настърган кашкавал.

П.С.Слагам и малко сол и черен пипер.
И аз така ги правя!  Peace
Цитирай
А аз съм мързелива. Бухам всичко наведнъж (е, ако са пресни гъби, първо ги запържвам в тиган) в микровълновата. Става вкусно и лесно. Оризът ми е бланширан и или от него, или от микровълновата става на отделни неслепени зрънца.
Цитирай


Мнения: 1 378
И на мен ми е любимо ястие, но има нещо, което ме смущава - цветът. Оризът става кафеникав.
Чудя се, ако се напраявт поотделно и после само се смесят, как ще е.  newsm78
Дали някой е пробвал по този начин?
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 681
И на мен ми е любимо ястие, но има нещо, което ме смущава - цветът. Оризът става кафеникав.
Чудя се, ако се напраявт поотделно и после само се смесят, как ще е.  newsm78
Дали някой е пробвал по този начин?

Аз само така го правя, че и на мен е ми харесва да е кафеникакво, Става доста добре.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.