Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 64 отговора


Мнения: 533

Лично аз ,когато имам голямо количество тиквички  - ползвам,макар че вкусът им не е като на стандартно изпържените.
Цитирай

U.K.

Мнения: 149
в повечето случай пържа във фритюрник.предварително ги нарязвам нарязва  осолявам и ги поръсвам с брашно, така ги оставям да престоят известно време и после ги пържат. стават по хрупкави
Цитирай

София

Мнения: 431
Мдааа почти винаги ги правя във фритюрника  Peace по бързо стават
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Аз пък ги пържа в тигана - стават по вкусни  Wink
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
а има ли разлика между тези на тиган и тези във фритюрник, когато се вадят от фризера? основно за зимнина на тиквички искам да си взема някакъв мини фритюрник, но се чудя дали ще ги ядем после  newsm78
Цитирай


Мнения: 533
ами да- аз точно за това ползвам фритюрника
след като ги изпържа чакам да изстинат и слагам в кутийки- после във фризера
може и в торбички
После в МВ- и готово
вкуса им е    като на  прясно изпържени
Цитирай


Мнения: 1 669
Вкъщи ги предпочитаме предимно на тиган, по-вкусни са... Не е приятно пърженето в тази жега, но пък после... ММММММ Laughing Laughing Laughing
Цитирай
Само на тиган. Наистина отнема време, но резултата си струва.
Цитирай


Мнения: 1 876
Ами обелвате ли ги преди пържене?Щото ние не ги белим.Иначе ги пържим в тиган - даже нямаме фритюрник.
Цитирай


Мнения: 1 669
не, аз не беля тиквичките... Shocked
Цитирай


Мнения: 6 095
не ги беля, режа ги на кубчета, оставям ги да се отцедят и във фритюрника
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
не беля, режа на кръгчета. не оставям да се оцеждат, просто ги нарязвам повечко в една купа.
Цитирай
Мисля, че тайната на хрупкавите тиквички е в начина на пържене. След като ги сложа в тигана ги обръщам след около 15 секунди. Това ги запечатва и отвътре не изсъхват, а отвън хващат хрупкава коричка.
Цитирай


Мнения: 1 669
нещо не разбрах... обръщаш на всеки 15 секунди ли...
За 15 секунди не могат да се изпържат тиквички...  Wink
Цитирай
Не могат разбира се  Wink само в началото.  Слагат се в олиото, чака се 15 сек и се обръщат. По този начин се бланшират и това не позволява на сърцевината да изсъхне и да се спаружат. След това вече следващото обръщане е когато от едната страна са готови.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 64 отговора