Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 157
Мили мами как приготвяте кисел на вашите бебчета ?
Цитирай

София

Мнения: 1 339
Слагам да се сварят плодовете(правила съм с круша,ябълка,банан,череша),добавям малко кафява захар и пасирам,след което отново ги връщам на котлона и добавям 2 с.л. натурално нишесте(царевично или пшеничено,ако си захранила с глутен може и пшеничено) разтворено в малко вода.Вари се всичко около 3-4 минути и след като се охлади е готово за консумация.Може да се добави и АМ по желание.А също може да се приготви кисел и с готово плодово пюре,само го слагаш да заври и добавяш нишестето.На малкия му хареса кисела,дано и на вас ви се услади.
Цитирай

Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East

Мнения: 704
В 150 мл. вряща вода изсипвам 2 пълни с връх с.л натурално нишесте/царевично или пшеничено,редувам ги/, разтворено и разбъркано предварително в малко студена вода. То почти веднага се сгъстява и се маха от котлона. Към него добавям 1 малко бурканче плодово пюре или настърган плод и разбърквам. Нищо повече не слагам. Но ако искаш можеш да  сложиш и 2 м.л АМ. Много бързо става  thumbsup.
Цитирай

Бургас

Мнения: 267
Аз го правя така: в 150мл вода  вече завряла ,настъргвам ябълка, круша ,праскова / един плод / след около 2-3 минутки прибавям ,разбъркано царевично нишесте /2 с.л. / с малко вода в сместта и бъркам до получаване на еднородна гъста смес. Може да сложиш и 30мл АМ ,преди да поднесеш. Става хубаво.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.