Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора


Мнения: 164
Готвите ли на микровълновата печка?Аз я ползвам главно за затопляне, но ми се иска някой път да спестя време и да сложа нещо набързо.Правила съм картофи в йенско тенджере..Чела съм много рецепти ама нещо са ми трудни ooooh!Кажете нещо което сте готвили , вкусно е и лесно.Сега се сетих за една-разрязвам кремвирша в средата и слагам кашкавалче.Като се разтопи е много хубаво Love
Чакам идеи!!!!!!!
Цитирай

София

Мнения: 431
Ето тук има интересни рецепти  http://culinary.hit.bg/micro/micro.htm
 Ето и една рецепта на
sneji изпробвано е и става много вкусно  Peace  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=142128.0. Също така съм правила пил. бяло месо с топено сирене и сметана и гъби  не беше лошо , но като че ли месото стана малко жилаво  Thinking. Правила съм и кекс но става много сух и трябва задължително да се сиропира  Naughty
Цитирай

на втория етаж

Мнения: 248
Аз правя ориз в микровълновата.Също и картофки - нарязани,овкусени и заливам с прясно мляко,да се покрият наполовина.Стават супер!
А също така правя и крем карамел,когато бързам и нямам време за стандартното приготвяне във фурната.
Всякакви зеленчуци,задушени,с масълце.
Сирене на филийки,запечено за мезе на бирата.
Хрупки - кубчета стар хляб,омазнени,с много подправки и чесънче.Пак за биричка!
Ако се сетя още ще пиша.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
на мен са ми малко трудни също рецептите в МВ. все едно разтърсване, разбъркване трябва, т.е. все да вися до печката  Confused правя някои неща набързо - гювечета, ориз варя, ако ми трябва за кюфтета примерно, картофи също варя от време на време, правя сандвичи и запечени кремвирши, разстапям маргарин като пека пилешко и направо мажа после месото с разтопения маргарин и подправки вътре. в общи линии - май не готвя, а по-скоро си помагам. мъжо пък казва, че го боли корем като яденето е готвено на МВ /в началото имах мерак да пробвам  Wink/
Цитирай


Мнения: 805
Ето и една рецепта на [/b][/color]sneji изпробвано е и става много вкусно  Peace  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=142128.0.
MIMI_DJ,тази рецепта толкова ми хареса,че ще я направя днес за обед. Точно се чудех какво да добавя към тиквичките ми.   bouquet  chef  bouquet
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Не ми харесва вкуса на приготвеното в микровелето...Но мойта няма опция грил и хич не се и пробвам да готвя нещо по-така.И всички рецепти са по минути,с прекъсване,разбъркване и тем подобни.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз приготвям "Кюфтета по чирпански" и "Мусака" също, "Огретен с картофи", омлети, пиле с ориз и зеленчуци, пиле с гъби и сметана, супи...
Ако се сетя още ще добавя.
Цитирай

Старата столица

Мнения: 5 363
Много рядко ми се случва да готвя в нея.Не ми допада вкуса на яденето,когато е готвено в МВ.
Цитирай


Мнения: 423
Хрупки - кубчета стар хляб,омазнени,с много подправки и чесънче.Пак за биричка!

Ще кажеш ли технологията, че много ги обичкам такива хрупанки,  lina kaz?
Цитирай

на втория етаж

Мнения: 248
Хрупки - кубчета стар хляб,омазнени,с много подправки и чесънче.Пак за биричка!

Ще кажеш ли технологията, че много ги обичкам такива хрупанки,  lina kaz?

 Веднага я списвам  bowuu
 Та значи,сухите филийки хляб ги режеш на малки кубчета и ги слагаш в по широка йена или чиния за МВ.Счукваш две скилидки чесън и после разбъркваш с две,три лъжици олио.Изсипваш тази смес върху хляба и хубаво разбъркваш,да се омаслят всички кубчета.След това поръсваш различни подправки,каквито имаш подръка,най-много ми допада с Пикантина или Вегета,но може и само с чубричка,червен и черен пипер.Поставяш в МВ и включваш.Пека на най-голяма мощност,но нямам определени минути,просто стоя до печката и разбърквам през две,три минути.Не ги оставяй много да прегорят,просто да замирише на препечен хляб.Като ги извадиш.докато изстинат и стават корави.А после просто се топят в устата ти...мммм....окапах се.А и колко бира изпивааат.... #Crazy
Цитирай


Мнения: 423
На грила в микрото става на въпрос или на микровълни на пълна мощност?
Цитирай


Мнения: 506
Най-често правя яйца "на очи" - в йенска тенджерка слагам съвсем малко олио - колкото да намажа дъното, чуквам определн брой яйца в зависимост от порциите, които искам да направя, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пробивам всеки жълтък с вилица или с върха на остър нож, защото иначе гърмят, слагам отгоре бучици масло, сол и подправки по желание и слагам с капак на не най-силната мощност - горе-долу около 400 вата. Наблюдавам ги и когато видя, че вече няма суров /течен/ белтък, значи са готови. След това ги разрязвам с нож и ги слагам в чиниите. Може да им се направи заливка от сос от кисело мляко и чесън.
Цитирай

на втория етаж

Мнения: 248
Аз нямам грил,само на обикновената.
Цитирай


Мнения: 645
 lina kaz, тези твои хапки - хрупки звучат много апетитно и ще ги поднеса още  довечера с бирата  Peace!

Ще направя и яйцата на очи на Валя!

Много благодаря за  идеите за вкусотийки,  в момента съм на вълна използване на МВ не само за притопляне на храна, тъй като я имам отскоро и ми е много интересно и любопитно да разуча възможностите й  bouquet!
Цитирай

в блока на борците

Мнения: 442
винаги съм била предубедена към готвенето в микровълнова. у дома до тази неделя микровелето служеше само за размразяване, претопляне, кипване на вода за чай, и за пуканки. миналата седмица, обаче попаднах на този сайт. копнах си няколко рецепти за микровълнова и в неделя изпробвах ето тази. стана много бързо /само два пъти се разбърква/ и вкусно. сервирах с картофено пюре и голямата ми дъщеря поиска допълнително. според мъжът ми много прилича на пиле фрикасе.
тази вечер мисля да пробвам друга рецепта за микровълнова.
« Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 15:56 от Maika_Zaika »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора