Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 юни 2007, 11:43 ч.

Проблем с паркета

  • 521
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

След шестмесечен ремонт и много нерви ето какво ни дойде на главата накрая. В хола ще слагаме ламиниран паркет върху стария 40-годишен естествен паркет. За нещастие в проливните дъждове напоследък през терасата е влязла вода и старият паркет се наду и сега няма как да поставим ламината. От опит знам, че ще спадне от самосебе си след няколко месеца, а вече не издържам да сме в ремонт, а и това е последното нещо, което ни остана да направим Sad. Знае ли някой по-бърз начин този паркет да спадне.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 655
Трябва да се освободи напрежението по краищата като се изреже от към стената малко или се махнат последните паркетини.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 11 829
Ами понеже и нашият се наду заради влагата през зимата, викахме майсторите дето ни го сложиха. Те казаха, че се пробива дупка в паркета и се вкарва лепило. После се слага нещо тежко отгоре, за да залепне и дупката се запълва със стърготини, китосва се и се лакира и нищо не личи. Във вашия случай, щом ще го покривате отгоре, съвсем няма значение как ще изглежда.

# 3
  • София
  • Мнения: 9 006
Лошото при надутия паркет е не това, че се е объркала подредбата, а и че самите паркетини може да са се извили/изметнали - дори и да спадне след време, пак може да остане неравен, а това е фатално за ламинирания паркет. Той трябва да се положи върху идеално гладка повърхност, като сложиш ламела не трябва да има луфт между него и пода по-голям от 2мм. Не може ли да се махне стария паркет - така ще е много по-стабилно. Я си представи, че дървеният паркет си се слегне идеално, стане съвсем равен, слагате ламината, а след известно време отдолу дървото пак се раздуе - какво се случва с ламината тогава? Драма. Не те съветвам да монтирате върху стара настилка. Преглътни ужаса от проточилия се ремонт, разкарай стария паркет и ако се налага, направете една саморазливна /или както там се казва/ замазка, защото това е единственият вариант за гладък под.

# 4
Мислехме да го махнем целия паркет и да направим замазка, но стените в стаите са ни боядисани вече и се опасявам, че ако тръгнем да махаме паркета ще зацапаме и стените, защото просто не ми се мисли каква е замазката отдолу. Но действително това е май най-добрият вариант за гладък под без проблеми по-нататък. Сигурно ще се наложи да си прежалим стените Sad

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт