Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 12 907
Донесоха ми един сак, някъде към два килограма са. Искам да ги сготвя на нещо. Дали са подходящи за супа или за салата, или с ориз?
Цитирай


Мнения: 973
И друг път съм го давала този линк гъби има много рецепти и все ще си харесаш нещо Hug
Но количеството е много Thinking моят съвет е да ги консервираш, гъбите не са никак траен продукт  bouquethttp://
Цитирай

София

Мнения: 420
Имам бегли спомени, че като малка съм ги яла мариновани на салата. Не съм яла по друг начин приготвяени. Може би наистина ще трябва да ги консервираш, както те е посъветвала Anim
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 907
Аз съм цар на консервацията - бам във фризерчето Mr. Green Мия и леко бланширам и после разпределям по кутийките. Ама за днес какво да сготвя, че са пресни сутринта набрани Smile
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Пробвай да ги направиш с масло на тиган,без да ги препържваш много(стават сухи),така приготвени,им е достатъчна подправка само сол и черен пипер.
За паниране знам,че май не са подходящи newsm78
С ориз правя така(и не само пачи крак):задушавам гъбите с олио и вода,докато останат почти на мазнината,добавям ориза да се позапържи,после оставям да къкри на котлона,като се свари ориза,поръсвам с чер пипер и магданоз-пръстите да си оближеш.
Пачия крак е ароматна гъба,няма нужда от много подправки.
Цитирай

София

Мнения: 214
салата с чесън, копър и магданоз  Very Happy
Цитирай

Бургас

Мнения: 253
Задушени с масло на тиган,като накрая им добавям и малко сметана ако имам.Подправки-сол,черен пипер,чесън.
А иначе с пачи крак съм правила и гъби с ориз,и каша.Абе въобще-универсална гъби,а и много вкусна. Peace
Цитирай
Донесоха ми един сак, някъде към два килограма са. Искам да ги сготвя на нещо. Дали са подходящи за супа или за салата, или с ориз?

Много са вкусни - пачия крак. Аз най-много ги обичам задушени в масло и после залети с разбити яйца - като омлет. Разбира се и подправки по вкус. Може и само най-обикновена Вегета.
Стават превъзходни, нио че са малко тежичка храна за тези горещини.
А два килограма - просто ги прави на порции - вадиш от фризера за едно ядене и след седмица - отново.
Блазе ти ! Пробвай и нама да съжаляваш !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.