Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Днес  си купих около килограм и половина много крехки аспержи. За половината от тях вече си харесах една рецепта със сусам, но за другата половина ще се радвам ако споделите някоя вкусотия. До сега свежите съм ги правила само леко сварени и поляти с масло, правила съм и крем супа от замразени, но сега ми се иска нещо по-различно.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Arrow аспержи със сос Béchamel
 Arrow аспержи със сос Hollandaise
 Arrow сварени аспержи в руло от шунка, след това zапечени във фурната с домати и отгоре кашкавал
 Arrow палачинки с пълнеж от аспержи, гъби, или други zеленчуци
 Arrow огретен с аспержи и картофи
 Arrow паста със сос от аспержи, сметана и др.
Аспержите са много вкусни и когато не се варят, а се zапържват. Wink
Какви аспержи си вzела, бели или zелени?
Цитирай


Мнения: 6 142
Преди време бях очарована от мариновани аспержи, но не знам как се правят Embarassed
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Цитат на: rosa
Arrow аспержи със сос Béchamel
 Arrow аспержи със сос Hollandaise
 Arrow сварени аспержи в руло от шунка, след това zапечени във фурната с домати и отгоре кашкавал
 Arrow палачинки с пълнеж от аспержи, гъби, или други zеленчуци
 Arrow огретен с аспержи и картофи
 Arrow паста със сос от аспержи, сметана и др.
Аспержите са много вкусни и когато не се варят, а се zапържват. Wink
Какви аспержи си вzела, бели или zелени?

Зелени са моите. Би ли ми написала  Arrow аспержи със сос Hollandaise, че никога не съм правила такъв.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Цитат на: Di5
Би ли ми написала  Arrow аспержи със сос Hollandaise, че никога не съм правила такъв.

Зелените са и по крехки.
сос Hollandaise
200 гр. масло
2 жълтъка
2 с.л. вода или водата от варенето на аспержите
2 с.л. оцет
2 с.л. лимонен сок
25 гр. наряzан на дребно лук
сол, индийско орехче, черен или бял пипер
Оцета, водата и лука се zапържват леко, докато течноста се иzпари до 1/3. След това се оставя да поиzстине. Жълтъците и сместа се раzбиват на водна баня при умерена температура докато се получи кремообраzна смес. Пробавя се топлото масло (стайна температура) внимателно по малко при непрекъснато раzбъркване. След това се подправя. Преди сервирането се прибавя лимонения сок.
Аспержите се сваряват и се поднасят със соса. Към това  може да поднесеш и шунка, картофи, пържено или бъркано яйце и др.

P.S. Това е един от традиционните начини на консумиране на аспержите Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.