Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 12
 Живеем под наем Weary и имаме договор за една година. Едната стая е затворена с багажа на собственичката, а тя е в чужбина. Снощи научавам, че си идва, защото не са и потръгнали нещата там. Не мога да си представя как ще съжителстваме, и не мога да си представя и как ще намерим друго жилище толкова бързо да се изнесем, все пак мебелите са наши, тяхни неща са само огледалото и бойлера, който се развали.  Какво да правя, моля ви посъветвайте ме, не съм мигнала цяла нощ. Ужасно ми е притеснено. newsm45 newsm45

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 553
Започни да се оглеждаш за ново жилище. От кой град си и колко ти е наема? Ако имате сносни доходи, може да се напънете и за жилищен кредит - все пак е по-добре да изплащаш собствено жилище, отколкото да плащаш всеки месец на чужди хора.

# 2
 • София
 • Мнения: 579
За съжаление никак не е приятно...Твърде дълго съм живяла под наем,за да претръпна към тези несгоди.Това е положението-не си на свое място и рискуваш както да ти вдигнат наема,така и да те "поканят" да си тръгнеш...Аз спрях да се ядосвам някъде на петото преместване... Mr. Green
  Ако никак не можеш да приемеш да живеете с нея,май ти остава само да потърсите навреме друго жилище,няма смисъл от нерви и ядосване,резулатата накрая пак е същия-изнасяш се...Пожелавам ти това да ви стимулира да потърсите начин да си купите свое жилище!

# 3
 • Мнения: 263
Наистина си потърси нова квартира! Зная, че това с преместването е много тежико (тренирали сме го неведнъж), но хазяйка да ти е в къщата е по-голям кошмар! Казвам го и от позицията на наемател, а и като наемодател!
Аз наскоро бях в командировка и даже през ум не ми мина да поискам от наемателите да преспя при тях: ами те не ми плащат да им вися на главите! Нали трябва да останат доволни, за да са ни чисти отношенията и да няма проблеми с плащанетата?!
Така че: търсете ново жилище!

# 4
 • София
 • Мнения: 3 416
 Неприятно е, но просто тръгни да търсиш ново жилище.                    Съжителството по моему е невъзможно.

  Когато ние сменяхме квартира, в единият апартамент имаше една затворена стая с багаж(това добре, как да е), но като чух собственика, че брат му като си идвал от чужбина можело да идва да спи и директно се отказах. Хем предлагат жилището за самостоятелно и искат цена за такова, пък хем да може да си го ползват Close
 

# 5
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 660
Подписали ли сте договор за наем?

# 6
 • Мнения: 12
Ние много сериозно сме се заели да си имаме наше жилище и точно така си бяхме изчислили до края на годината , когато изтича договора на наема, да се преместим, пък ако ще и в пясък, латекс и цимент да бъдем докато го ремонтираме. Обаче..................котка ли ни път, или "каквото мисли мишката. котката го разваля". Вярвате ли ми, че днес не мога да мисля нормално, работата ми е свързана с клиенти и два пъти се хвашам , че си говоря на глас, докато съм сама #Crazy #Crazy #Crazy

# 7
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 660
Добре, щом имате договор за наем до края на годината, не виждам какъв е проблемът. Като не го спазва тя, да си къде да спи.

# 8
 • София
 • Мнения: 189
е, не, това е просто върха на нахалството Twisted Evil
търси си друго жилище, колкото и да е трудно. Тя утре кой знае какво ще поиска.

# 9
 • Германия
 • Мнения: 899
Щом сте си планирали всичко с договора до края на годината и новото жилище, според мен няма смисъл да се местите. Става въпрос за няколко месеца, колкото и да е неприятно, все се изтрайва. Заключвате си стаята, всеки се занимава със себе си и изтърпявате.

По-добре е според мен, отколкото сега да ви се обърка всичко.

Мъжът ми живееше преди години на квартира с хазяина, колкото и да беше чешит дядото, все отселя и то за доста време Simple Smile

А и все пак преместването и новата квартира са допълнителни разходи, които съм сигурна, че са ви излишни в момента.

# 10
 • София
 • Мнения: 573
Първо си успокой. Това са нормални неща, които се случват в България с наемодатели. Ако седиш и се вайкаш само, нищо няма да постигнеш, нито ще си помогнеш. Не коментирам колко е коректно отношението на хазяйката, помисли за изхода от ситуацията.

- Ако не можете да живеете заедно до края на годината, търсете жилище. Да, ще има разходи - наем, депозит, но пък ще сте сами.
- Ако можете да живеете с хазяйката, стиснете зъби и отсега се настрой да не приемаш драматично това събитие. Понякога хората сами си утежняват проблемите.

Стискам палци да си решиш бързо проблема.

# 11
 • Земята
 • Мнения: 1 426
Доколкото виждам, ти изобщо не си склонна да живеете с хазайката, дори и за няколкото месеца до края на годината - значи спешно си търси жилище! Дори и някой да те съветва да не я пускаш вкъщи - след като тя си оставила едната стая за себе си, как така няма да я пуснеш! Нали договорът ви е за без едната стая? Търси си жилище, не се май.

# 12
 • Мнения: 12
Благодаря на всички, които ми писаха.  bouquet      Вече се успокоих и чакам да видя какво ще стане. Ама  че е лошо да се живее под наем и да си зависим от настроението на собствениците. Незнам как мислят другите, но за мен си е направо геройство семейство с деца да живеят под наем и да се лишават от елементарни неща за да си плащат всички такива разходи.

# 13
 • France
 • Мнения: 665
Прочети внимателно договора, там трябва да има клауза, според която наемодателя да плати неустойка при промяна на договореното. Ако не беше негативно настроена срещу идеята за съжителство, би могла да искаш драстично намаляване на наема. Поискайте да не плащате наем докато търсите. При всички случаи трябва да ви плати неустойка, ако е записано в договора.

# 14
 • София
 • Мнения: 573
Благодаря на всички, които ми писаха.  bouquet      Вече се успокоих и чакам да видя какво ще стане. Ама  че е лошо да се живее под наем и да си зависим от настроението на собствениците. Незнам как мислят другите, но за мен си е направо геройство семейство с деца да живеят под наем и да се лишават от елементарни неща за да си плащат всички такива разходи.

Да, несигурно е да се живее под наем, но като няма друг избор, е добре човек да не се настройва за вечно оплакване и вайкане. С нищо няма да си помогнеш, само ще ти е тежко.
Геройство чак не е животът под наем, защото ако не се лишаваш за наем, ще се лишаваш за кредит. Дори при втория вариант жилището да е твое, лишенията са си същите. Като няма наготово, няма смисъл от оплаквания. Гледай спокойно на нещата и помни, че много неща са временни.  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт