Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

1st floor

Мнения: 4 652
могат ли в НОИ да ми нанесат трудовия стаж до сега, защото тр. ми книжка е изгубена , а също така нямам образец едикой си, от съответната фирма, в която съм работила и която в момента не съществува... Sad
има ли някакъв шанс или губя тези години? newsm78
Цитирай


Мнения: 12 619
За НОИ не знам, но преди време трудов стаж се изискваше само от предприятията, в които е работил човекът. Ако предприятието вече не съществува, търси се в Архива. Имаше някакъв законене срок (май 50 години), в който се пазят такива документи.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
ул. Московска 1, там е архивът, там се пазят  Peace
Това е до църквата Света София, до Столичната община, до Александър Невски. След като пресечеш Раковски по продължението на Московска и точно преди паркинга на жълтите павета пред Мавзолея.
Цитирай

1st floor

Мнения: 4 652
страшно ви благодаря  bouquet
дано успея да си върна тези години...
всъщност как точно се нарича този архив? какво точно да търся? newsm78
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 022
Цитат
Чл. 7. (1) Когато трудовата книжка бъде изгубена или унищожена, инспекцията по труда издава нова въз основа на писмена молба-декларация на работника или служителя, в която се посочва, че трудовата книжка е изгубена, кой я е изгубил и данни за работодателите, при които е работил.
(2) Когато трудовата книжка бъде изгубена или унищожена от работника или служителя, в новата трудова книжка инспекцията по труда по местоживеене на лицето вписва данни за трудовия стаж въз основа на представените от него удостоверения по образец съгласно приложение № 2 или други оригинални документи, съдържащи тези данни.
(3) Когато трудовата книжка бъде изгубена или унищожена по вина на работодателя, инспекцията по труда по местоседалището му го задължава в срок не по-дълъг от един месец да представи необходимото удостоверение за издаването на нова трудова книжка по образец съгласно приложение № 2.
(4) Когато работникът или служителят е работил и при други работодатели, работодателят по ал. 3 изисква от тях удостоверения по образец съгласно приложение № 2. Събраните удостоверения се предоставят в инспекцията по труда по опис.
(5) Работодателите са длъжни да издават исканите удостоверения по ал. 2 и 4 в 7-дневен срок от поискването им.

Това е реда.
Първо иди до инспекцията - след това си търси стажа - после пак при тях.
Цитирай

1st floor

Мнения: 4 652
"Когато трудовата книжка бъде изгубена или унищожена от работника или служителя, в новата трудова книжка инспекцията по труда по местоживеене на лицето вписва данни за трудовия стаж въз основа на представените от него удостоверения по образец съгласно приложение № 2 или други оригинални документи, съдържащи тези данни." - лошото при мен е , че никъде не са ми давали тези приложения номер 2 Tired. Имам само договорите за назначаване и прекратяване на тр. правоотношения...с тях само дали ще стане? newsm78
Всъщност тр. ми книжка не си я загубих аз, а в счетоводството на последната ми работа. Но когато напусках , счетоводителката ме увери , че ако се намери , ще ми се обадят и ми издаде нова , само със стажа в тази фирма. Накара ме да се разипша , че съм получила тр. книжка/ но не добави , че е нова/.  И сега не мога да изисквам от нея , тя да ми възстанови тр. стаж. Tired
Също така тази тъпанарка не иска да ми издаде този образец, когато се напуска. Първия път ми каза че ще ми го направи , а следващите няколко пъти ми се обяснява, че не ми трябва...лошото е , че идва само за поняколо дена в месеца и не мога да я открия.
Знаете ли къде в София се намира тази инспекция по труда , където трябва да отида?
Цитирай

София

Мнения: 3 400
02/9714025 - Инспекция по труда, София.

За в бъдеще - не подписвай нищо преди да си видяла и прочела.

По принцип работодателят, загубил книжката е длъжен да издири и нанесе трудовият стаж. Мисля, че ако за периода, в който си работила в последната фирма ти е начисляван клас можеш да докажеш, че те са ти я загубили, защото по новоиздадената няма да имаш такъв стаж. Обаче ако не ти се разправя...
Цитирай

1st floor

Мнения: 4 652
начисляван ми е клас, да! виждала съм на фишовете за заплата...ама как се доказва това? newsm78
чудя се , нали като постъпваш на работа ти искат тр.книжка , някъде не се ли записва серийния й номер? в такъв случай той ще се различава , с този на новата книжка!
Цитирай

София

Мнения: 3 400
 По принцип има дневници за издаване и за водене на трудови книжки, но само по принцип. В повечето частни фирми не се водят такива.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.