Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 460
 Embarassedизвинявам се предварително,може и някъде да е описано,но понеже не успях да видя,може ли някой да ме каже как се борави с желатин???
искам да направя един сладкиш!
предварит.благодаря!!
Цитирай

София

Мнения: 167
Наистина има много писано за желатина, но ще обясня набързо:
1 пакетче /10 гр/ обикновено заливам с около 50 мл. студена вода, разбърквам и оставям да набъбне. След около 5-10 мин. сипвам вода в по-дълбок съд, включвам котлона и когато Т на водата стане около 50-60 градуса  изключвам котлона и слагам съда с разтворения желатин във водата. Бъркам желатина докато се разтвори напълно /трябва да стане прозначна течността/ като внимавам водата да не заври. След като стане прозрачен желатина вадя съда от водата и оставям малко да се охлади. След това внимателно прибавям към сместта, която искам да желирам.
Дано да съм ти помогнала.
Успех!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 716
tbekiarova, искам да попитам-не доливаш ли вода при желатина преди да го сложиш на водна баня?
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Аз не доливам вода преди да го сложа на водна баня - важно е да не заври водата и пропорцията е едно пакетче желатин на 500 гр. продукти за желиране.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.