Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 юни 2007, 11:48 ч.

А моите картофки правя така:

  • 1 236
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 784

Слагам нарязаните картофи за пържене в олиото.Като са полуготови слагам лук ситно нарязан,който се изпържва заедно с картофките и естествено ги изваждам  заедно.Картофките придобиват един специфичен аромат а лука е омекнал и леко зачервен.
  А следващото ,което правя когато пържа картофи е: след като са готови преди да ги извадя наливам при тях предварително разбъркани 2-3 яйца.Енергично разбърквам и свалям.
Може да ви звучи странно пържени картофи с яйца ,но е много вкусно! Mr. Green

По този начин имам два вида пържени картофи, а като прибавя стандартно изпържените стават три Laughing
Но винаги спазвам последователността - първо стандартните,после с лука и накрая с яйцата!

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 766
Когато пека картофи слагам 2 глави лук срязан на 4. става наистина много вкусно и лука се карамелизира Peace
преди съм яла пържени картофи с яйце, много е вкусно, но от доста време не ям пържени картофки Wink

# 2
  • Варна
  • Мнения: 393
Пресните картофи ги измивам хубавичко с четка, да остане само тъничка коричка тук-там. Нарязвам на едри парчета в тенджера под налягане, поръсвам обилно с олио , червен пипер и сол на вкус , пълня вода до половината на картофите и затварям тенджерата. Като се повиши налягането чакам 10 мин и са готови. Да ви е сладко  chef

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 301
Леле, много картофи, много рецепти, много нещо...... И все чудесни!  Peace  Hug

# 4
  • Варна
  • Мнения: 732

Слагам нарязаните картофи за пържене в олиото.Като са полуготови слагам лук ситно нарязан,който се изпържва заедно с картофките и естествено ги изваждам  заедно.Картофките придобиват един специфичен аромат а лука е омекнал и леко зачервен.
  А следващото ,което правя когато пържа картофи е: след като са готови преди да ги извадя наливам при тях предварително разбъркани 2-3 яйца.Енергично разбърквам и свалям.
Може да ви звучи странно пържени картофи с яйца ,но е много вкусно! Mr. Green

По този начин имам два вида пържени картофи, а като прибавя стандартно изпържените стават три Laughing
Но винаги спазвам последователността - първо стандартните,после с лука и накрая с яйцата!

И аз правя подобни. Настъргвам на едрото ренде 2-3 картофа. Слагам ги да се пържат и като хванат отдолу златиста коричка добавям разбъркани с малко сол 2 яйца. Не бъркам. След малко обръщам да се поизпържи и от другата страна.   chef

# 5
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 826
Пресните картофи ги измивам хубавичко с четка, да остане само тъничка коричка тук-там. Нарязвам на едри парчета в тенджера под налягане, поръсвам обилно с олио , червен пипер и сол на вкус , пълня вода до половината на картофите и затварям тенджерата. Като се повиши налягането чакам 10 мин и са готови. Да ви е сладко  chef

 и какви се водят, че са... Задушени, сварени или?   Rolling Eyes

Че и аз съм фен на тенджерата под налягане. Дори си слагам решетката отдолу и гледам видата да не допира до картофките.

# 6
  • на баба си в джанките
  • Мнения: 527
Като бяхме малки,се изтрепвахме да ядем една от бабините манджи:
Сваряват се картофи,да омекнат хубаво,обелват се.В по-голям тиган се запържват поне 4-5 глави лук,към края,когато лука е готов,се добавя червен пипер.Картофите се намачкват,но не до степен да станат на каша,а така че да се усещат на парченца в яденето.Добавят се към лука,запържват се за кратко(няколко минути са достатъчни)и селската манджа е готова!Сол-на вкус.

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 826
zai4e1977, тази селска манджа ще се окаже международна. Аз я знам от вуйчо ми, дето е от Венгрия Wink

Но няма такова картофено пюре... Мммм   chef

# 8
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 942
Може да ви звучи странно пържени картофи с яйца ,но е много вкусно! Mr. Green

Не ми звучи странно, аз на това му викам Тортия  Grinning

# 9
  • Мнения: 2 097
Като бяхме малки,се изтрепвахме да ядем една от бабините манджи:
Сваряват се картофи,да омекнат хубаво,обелват се.В по-голям тиган се запържват поне 4-5 глави лук,към края,когато лука е готов,се добавя червен пипер.Картофите се намачкват,но не до степен да станат на каша,а така че да се усещат на парченца в яденето.Добавят се към лука,запържват се за кратко(няколко минути са достатъчни)и селската манджа е готова!Сол-на вкус.
Ауууу това и баба ми го практикуваше на младини,когато умееше да готви много вкусно.Ще взема да го спретна,мерси за подсещането  bouquet

# 10
  • на баба си в джанките
  • Мнения: 527
Като бяхме малки,се изтрепвахме да ядем една от бабините манджи:
Сваряват се картофи,да омекнат хубаво,обелват се.В по-голям тиган се запържват поне 4-5 глави лук,към края,когато лука е готов,се добавя червен пипер.Картофите се намачкват,но не до степен да станат на каша,а така че да се усещат на парченца в яденето.Добавят се към лука,запържват се за кратко(няколко минути са достатъчни)и селската манджа е готова!Сол-на вкус.
Ауууу това и баба ми го практикуваше на младини,когато умееше да готви много вкусно.Ще взема да го спретна,мерси за подсещането  bouquet
Това ми е един от фаворитите в списъка от гозби от типа "с малко пари,малко продукти и минимум усилия"...Пък и вкусно става,наистина.Хайде,добър апетит Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт