Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 531

Слагам нарязаните картофи за пържене в олиото.Като са полуготови слагам лук ситно нарязан,който се изпържва заедно с картофките и естествено ги изваждам  заедно.Картофките придобиват един специфичен аромат а лука е омекнал и леко зачервен.
  А следващото ,което правя когато пържа картофи е: след като са готови преди да ги извадя наливам при тях предварително разбъркани 2-3 яйца.Енергично разбърквам и свалям.
Може да ви звучи странно пържени картофи с яйца ,но е много вкусно! Mr. Green

По този начин имам два вида пържени картофи, а като прибавя стандартно изпържените стават три Laughing
Но винаги спазвам последователността - първо стандартните,после с лука и накрая с яйцата!
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 306
Когато пека картофи слагам 2 глави лук срязан на 4. става наистина много вкусно и лука се карамелизира Peace
преди съм яла пържени картофи с яйце, много е вкусно, но от доста време не ям пържени картофки Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 393
Пресните картофи ги измивам хубавичко с четка, да остане само тъничка коричка тук-там. Нарязвам на едри парчета в тенджера под налягане, поръсвам обилно с олио , червен пипер и сол на вкус , пълня вода до половината на картофите и затварям тенджерата. Като се повиши налягането чакам 10 мин и са готови. Да ви е сладко  chef
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Леле, много картофи, много рецепти, много нещо...... И все чудесни!  Peace  Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 732

Слагам нарязаните картофи за пържене в олиото.Като са полуготови слагам лук ситно нарязан,който се изпържва заедно с картофките и естествено ги изваждам  заедно.Картофките придобиват един специфичен аромат а лука е омекнал и леко зачервен.
  А следващото ,което правя когато пържа картофи е: след като са готови преди да ги извадя наливам при тях предварително разбъркани 2-3 яйца.Енергично разбърквам и свалям.
Може да ви звучи странно пържени картофи с яйца ,но е много вкусно! Mr. Green

По този начин имам два вида пържени картофи, а като прибавя стандартно изпържените стават три Laughing
Но винаги спазвам последователността - първо стандартните,после с лука и накрая с яйцата!

И аз правя подобни. Настъргвам на едрото ренде 2-3 картофа. Слагам ги да се пържат и като хванат отдолу златиста коричка добавям разбъркани с малко сол 2 яйца. Не бъркам. След малко обръщам да се поизпържи и от другата страна.   chef
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
Пресните картофи ги измивам хубавичко с четка, да остане само тъничка коричка тук-там. Нарязвам на едри парчета в тенджера под налягане, поръсвам обилно с олио , червен пипер и сол на вкус , пълня вода до половината на картофите и затварям тенджерата. Като се повиши налягането чакам 10 мин и са готови. Да ви е сладко  chef

 и какви се водят, че са... Задушени, сварени или?   Rolling Eyes

Че и аз съм фен на тенджерата под налягане. Дори си слагам решетката отдолу и гледам видата да не допира до картофките.
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Като бяхме малки,се изтрепвахме да ядем една от бабините манджи:
Сваряват се картофи,да омекнат хубаво,обелват се.В по-голям тиган се запържват поне 4-5 глави лук,към края,когато лука е готов,се добавя червен пипер.Картофите се намачкват,но не до степен да станат на каша,а така че да се усещат на парченца в яденето.Добавят се към лука,запържват се за кратко(няколко минути са достатъчни)и селската манджа е готова!Сол-на вкус.
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
zai4e1977, тази селска манджа ще се окаже международна. Аз я знам от вуйчо ми, дето е от Венгрия Wink

Но няма такова картофено пюре... Мммм   chef
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 356
Може да ви звучи странно пържени картофи с яйца ,но е много вкусно! Mr. Green

Не ми звучи странно, аз на това му викам Тортия  Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 083
Като бяхме малки,се изтрепвахме да ядем една от бабините манджи:
Сваряват се картофи,да омекнат хубаво,обелват се.В по-голям тиган се запържват поне 4-5 глави лук,към края,когато лука е готов,се добавя червен пипер.Картофите се намачкват,но не до степен да станат на каша,а така че да се усещат на парченца в яденето.Добавят се към лука,запържват се за кратко(няколко минути са достатъчни)и селската манджа е готова!Сол-на вкус.
Ауууу това и баба ми го практикуваше на младини,когато умееше да готви много вкусно.Ще взема да го спретна,мерси за подсещането  bouquet
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Като бяхме малки,се изтрепвахме да ядем една от бабините манджи:
Сваряват се картофи,да омекнат хубаво,обелват се.В по-голям тиган се запържват поне 4-5 глави лук,към края,когато лука е готов,се добавя червен пипер.Картофите се намачкват,но не до степен да станат на каша,а така че да се усещат на парченца в яденето.Добавят се към лука,запържват се за кратко(няколко минути са достатъчни)и селската манджа е готова!Сол-на вкус.
Ауууу това и баба ми го практикуваше на младини,когато умееше да готви много вкусно.Ще взема да го спретна,мерси за подсещането  bouquet
Това ми е един от фаворитите в списъка от гозби от типа "с малко пари,малко продукти и минимум усилия"...Пък и вкусно става,наистина.Хайде,добър апетит Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.