Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 март 2005, 15:03 ч.
  • Преглеждания  22 636  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • Den Haag
  • Мнения: 1 362
МИЛОТО МИ Е КУПИЛ ГЛИНЕН ГЮВЕЧ КАЖЕТЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ПРАВЯ НЕЩО ПРЕДИ УПОТРЕБА И СПОДЕЛЕТЕ КАКВА ВКУСОТИЙКА ДА ПРЕГОТВЯ Laughing  Laughing  Laughing

Реклама
# 1
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Ами освен да го измиеш друго незнам Wink .Аз правя боб в него най-често,а и сърми Grinning

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Аз в гювеча правя пилешки пържоли със зеленчуци задушени.
Ред зеле, ред пържоли, ред сърми. Всичко става като мозък, само имай предвид, че времето за пекане се увеличава, когато готвиш в глинен гювеч.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 655
Аз правя кавърма в такъв глинен гювеч.
Запържвам леко в малко олио свинско или пилешко месо нарязано на кубчета и го прибавям в гювечето, по същия начин запържвам нарязан пипер, гъби, нарязан домат (всяко поотделно) и ги добавям в гювечето. Наливам 1 чаша бяло вино и пека в умерена фурна за около 1 час.
Понеже всичко се запържва, го правя много рядко. По-често слагам всички продукти в сурово състояние + картофки, моркови и изобщо каквито зеленчуци имам под ръка и пека.

# 4
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
По начало не ям свинско месо, но на моите мъже вкъщи правя следния гювеч: количеството е по осмутрение
та, нарязвам на кубчета картофи, моркови и свинско месо. Нарязвам на лунички лук, наситнявам чушки - печени или сурови (според сезона). Всичко това слагам без ред в гювеча. Отгоре изсипвам малко мазнина (нищо, че месото ще си пусне), сол, червен пипер, черен пипер, вино (червено, ако нямам слагам бяло), мащерка (може и чубрица, но аз не я любя много), може да добавиш и дафинов лист. Заливаш с вода и объркваш с голямата лъжица. Покриваш с капака и слагаш да се пече - около 3 часа, или докато изври водата. И готово. МОйте хора казват, че е превъзходно на вкус
Подздрави

# 5
  • Мнения: 488
Момичетата са дали превъзходни рецепти, а ти можеш да измислиш и свои с "каквото има под ръка".
Може би продавачката е инструктирала мъжа ти, може би и ти знаеш, но искам да напомня, че глинените съдове се слагат в студена фурна и се затоплят постепенно.  Wink

# 6
  • София
  • Мнения: 6 317
Много вкусно става, когато нарежете телешко месо и го накиснете в гювеча с вино, сол и черен пипер на вкус и соев сос за поне 2 часа. След това слагате картофки и гъби, добавяте водичка и мятате във фурната.

# 7
  • Den Haag
  • Мнения: 1 362
МОМИЧЕТА,БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТИТЕ ЩЕ ГИ ИЗПРОБВАМ People Angel

# 8
  • Мнения: 7 809
аz правя пълнено пиле с ориz и гъби или с маслини слагам бяло вино маzнина и вода и пека около 2 часа или не пълнено с картофи
свински джолан маринован съЩо става много вкусен

# 9
  • БГ - София
  • Мнения: 7 811
Дали са ти прекрасни рецепти, само ще добавя, да имаш в предвид, когато готвиш в гювеч да слагаш по-малко вода, че не се изпарява.
Успех в ползването му  Wink .

# 10
  • София
  • Мнения: 3 302
Всичко без десерти съм пробвала да правя в глинен гювеч, и всичко става превъзходно на вкус. Много вкусно става, ако се използва и малко бяло или червено вино/според личните предпочитания и вида на мръвката, която ще се приготвя/, както и течна сметана за готвене /аз ползвам разтителната на "Хопла"/. Пиле със зеленчуков гювеч, гъби и картофи; свинско с картофи или зеле /може и да се съчетаят двата зеленчука/; постни сърми или такива с кайма; яхния със зелен фасул; кавърма...наистина - каквото хрумне на домакинята, може да го приготви в глинен съд. За слагането на малко вода и поставянето на гювеча в студена фурна и постепенното му загряване вече е написано. Simple Smile

# 11
  • sofia
  • Мнения: 344
Цитат на: jumper
аz правя пълнено пиле с ориz и гъби или с маслини слагам бяло вино маzнина и вода и пека около 2 часа или не пълнено с картофи
свински джолан маринован съЩо става много вкусен

Дай моляте, рецептата за джолана.

# 12
  • Мнения: 7 809
ами аz джолана го вzимам готов маринован само го слагам в гювеча с малко вино

# 13
  • Den Haag
  • Мнения: 1 362
Леле, направо се чудя от къде да почна #Crazy

# 14
  • София
  • Мнения: 3 302
Цитат на: dianab78
Леле, направо се чудя от къде да почна #Crazy

Карай по ред - само похвали ще получиш от съпружеството Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт