Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора


Мнения: 1 783
Може ли някой да ми даде точни пропорции за крем ванилия? Не съм много по десертите, ама от време на време се опитвам да правя и този крем просто не мога и не мога да го докарам. Аз съм повече по основни ястия, десертите не ми се отдават много.
Ето пропорциите, които имам:
1 л мляко
4 яйца
ванилия - аз използвам течна, може и това да ми разбива рецептата
7 с л захар
4 с л брашно - дали не трябва да слагам нишесте вместо него

Моля ви опишете ми точно стъпките, защото моя крем все малко се пресича. Дали слагам белтъците много рано, дали ги разбивам много, дали жълтъците много разбивам. Не знам...

благодаря!
Цитирай


Мнения: 1 489
Да ти кажа честно аз правя някакъв крем, който наричам Ванилия, но няма нищо общо с твоите продукти... Laughing
Все пак се получава доста добре и го ползвам за торта най вече. Продуктите са: мляко ( а може и вода), брашно, няколко ванилии, захар и масло ( или маргарин). Предполагам се досещаш за технологията- в заврялото мляко слагам захарта и сгъстявам с брашно- на око. Оставям да поври няколко минути и бъркам, защото загаря. Като го оттегля и се поохлади, слагам ванилиите и маслото. Рзбърквам и готово. Laughing
Яйца не слагам в кремовете, защото ме е страх да не се пресекат, а сурови не употребявам. Виж, ако са само жълтъци, може и да стане. Но в този крем не слагам.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 325
От мен този
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 741
Ето и от мен - рецептата е на свекърва ми и е писана за мъж ми,когато е живеел сам. И аз го правя по тази рецепта, много е сполучлив.

2 жълтъка
8 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
1 литър прясно мляко
ванилия

В тази последователност (без аромата) се смесва всичко с непрекъснато бъркане и се вари до сгъстяване.
Не трябва да завира със шупли - пресича се.
Двата белтъка се разбиват на сняг с две супени лъжици захар и се смесват с останалия крем. Тогава се слага и ванилията.
Цитирай


Мнения: 300
Ето рецептата на моя любим крем.

Крем "Смес"

-3яйца
-1л.прясно мляко
-7-8 с.л.брашно
-1ч.ч.захар
-2 ванилии
-парченце краве масло/колкото кибр.кутиика/

Прясното мляко се сварява като предварително се отделя 1ч.ч.от него
Жълтъците се отделят от белтъците.
Жълтъците се разбиват със захарта хубаво добавя се брашното и отделеното прясно мляко студено.Сместа се разбива хубаво и се прибавя към врящото мляко.Слага се на котлона и се вари до сгъстяване при постоянно бъркане/да не загори/
След като се махне от котлона се прибавят маслото и ванилиите.Разбърква се и се оставя да изстине.
Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към вече изстиналият крем.
Десертни купички се пълнят до половината с крем.Другата половина се оцветява с какао и се допълват купичките
Отгоре се поръсват с шок.пръчици и се слагат в хладилник.

А ето и снимки
http://images18.snimka.bg/003108475.jpg
http://images18.snimka.bg/003108476.jpg
 

Пробвайте го сигурна съм че няма да съжаляваш.Успех и пиши за резултата Hug
« Последна редакция: сб, 23 юни 2007, 12:18 от kateto2 »
Цитирай


Мнения: 1 783
Благодаря много на всички! Ще пробвам, единствения ми проблем е, че тук чаените чаши са много големи, не са като в България, знаеш ли колко лъжици са това за захарта или горе-долу какъв грамаж?

Красота са снимките!
Имам чувството че добавям белтъците много рано и затова не става и може би брашното не ми е достатъчно. Другата седмица ще го рпбвам и ще пиша. Харесва ми, че е на 2 цвята!
Цитирай


Мнения: 1 783
Получи се!!! Довечера ще го сервирам на гостите си. Благодаря!
Цитирай


Мнения: 300
Радвам се че се е получил. newsm44 newsm44 newsm44Сигурна бях.Що се отнася до чаената чаша-200г.захар
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора