«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора


ћнени€: 1 783
ћоже ли н€кой да ми даде точни пропорции за крем ванили€? Ќе съм много по десертите, ама от време на време се опитвам да прав€ и този крем просто не мога и не мога да го докарам. јз съм повече по основни €сти€, десертите не ми се отдават много.
≈то пропорциите, които имам:
1 л мл€ко
4 €йца
ванили€ - аз използвам течна, може и това да ми разбива рецептата
7 с л захар
4 с л брашно - дали не тр€бва да слагам нишесте вместо него

ћол€ ви опишете ми точно стъпките, защото мо€ крем все малко се пресича. ƒали слагам белтъците много рано, дали ги разбивам много, дали жълтъците много разбивам. Ќе знам...

благодар€!
÷итирай


ћнени€: 1 489
ƒа ти кажа честно аз прав€ н€какъв крем, който наричам ¬анили€, но н€ма нищо общо с твоите продукти... Laughing
¬се пак се получава доста добре и го ползвам за торта най вече. ѕродуктите са: мл€ко ( а може и вода), брашно, н€колко ванилии, захар и масло ( или маргарин). ѕредполагам се досещаш за технологи€та- в завр€лото мл€ко слагам захарта и сгъст€вам с брашно- на око. ќстав€м да поври н€колко минути и бъркам, защото загар€.  ато го оттегл€ и се поохлади, слагам ванилиите и маслото. –збърквам и готово. Laughing
яйца не слагам в кремовете, защото ме е страх да не се пресекат, а сурови не употреб€вам. ¬иж, ако са само жълтъци, може и да стане. Ќо в този крем не слагам.
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 1 325
ќт мен този
÷итирай

—тара «агора

ћнени€: 1 742
≈то и от мен - рецептата е на свекърва ми и е писана за мъж ми,когато е живеел сам. » аз го прав€ по тази рецепта, много е сполучлив.

2 жълтъка
8 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
1 литър пр€сно мл€ко
ванили€

¬ тази последователност (без аромата) се смесва всичко с непрекъснато бъркане и се вари до сгъст€ване.
Ќе тр€бва да завира със шупли - пресича се.
ƒвата белтъка се разбиват на сн€г с две супени лъжици захар и се смесват с останали€ крем. “огава се слага и ванили€та.
÷итирай


ћнени€: 314
≈то рецептата на мо€ любим крем.

 рем "—мес"

-3€йца
-1л.пр€сно мл€ко
-7-8 с.л.брашно
-1ч.ч.захар
-2 ванилии
-парченце краве масло/колкото кибр.кутиика/

ѕр€сното мл€ко се свар€ва като предварително се отдел€ 1ч.ч.от него
∆ълтъците се отдел€т от белтъците.
∆ълтъците се разбиват със захарта хубаво добав€ се брашното и отделеното пр€сно мл€ко студено.—места се разбива хубаво и се прибав€ към вр€щото мл€ко.—лага се на котлона и се вари до сгъст€ване при посто€нно бъркане/да не загори/
—лед като се махне от котлона се прибав€т маслото и ванилиите.–азбърква се и се остав€ да изстине.
Ѕелтъците се разбиват на сн€г и внимателно се добав€т към вече изстинали€т крем.
ƒесертни купички се пълн€т до половината с крем.ƒругата половина се оцвет€ва с какао и се допълват купичките
ќтгоре се поръсват с шок.пръчици и се слагат в хладилник.

ј ето и снимки
http://images18.snimka.bg/003108475.jpg
http://images18.snimka.bg/003108476.jpg
 

ѕробвайте го сигурна съм че н€ма да съжал€ваш.”спех и пиши за резултата Hug
« ѕоследна редакци€: сб, 23 юни 2007, 12:18 от kateto2 »
÷итирай


ћнени€: 1 783
Ѕлагодар€ много на всички! ўе пробвам, единствени€ ми проблем е, че тук чаените чаши са много големи, не са като в Ѕългари€, знаеш ли колко лъжици са това за захарта или горе-долу какъв грамаж?

 расота са снимките!
»мам чувството че добав€м белтъците много рано и затова не става и може би брашното не ми е достатъчно. ƒругата седмица ще го рпбвам и ще пиша. ’аресва ми, че е на 2 цв€та!
÷итирай


ћнени€: 1 783
ѕолучи се!!! ƒовечера ще го сервирам на гостите си. Ѕлагодар€!
÷итирай


ћнени€: 314
–адвам се че се е получил. newsm44 newsm44 newsm44—игурна б€х.ўо се отнас€ до чаената чаша-200г.захар
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора