Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
  • Мнения: 213

  Досега пишех само как търся форма на обучение за детето ми. Формата я намерих, но не ми стана ясно изпълнението и. Ще помоля майки, на които децата са със зрителни проблеми, а децата им учат в масови училища да споделят опита си. От първи клас- ресурсен учител, учебници, брайлова машина, компютър и всичко, което е свързано с обучението на детето, даже и хартията на която се пише. Доста съм писала за подготовката в други теми, но само подготовка не е обучение в масовото/нормално/училище. Трябваше ли детето да учи първо в специалните училища , за да влезе в крак със състемата на обучение или направо в масово училище. Как му се помага на такова дете, когато трябва да отиде до в барче или стол, тоалетна, или да си измие ръце,  когато е в междучасие. Колко време трябва близък да бъде в училището за да свикне "специалното дете" с обстановката и да не дразни другите деца с по-особените си форми на движение и общуване. Не съм забравила как като 2-3 годишно хлапе на площадката за игра как страняха другите деца от нея или репликите на родителките:"Недей така, бе мама, това е болно дете, ще му направиш нещо, ела тук , дръпни се от него................" #Crazy #Crazy #Crazy Е, вие сте на ход! Благодаря ви!

# 1
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 11 988
Понеже виждам, че никой не отговаря в темата, бих посъветвала да се попита в инспектората по образование. Там дори има списъци от всяко училище на специялни деца. Те ако могат да ви свържат с такива родители с деца в училищна възраст.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 911
Ели здравей HugНа нас ни е рано за училище,ти знаеш Wink,но се интересувам вече.
Тук в училището до блока ми, има две деца със зрителни нарушения,не познавам родителите ,но познавам съучениците им,дечицата от квартала Grinning,попитах ги това, което ти питаш тук,те ми казаха -ами ние им помагаме,водим ги където имат нужда и им показваме.Казаха ми го с  ей такъв спонтанен тон,все едно питах за нещо естествено.Стана ми ужасно весело и спокойно,явно децата приемат тези деца бързо и лесно,ама до тях в училище ги няма тези дато викат:"Недей така, бе мама, това е болно дете, ще му направиш нещо, ела тук , дръпни се от него".
Успех и се обади Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт