Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Велико Търново

Мнения: 658
Момичета - помагайте; Мъжо донесе сьомга но аз не знам как да я приготвя - миналия път я сложих на скарата, но нещо не се получ- натроши се newsm78Как се приготвя това чудо Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 1 667
Ами аз просто я мятам в тефлоновия тиган и посолявам малко. Не ми се е трошола досега newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Правила съм котлети от сьомга. Олио, сол, черен пипер, завивам всеки котлет във фолио и слагам в тавичка с много малко вода на дъното и ги пека във фурната. Никога не са се натрошавали. 
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз най-често си я купувам пушена и я хапвам с печена филийка и масло, но ако ми попадне сурова я правя по селски. Не е трудно и е доста вкусно - трябва ти сьомгата, лук почти килограм, 1 морков, 50гр масло, 200-250гр сметана, 200гр пушени гърдички, сол, черен пипер и 500мл шампанско, но може спокойно да го заместиш с бяло вино.
Махаш кожата, нарязваш я на парчета, нарязваш на кубчета и гърдичките. В дълбок тиган или тенджера слагаш виното и 2 чаши с вода, нарязаният морков, лука и половината от маслото. Отгоре или захлупи с капак, или с фолио завии и така да къкри около 40 мин. Разбърквай от време на време. След това извади рибата. Изцеди бульонът от останалите неща, към тях прибави сметаната и бъркай на котлона, докато стане гъстичък сос. След това добави останалото масло. Махни от огъня и добави парченцата риба, разбъркай и готово.
Да споделя - аз лично режа рибата на доста по-големи парчета и след изцеждането я поднасям така, а сосът с гърдичките и сметаната поднасям в отделна сосиера и всеки си залива рибата и гарнитурата колкото иска.  Smile
Цитирай

Софийското дъно на световните гащи:)

Мнения: 2 124
Правила съм котлети от сьомга. Олио, сол, черен пипер, завивам всеки котлет във фолио и слагам в тавичка с много малко вода на дъното и ги пека във фурната. Никога не са се натрошавали. 

И аз така, но не слагам мазнина, защото сьомгата така или иначе е мазна риба и ще ми стане много тежка.
Цитирай

пак на Рив Гош

Мнения: 1 422
Аз я правя редовно на папийот (papillotte).
Взема се алуминиево фолио около 30х30 см, постила се с лъскавата страна нагоре. Върху него се слага филето сьомга, отгоре се подреждат със застъпване колело тиквичка, колело домат и така, докато се покрие (около 3-4 резена от всеки зеленчук), ръсва се около супена лъжица ситно накълцан лук, малко зехтин/олио и лимонов сок, сол, черен пипер. Завива се хлабаво (да стане като плик, но фолиото да не прилепва плътно до рибата и зеленчуците), слага се в тавичка и се пече на 200°C около 30 мин.
Сервира се със задушени картофи.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.