Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 юни 2007, 15:02 ч.

Как правите кьопоолу?

  • 8 305
  • 23
  •   1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Питам, защото винаги намирам различни разновидности по къщите и все е вкусно. Свекърва ми например го прави с майонеза, но така не ми допада. Други слагат чушки и домати. Аз го правя така:

Патладжани, чесън, зехтин/олио, оцет, сол, малка консервичка салца.

Изпичате патладжаните на котлона, белите, изцеждате хубаво водата, намачквате с вилица, за да остане на конци, пасирано не ми допада, слагате чесън, сол, мазнина и салцата. Разбърквате, слагате в бурканче и след като изстине - в хладилника.  Simple Smile



А вие?

# 1
  • Мнения: 1 356
Кьопоолу правя с патладжан-печен, печени чушки и суров домат. Добавям и олио, чесън, магданоз, сол, може и малко оцет. Чушките ои патладжана накълцани наситно, домата-настърган на ренде.

# 2
  • Мнения: 5 691
На 1 печен патладжан 5-7 печени чушки. Беля и пасирам с чесън, орехи и малко сол. После подправям с оцет и олио/зехтин. Ако реша да ползвам майонеза / много рядко /, не слагам олио.

# 3
  • Мнения: 7 622
обожавам кьопоолу и го правя в промишлени количества.
кило пипер, печен, обелен и накълцан на тънки ивички, 2-3 по-големи домата, също накълцани и 3-4 големи патладжана, сварени /за около 20 минути/ в подсолена вода. по-лесно е вместо с печен патладжан, който трябва да се бели, изгаря и остава малко от месестата му част.
повечко чесън, магданоз, сол, олио и оцет

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Уриел, интересна рецепта, за първи път чувам за варен патладжан. Добре, де, ама тогава имам два въпроса - не става ли по-воднисто после, защото от печения остава малко, да, ама защото пада водата. И друго - така, като го няма типично пушения вкус, вкусно ли е?  Thinking

# 5
  • Мнения: 5 691
И мен ме впечатли варения патладжан. Ще взема да пробвам.

# 6
  • Мнения: 7 622
Уриел, интересна рецепта, за първи път чувам за варен патладжан. Добре, де, ама тогава имам два въпроса - не става ли по-воднисто после, защото от печения остава малко, да, ама защото пада водата. И друго - така, като го няма типично пушения вкус, вкусно ли е?  Thinking

отцеждам го хубаво в гевгир, но наистина става малко по-воднисто, не така плътно като твоето на снимката.
патладжана го правя от години така, не ми липсва пушения мирис. и като съм яла на други места, аз поне не съм забелязвала разлика. а този номер с варенето го знам от едно предаване на ути бъчваров.

# 7
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 917
Кьопоолу правя с патладжан-печен, печени чушки и суров домат. Добавям и олио, чесън, магданоз, сол, може и малко оцет. Чушките ои патладжана накълцани наситно, домата-настърган на ренде.

Това е и моята рецепта  Grinning

# 8
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Кьопоолу правя с патладжан-печен, печени чушки и суров домат. Добавям и олио, чесън, магданоз, сол, може и малко оцет. Чушките ои патладжана накълцани наситно, домата-настърган на ренде.

И аз го правя така.

# 9
  • Русе
  • Мнения: 4 406
На 1 печен патладжан 5-7 печени чушки. Беля и пасирам с чесън, орехи и малко сол. После подправям с оцет и олио/зехтин. Ако реша да ползвам майонеза / много рядко /, не слагам олио.
да! всичко пасирам на гладка смес, така ми харесва, а това с майонезата е страхотно вкусно!

# 10
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Кьопоолу правя с патладжан-печен, печени чушки и суров домат. Добавям и олио, чесън, магданоз, сол, може и малко оцет. Чушките ои патладжана накълцани наситно, домата-настърган на ренде.

Това е и моята рецепта  Grinning

И моята също с тази разлика, че доматите също режа на ситно, но предпочитам месестите домати, например сливките, които имат по-малко семенца и водниста част Naughty

# 11
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Патладжанът го надупчвам и пека в MW без да слагам вода.

# 12
  • Мнения: 132
 Слагам и горчица. Става разкошно!

# 13
  • Мнения: 483
Печени 1 патладжан (голям или 2 по-малки), 2 чушки, 2 домата. Подправям с малко олио, оцет, сол, чесън и магданоз.
Много го тачим в къщи Mr. Green
Също правя печен патладжан, подправен с чесън и магданоз и кисело мляко или майонеза.

# 14
  • София
  • Мнения: 3 636
Аз пък домати не слагам - печен патладжан, печени зелени чушки, магданоз, чесън, сол и олио - всичко в робота и става супер  Simple Smile
Понякога когато нямам зелени слагам червени чушки. Случва се и да заместя олиото с мйонеза, но тогава прибавям и орехчета.  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт