Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

Гърция

Мнения: 2 344
Може ли някой да ми даде рецепта за вафлени кори и възможно ли е да се направят без преса?

Благодаря предварително bouquet
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
Никой ли няма представа как се правят тези кори Thinking?
Търсих рецепти, ама не мога нещо да намеря Sad.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 669
Доколкото зная се правят само с преса.
Цитирай

Габрово

Мнения: 692
Преди доста време имах някъде рецепта, но нямам никакъв спомен къде съм я затрила, за съжаление, а и от тогава съм се местила поне 3-4 пъти, така че няма шанс да я открия. Помня, че имаше белтъци, разбити на сняг и май имаше и някакъв набухвател. Без преса няма станат никакви вафлени кори, според мен. Ако имаш гофретник, в него също би трябвало да стане.
Ще следя темата с интерес, дано а намериш все пак някаква рецепта
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 669
         
                          Тeopr , тук има рецепта за вафлени кори на Джемма.Надявам се да ти свърши работа.

    Продават ли се някъде уреди за домашно приготвяне на такива кори?!Скоро търсих в Интернет, но намерих само гофретници.


Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
Биляна , мерси, аз също намерих тази тема, но не ми заприлича на рецепта за кори Thinking, дано се включи Джемма, да каже, пък и с орехи не ми върши работа, че съм алергична към тях.
Аз също се чудех за тези преси, четох на няколко места за тях, ама нещо не мога да намеря как изглеждат, само на машини за производство попадам.
Цитирай

Габрово

Мнения: 692
Виж това, ако не си го чела, де:
http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=194&start=0& … 8+%E2%E0%F4%EB%E8
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
natka , благодаря  bouquet!

Да поотминат малко жегите,ще ги пробвам и кажа как са станали.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 325
Джема прави вафлите с преса. Една стара руска машинка, и аз имам такава. В кукинга има цяла тема с рецети за вафли: http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=11494&postdays=0&po … CC%C9&start=0
А без преса не вярвам да станат. Нали номера е да са тънки и хрупкави.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 669
anomalia , знаеш ли дали някъде се продават такива преси?
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 325
Ами моята е мноооого стара, сигурно колкото мен Smile В интерес на истината такава точно не съм виждала. Все са за т. нар. белгийски вафли или гофрети по нашенски. Ето това е от руската тема. Разгледайте по-подробно руската тема, мисля че имаше препратки за търсещи вафелница.
Цитирай

Габрово

Мнения: 692
natka , благодаря   :bouquet:!

Да поотминат малко жегите,ще ги пробвам и кажа как са станали.
Непременно пиши какво се е получило и как точно си ги направила. Много съм любопитна да разбера как точно се правят, а предполагам, че ще станат и в гофретника ми - той не прави гофретите особено дебели, особено ако разделя "детелинката" на сърчица, смятам, че биха се получили доста атрактивни сърцевидни вафли
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 669
 Laughinganomalia , благодаря, но бъди толкова самокритична Laughing Love
 

  Доколкото разбирам от ТУК, вафлените кори би трябвало да може да се правят в гофретник Thinking
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 325
Абе грешно се изразих, 33 са прекрасна възраст, но не за ел. уред Smile
Били, белгийските вафли са гофретите - меки и по-дебели в сравнение с тези вафлени кори, за които май пита Тео. Поне аз така рабрах. С моята преса стават точно хрупкави кори с дебелина максимум 2-3 мм. Като са горещи са меки и могат да се свият на фунийка, след изстиване стават хрупкави. Абе като фунийките за сладоледите тип Рафи. Уредите за двата вида са различни.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
С моята преса стават точно хрупкави кори с дебелина максимум 2-3 мм. Като са горещи са меки и могат да се свият на фунийка, след изстиване стават хрупкави. Абе като фунийките за сладоледите тип Рафи. Уредите за двата вида са различни.

Точно за това питам, искаше ми се да се опитам да си направя фунийки за сладолед Smile. Ти каква рецепта точно използваш?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора