Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 юни 2007, 09:48 ч.

Има ли място за притеснение според Вас?

 • 1 172
 • 13
 •   1
Отговори
Здравейте, доста Ви чета и по-малко пиша, но съм една от Вас.
Разделени сме с мъжа ми повече от година-той не е в България, през октомври решихме-ще се развеждаме, опитахме се да запазим добри отношения-до колкото е възможно това.
От около месец излизам с един мъж(иначе го познавам от повече време), определено не е просто приятелско излизане на по бира Wink
Притеснението ми е, че всеки път се озъртам като гърмян заек, да не ме види някой, че съм с мъжа, в когото се влюбвам..
Причината: моите родители, не спират да ми обясняват, че ако БНД реши, можел да ме съди за вина за развода, понеже си имам вече връзка. Аз си мисля, не е ли важно, че в крайна сметка повече от година ние сме разделени, не живеем заедно и той не е пращал никаква помощ за това време, дори не е попитал дали дъщеря ни има нужда от нещо..
Как мислите Вие самотни мамчета,минали по този път? Трябва ли да се притеснявам да излизам с човека, който обожава дъщеря ми(а и тя него), обожава мен, а аз се улавям ,че вече се влюбвам. Имам нужда да бъда с него. Трябва ли да се въздържам от тези срещи докато не приключа формално с бившия си мъж или мога да се отпусна?
Благодаря за мненията предварително, може и малко объркано да съм писала, но се надявам да сте ме разбрали.
 

# 1
 • София
 • Мнения: 2 327
Мъжът ти може да започне да те съди наистина. Въпроса е какви са ви отношенията с него. В смисъл цивилизовано ли сте се разделили, разбрали ли сте се за развода, смяташ ли че има желание да те съди.
От друга страна дори и да те съди имате ли какво да делите? Мисля, че тогава има значение вината. Детето не могат да ти вземат заради това.
А ако много те притеснява - пускай молба за развода и да се приключва по бързо.

# 2
 • София
 • Мнения: 578
Винаги съм смятала,че докато не приключат всички подробности по развода,е най-добре да сме дискретни  по отношение на личния си живот.Самия развод е достатъчно болезнено изживяване,за да го съпътстваме с циркове и сеир за околните...Няма да ти е от никаква полза да ти се налага да обясняваш какво и що...А в процеса на развода не знаеш как ще бъде представено и тълкувано поведението ти...
 Опитай се да се разберете със съпруга ти по всички въпроси,да се разведете по взаимно съгласие-така всичко се урежда наведнъж и по-скоро(аз самата бях подала иска за дирене на вина,но после склоних да се споразумеем,наистина за мен беше по-добре).Когато всичко свърши ще имаш време да се наслаждаваш на новата си любов пълноценно.

# 3
Да, разбрахме се дори да подам молба от тук и той без да присъства да се разделим. Единственото, което имаме за делене е обзавеждане на стойност не повече от 7000 лв. За това също сме се разбрали кой какво и т.н. Той си е упълномощил адвокат до колкото знам.
Отношенията ни за сега са приемливи(не смея да кажа приятелски). Причината да не пускам молба за развод е, че той чака да му изготвят документи (до колкото разбрах разрешително за работа в държавата, в която е) и го проучват в момента. Според него ако има заведено дело за развод, могат да не му разрешат да остане там. Аз се ъгласих да изчакам още време с молбата. С една дума в негова услуга съм.
А за това дали смята и дали би ме съдил за това, не мога да кажа, защото той самия се лута прекалено дълго преди да реши какво иска и какво не да вземе от гореспоменатите неща, които имаме. На мен ми е все тая - аз не държа да взема определени предмети, той е човека, който уж иска всичко, а като му кажа, ок всичко е за теб, пак не е доволен. Та за това  не мога да съм сигурна дали би или не би ме съдил за вина.
Няма начин да се разведем по взаимно съгласие, тъй като той няма да може да присъства на делата. За това сме решили аз да подам молба и после да се споразумеем. А и той предпочита да не се появява в съда.

# 4
 • София
 • Мнения: 578
Еее...сега това вече са смешки...Как ще стане това "без да се явява"?! Нали ще го дирят чрез Държавен вестник,а той не е нелегално в чужбина? Незнам,питай адвокатите тук,ама не ми се вярва да е възможно такова нещо...Хем иска да се разведете,хем не иска да се явява в съда newsm78 ДАно не е някакъв капан...Ти го натискай да се споразумеете,всеки адвокат ще го посъветва и него така.Двамата подписвате споразумението и всичко ще приключи бързо-бързо-с две до три дела.

# 5
 • Мнения: 518
Струва ми се че има нещо гнило в поведението на съпруга ти.Най-добре наистина се въздържай от това да афишираш личният си живот. Weary

# 6
 • Мнения: 812
Аз мисля,че бракоразводното дело не влияе на досието...нека и адвокти да кажат,но на мен така ми беше обяснено.Натискай за взаимно съгласие.В коя държава е.Как така го проучват..?Развод не значи престъпление,мотае те нещо...

# 7
 • София
 • Мнения: 346
абсолютно може да не се появява,но ако тя е подала молбата по негова вина,много от "гузните "бащи го правят,при второто неявяване ги развеждат задочно.лошото ако реши да се заяжда е че може да обжалва,но той едва ли го знае и едва ли ще тръгне да се занимава.докато взаимното съгласие не подлежи на обжалване. разбира се вината може да е съвсем бегло и културно оформена,така че да не засегне честолюбието му и много от мъжете се навиват на такъв вариант. Peace

# 8
 • София
 • Мнения: 578
Ааааа,много добре си спомням как съдията каза:От този момент брака се смята за прекратен,в 15-дневен срок може да се обжалва решението...РАзведохме се по взаимно съгласие

# 9
 • София
 • Мнения: 346
така ми обясни адвокатката или е ставало въпрос по принцип за в бъдеще,ане само за 15те дни. newsm78

# 10
 • Мнения: 15 290
Има ли три години от сключването на брака?
Така или иначе вие няма да се развеждате по взаимно съгласие, май, освен ако не сте преосмислили нещо.
Можете да се разведете, като подадете молба за развод и сега, не е задължително съпругът да присъства. Ще си бъде исково производство- Вие- ищец, а той- ответник. Той ще бъде призован по специалния способ, предвиден в ГПК и най- вероятно и след това призоваване няма да се яви, но това не е пречка за гледането на бракоразводното дело. Просто ще трябва да установите дългата фактическа раздяла /адвокатът Ви ще Ви каже и какво друго ще установите с 1-2 свидетели/ и всичко може да мине в две заседания без проблеми. Това- при положение, че действително искате развод и свободата си. Иначе можете да си протакате така с години и да си останете с неуреден личен живот и притеснения.
Друго- какво Ви притеснява, че при развода съпругът Ви ще пледира вината за разстройството на брака да бъде отчетена като Ваша? Имате ли какво да делите, деца? В такъв случай на практика най- често съдът постановява развод по вина на двамата съпрузи, а детето най- често ще си остане при майката, особено при съпруг, работещ и живеещ в чужбина от дълго време. Тогава- какво Ви притеснява това?

# 11
Благодаря на всички за мненията, имах нужда да чуя и други съвсем странични разбирания.
Judy, благодаря ти и на теб за разясненията. Да имаме 5 годишен брак, като повече от 1 година реално не сме заедно и не живеем заедно. Уж сме се разбрали аз да подам молба и на 2 дело със споразумение да се разведем без търсене на вина, но както казах, моят съпруг доста често си мени мненията и изпада в коренно различни състояния-това ме кара да не съм сигурна в него и в намеренията му.
Да точно това ме притесняваше, дали има такава възможност -да пледира за разтрогване по моя вина, защото видиш ли повече от 10 месеца, след като той си замина там, аз започнах да се срещам с мъж. Ами че и аз не знам какво прави той там(не ме и интересува де) -е, той ми беше разказал как е имал на гости една дама, която отавна му беше мераклийка и как уж са спяли само и нищо не се било случило, но са спяли пък и в едно легло.. Crazy Чудех се дали дългата фактическа раздяла и това, че не се е грижил за нас през отсъствието си, само по себе си не  може да бъде аргумент ако той реши да търси вина и разни такива неща ми се въртят в главата. Другото е дали ако разводът в крайна сметка е по моя вина-това дали би ми се отразило в досие или там свидетелства за съдимост и такива подобни..
Ох как не ми се занимава с такива нещя, но нямам друг избор, ако искам да си върна свободата нали?!А аз си я искам, не бих се върнала на зад и не желая да се чувствам отново толкова потъпквана, мачкана и подтискана..
Още веднъж-благодаря Ви на всички за подкрепата и куража, който вдъхвате навсички самотни майки!   bouquet

Стана малко дълго , за което моля за извинение

# 12
 • Мнения: 15 290
При бракоразводен процес е налице гражданско, а не наказателно дело. Поради това решението за допускане на развода и определяне вината за разтрогването на брака нямат нищо общо със свидетелствата за съдимост. Така че от тази гледна точка няма какво да те притеснява. Няма такова нещо, като досие след бракоразводен процес.
Освен това при тази дълга фактическа раздяла едва ли съдът ще определи, че бракът е дълбоко и непоправимо разстроен по вина на съпругата. Още повече, че ако съпругът така и не се яви няма да има и кой да установява тази вина. Така че действай!

# 13
 • Мнения: 4 490
                          Няма място за притеснения.И у дома да стоиш пак може да си измисли каквото си поиска и да търси вината в теб.Ще доведе 2-3 свидетели  и готово.Ти обжалваи. Mr. Green  ако имаш време и нерви.Peace  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт