Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Varna
  • Мнения: 38
-Антикардиолипин IgG = 8.40 IU/ml ( - ) негативни; при позитивен 10 IU/ml
-Антикардиолипин IgM = 3.30  IU/ml ( - ) негативни; при позитивен 7IU/ml

в2- гликопротеин-1 IgG = 11.5 IU/ml ( + )позитивни; гранични стойности 5.0IU/ml - 8.0 IU/ml

в2-гликопротеин-1 IgM = 3.4IU/ml ( - ) негативни; гранични стойности 5.0IU/ml - 8.0 IU/ml

Не знам какви нови изследвания да си пусна.  Моля ако някой е наясно да ме ориентира. Тук във Варна доцента който ми направи изследванията и видя резултата каза, че не знае какво да правя с такъв резултат. Препоръча ми да пия по 1таб. аспирин на ден.

# 1
  • софия
  • Мнения: 903
Браво на доцента! Shocked
Как прецени, че ти трябват такива изследвания, пък после не може да ги разчете?! Twisted Evil
Единственото, за което се сещам, е да пуснеш мейл на доц. Конова с резултатите и да я помолиш за коментар. Никак не е редно, но е решение все пак.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 259
не трябва да пускаш други изследвания. ако тези са правени скоро след аборт, изчакай няколко месеца и пусни пак само това, което е било позитивно. надвишението на границата е толкова малко, че спокойно може да е поради лабораторна грешка.
пий си по едно аспиринче от 100 мг вечер докато правиш опити за забременяване, а след като забременееш - пусни отново изследванията.

по какъв повод ги прави?

# 3
  • Varna
  • Мнения: 38
изследванията правих, защото имах мъртъв плод в края на 7-мия месец
никой доктор не ми каза как и защо се е случило. Имах малка плацента, но защо е била малка не се знае. Поразрових се в и-нет прочетох за АФС и реших да си направя тези изследвания.
Сега мисля да си пусна за щитовидната жлеза, да се види дали всичко е нормално
един месец след аборта си направих тези изследвания.
В момента не правим опити за забременяване, поне докато разбера дали всичко ми е нормално

# 4
  • Мнения: 4 700
Ами и аz съм в твоето положение. Моят аборт беШе в 12 г.с. и никой не можеШе да каже zаЩо. В хистологията пиШеШе, че най вероятно причината е наруШена циркулация zаради тромбоzи на плацентата. След което сама си наzначих иzследване zа АФС и генетични. За съжаление и двата са положителни. АФС ми е 25, реф. стойн. до 10 отр. от 10 до 20 леко положителен. Та сега и аz не zнам какво да правя. Погледнах в темата zа момичета с имунологични и генетични проблеми. ИмаШе много с АФС и видях, че освен аспирин, трябва да си бият подкожно и хепарин или фраксипарин (не съм сигурна zа името) Ако искаШ погледни и ти в таzи тема. Но най добре е да отидеШ при имунолог, zаЩото ако zабременееШ не е хубаво сама да си наzначаваШ лечение.


Успех и пиШи zа раzвитието. Интересува ме и мен.   bouquetП.П. Съжалявам zа това, което си преживяла.  Sad

# 5
  • Мнения: 769
Аз мисля, че трябва да се направи консултация с имунолог. Аз направих такава с доц. Конова, макар да предполагах какво ще ми каже. Възможно е да са необходими допълнителни изследвания.

Откровено казано аз не знам лекар във Варна, на когото да се доверя за този вид проблеми, затова и 40 градусовите жеги не ме отказаха да отида до Плевен.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт