Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 юни 2007, 17:53 ч.
  • Преглеждания  10 255  Мнения  35  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 2 538
Търсих и не открих рецепта.
Ако някой знае как се прави да сподели. Аз не съм яла, но съм чувала че е вкусно. Знам само че има сирене и доматен сос  Blush.

Реклама
# 1
  • Мнения: 9 900
Търсих и не открих рецепта.
Ако някой знае как се прави да сподели. Аз не съм яла, но съм чувала че е вкусно. Знам само че има сирене и доматен сос  Blush.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34341.msg657331

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=36696

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 255
Аз го правя така:На дъното на гювече сипвам мазнина,след това нареждам последователно резен домат/доматен сок през зимата/,парче сирене, пак домат и отгоре наръсвам с чубрица.Слагам го във фурната и когато течността поизври и се запече,чуквам и едно яйце.Отново връщам във фурната за кратко да се стегне леко яйцето.
По желание може да се добави люта чушка или парчета печен пипер,лук или праз през зимата и т.н.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 538
Благодаря ви!
Незнам защо не ми излезе нищо с търсачката  Confused.

# 4
  • Мнения: 5 135
Аз го правя в микровълновата - в жегите особено е абсурд да включа фурната. В гюведжетата слагам масло, домати, чушки, сирене (може и кашкавал и разни изостанали топени сирена от хладилника). Слагам за 5-10 минути в МВ, след това чуквам по 1-2 яйца и продължавам да пека в МВ до готовност на яйцата. Жълтъците пробивам на няколко места с вилица.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 538
Аз го правя в микровълновата - в жегите особено е абсурд да включа фурната. В гюведжетата слагам масло, домати, чушки, сирене (може и кашкавал и разни изостанали топени сирена от хладилника). Слагам за 5-10 минути в МВ, след това чуквам по 1-2 яйца и продължавам да пека в МВ до готовност на яйцата. Жълтъците пробивам на няколко места с вилица.
И аз така ги направих. Сега мисля и малко кашкавал и гъби да им добавя Simple Smile.

# 6
  • Мнения: 1 388
Аз го правя в микровълновата - в жегите особено е абсурд да включа фурната. В гюведжетата слагам масло, домати, чушки, сирене (може и кашкавал и разни изостанали топени сирена от хладилника). Слагам за 5-10 минути в МВ, след това чуквам по 1-2 яйца и продължавам да пека в МВ до готовност на яйцата. Жълтъците пробивам на няколко места с вилица.

На пълна мощност ли?

# 7
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
И аз ги правя в МВ. Първо слагам нарязан лук и масло за 2 мин. (правя по 2 гювечета наведнъж). След това редя пласт филии домат, филия сирене, пак домати  ,наръсвам с черен пипер,чубрица и магданоз.Връщам в МВ -то за 4 мин., чуквам по едно яйце и пак в МВ -то за 2 мин. ( внимавам да не се пръсне жълтъка, че става като бомба).
 За таткото е по тракийски - същото ,само че се добавя луканка ( аз шунка) и люта чушчица ( както би казал Ути  Wink)

# 8
  • Мнения: 1 388
bilqna_69,
-какви гювечета - йена или глинени, използваш;
-слагаш ли капака;
-и на каква мощност ги правиш?

# 9
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Аз приготвям сиренето така:
На дъното на глинени гювечета сипвам по малко олио или зехтин,прибавям по няколко резена домат или разредена с вода лютеница,сирене-на кубчета или на плочка и чуквам по едно яйце,на което жълтъка бодвам с вилица.Слагам по едно гювече в МВ,на пълна мощност точно 6 минути и така всички гювечета.Може по желание да се сложи кашкавал или суджук.
п.п.Гювечетата при печенето са без капак.

# 10
  • Мнения: 1 388
Момичета, благодаря, че ми отворихте очите   bouquet
В тази жега да се използва фурната е равно на мазохизъм.
Ето го и моето сиренце:

# 11
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
Май малко късно отговарям , ама да си кажа -през цялото време са с капак.Моята фурна няма обозначени мощности, а е с картинки,приемам че е на пълна мощност.Гювечетата ми са глинени.

# 12
  • Мнения: 5 135
Момичета, благодаря, че ми отворихте очите   bouquet
В тази жега да се използва фурната е равно на мазохизъм.
Ето го и моето сиренце:

Кати, ти вече си свършила работата, но все пак да ти отговоря - на пълна мощност.  Simple Smile

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 251
Редя пласт сирене, пласт домати, пласт сирене, пласт домати, най-отгоре чуквам едно яйце като леко поразбърквам жълтъка, добавям бучка масълце и за 5 мин. в МВ на 900 вата. Става супер!   chef

# 14
  • Мнения: 1 388
Има ли значение дали ще запичаме за кратко продуктите един по един, или всичко наведнъж и тогава да се пече?
От рецептите, дадени тук, срещнах и двата типа начина на приготвяне.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт