Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора


Мнения: 511
Ето моята рецепта:
200-300 гр белени скариди
100-200 гр сьомга на хапки
бяло вино
няколко скилидки чесън
босилек
зехтин
лим. сок
каперси
паста по избор/ аз използвах телиатели/
Загрявам зехтина и запържвам за кратко, скаридите и сьомгата, посолявам, поръсвам с босилек и счукания чесън.
Изваждам месата, добавям малко бяло вино, лим. сок/ около 1-2 ч.л./ и каперсите, разтвярям малко брашънце във вода и добавям за сгъстяване.Оставям за кратко да къкри и изключвам соса.
Към вече сварените и изцедени спагети добавям рибите и соса.
В стомаха поливам обилно с изстудено бяло вино.  chef


Ако виждате как мога да подобря рецептата си, моля споделете.
Ще се радвам да опитам и други подобни.
Цитирай


Мнения: 5 125
Можеш да заместиш брашното с натурално нишесте -  по-плътен става сосът.
Преди време в Хърватска пробвах и много ми харесаха спагети с доматен сос с морски дарове. Рецептата е съвсем проста, но вкусът е страхотен.
Цитирай


Мнения: 511
За нишесте не се бях сетила, ще пробвам. Мерси!
Много е лошо че няма прясна sea food или поне аз незнам от къде мога да намеря. Със замръзени не е същото.
Цитирай


Мнения: 4 754
Брашно , нишесте ...........?Това пък защо е необходимо ?????????? Shocked Rolling Eyes newsm78
Цитирай


Мнения: 511
Брашно , нишесте ...........?Това пък защо е необходимо ?????????? Shocked Rolling Eyes newsm78

За да стане плътен соса.
Но може и бистър да се остави.
Цитирай


Мнения: 404
Сметана ,грах скариди ,чесън ,сгъстявам го  леко и заливам пастата  Hug
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
За нишесте не се бях сетила, ще пробвам. Мерси!
Много е лошо че няма прясна sea food или поне аз незнам от къде мога да намеря. Със замръзени не е същото.

С нишестето няма и опасност да се получат бучки в соса.
Не знам къде живееш, но ако си в София, в халите има щанд с пресни риби и мекотели от Гърция, карат през ден от борсата в Солун.
Цитирай


Мнения: 4 754
Брашно , нишесте ...........?Това пък защо е необходимо ?????????? Shocked Rolling Eyes newsm78

За да стане плътен соса.
Но може и бистър да се остави.
hahaha hahaha hahaha 35Знам че с брашното соса (какъвто и да е той се сгъстява ) .Остава и това да не знам .Интересно ми стана , че изобщо слагате брашно или нишесте на пастата .Това ме шокира ...... Shocked
Никъде го няма това брашно в пастата  #Crazy Rolling Eyes Stop #2gunfire Sick
Цитирай


Мнения: 511
Добре се позабавлява, може и още емотикони да използваш, че не разбрах точно кво ти бръкна това брашно.
Кеф ми е да слагам брашно и слагам, никъде не претендирам за автентичност на рецептата.

Тъй както се смееш пусни как ги ти приготвяш. Tired
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
hahaha hahaha hahaha 35Знам че с брашното соса (какъвто и да е той се сгъстява ) .Остава и това да не знам .Интересно ми стана , че изобщо слагате брашно или нишесте на пастата .Това ме шокира ...... Shocked
Никъде го няма това брашно в пастата  #Crazy Rolling Eyes Stop #2gunfire Sick

Соса бешамел е на брашнена основа. Ако пуснеш един гугъл ще ти излязат рецепти за паста, в които се слага брашно.
Ето, ето и още и т.н.
Цитирай


Мнения: 4 754
Драга знам много добре , че на лазанята се слага сос бешамел (той обаче не се приготвя само от брашно ) !!!!Но да сложиш брашно на паста с морски дарове( доколкото си спомням ) такова нещо не бях чувала .Та затова се учудих . ShockedСега ако ми кажеш че слагаш и варени яйца, кис. краставички, царевица , горчица , майонеза, краве сирене , лютеница ........... направо ще  ме довършиш . ooooh! Stop Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 4 754
hahaha hahaha hahaha 35Знам че с брашното соса (какъвто и да е той се сгъстява ) .Остава и това да не знам .Интересно ми стана , че изобщо слагате брашно или нишесте на пастата .Това ме шокира ...... Shocked
Никъде го няма това брашно в пастата  #Crazy Rolling Eyes Stop #2gunfire Sick
Соса бешамел е на брашнена основа. Ако пуснеш един гугъл ще ти излязат рецепти за паста, в които се слага брашно.
Ето, ето и още и т.н.
Сега видях линковете които си ми дала !!!!!!!!Направо съм потресена , хич не ми давай линкове за италиански рецепти от бг сайтове .Те просто нямат нищо общо с италианската кухня .Това са псевдо ит. рецепти от някой самозван готвач ......Първото което видях преди малко беше това http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_90 направо ми се изправят косите от такива #2gunfire помии .........Ох спирам , че си вдигнах кръвното .Егати отвратната рецепта .
Я отвори една от рецептите в темата за италианска кухня или някой италиански кулинарен сайт и прочети такива рецепти като въпросните по горе ще срещнеш ли ?????????
Цитирай

Рим-Ямбол

Мнения: 764
Ами аз само 1та от посо4ените от Теорг рецепти отворих и натам не посмях ooooh!
Маркрит,зарежи,няма смисъл да се обясняваш,който взима рецепти от рецепти за паста от Георгиеви....зна4и не го интереува много как се прави. Rolling Eyes
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Драга, Markrit , бешамела не се слага само на лазанята, а и на спагети. Соса Карбонара също се сгъстява с брашно. Аз не владея италиански, така че не мога да ти дам линкове към техни сайтове, а ти не владееш гръцки, за да ти дам техни рецепти, но ти едва ли ги би приела. Не влизам в спор с теб, но ако си толкова потресена, да пуснем питане в темата с италианската кухня, за да разберем със сигурност, въпреки че за мен няма никакъв проблем, ти си възмутената Wink.
За мен готвенето е фантазия и ако нещо става вкусно, то няма значение дали е автентично Wink.

П.С. Посочените от мен линкове са случайни, пускаш гугъла и излизат много такива.
Цитирай
Ето моята рецепта:
200-300 гр белени скариди
100-200 гр сьомга на хапки
бяло вино
няколко скилидки чесън
босилек
зехтин
лим. сок
каперси
паста по избор/ аз използвах телиатели/
Загрявам зехтина и запържвам за кратко, скаридите и сьомгата, посолявам, поръсвам с босилек и счукания чесън.
Изваждам месата, добавям малко бяло вино, лим. сок/ около 1-2 ч.л./ и каперсите, разтвярям малко брашънце във вода и добавям за сгъстяване.Оставям за кратко да къкри и изключвам соса.
Към вече сварените и изцедени спагети добавям рибите и соса.
В стомаха поливам обилно с изстудено бяло вино.  chef


Ако виждате как мога да подобря рецептата си, моля споделете.
Ще се радвам да опитам и други подобни.

аз запържвам 4есъна цял на скилидка оЩе в на4алото
с виното поливам директно морските дарове на силен огън за да се поизпари алкохола
лимон не слагам

добавка: като изцедиШ пастат добави я към соса в тигана и разбърквай на слаб огън 1, 2 мин
« Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 12:44 от gioia »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора