Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 юни 2007, 11:00 ч.

Попаднах в кофти ситуация

 • 4 309
 • 53
 •   1
Отговори
Здравейте. Пиша анонимно, ще стане ясно защо. Преди четири месеца се нанесохме в новопостроен блок - запознахме се с едно семейство през един етаж над нас, с които много си допаднахме - прибилизително на еднаква възраст сме, децата ни също, харесваме сходна музика и сходни филми. Ясно е, че при нанасянето на ново място и проблемите и грижите ни бяха еднакви, та така се сближихме. Свестни, интелигентни млади хора. Децата ни се разбират прекрасно, и уж всичко е на шест. Да, обаче мъжът на няколко пъти ми се натиска. Не брутално, а доста фино и абсолютно незабележимо от околните, но го прави. Достатъчно съм опитна, за да преценя кога някой се търка неволно в теб докато "просто минава" и кога е нарочно. Усещат се тези неща. Направо съм в потрес - не знам какво да правя. Не мога да кажа на мъжа ми, защото ще ме обяви за луда. С жена му пък съвсем не върви да говоря. С него - донякъде също. Имам чувството, че ще прозвуча смешно - ти защо ми се натискаш? - не, не ти се натискам, въобразила си си (примерно). Прекалено дискретно и привидно невинно е всичко, ако е по-директен, ще го "закова" на момента и ще приключа въпроса веднъж за винаги. Но сега съм в безизходица. А както казах, предстои да живеем заедно до края на живота си, децата ни ще учат заедно, толкова време се борихме за това жилище, а сега това. Моля ви, помогнете със съвет!!!!!

# 1
 • Варна
 • Мнения: 1 726
Ами и ти също така невинно се отдръпвай при неволните потърквания. Не му се усмихвай. Заяж се с него за нещо. Например за разбиранията му за "добра домакиня". Не може да няма нещо такова. Сам ще се отдръпне.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 351
Също толкова дискретно му покажи, че не ти е приятно. Дръж го на дистанция и му показвай, че не те интересува.
Честно казано "натиска ми се" ми звучи малко пресилено. Според мен човека те харесва и като повечето мъже се пробва. Ако му покажеш по ясен начин, че не те вълнува - той сам ще спре.

# 3
 • BG
 • Мнения: 327
Стана ми ясно как се чувстваш, но не мога да ти дам съвет, незная коя постъпка е най-подходяща за случая. Нека мамите с опит в такава ситоация да пишат.

# 4
 • София
 • Мнения: 9 006
Нямам опит в такава ситуация, но на всяка жена се е случвало да й се натиска мъж, който по някаква причина е неприемлив. Просто избягвай ситуации, които те поставят физически близо до него или насаме. Не е нужно да го превръщаш в проблем и скандал за две семейства - дистанцирай се, дори си намирай поводи да не се виждате ти и мъжът ти с това семейство толкова често. Ако наистина е интелигентен и фин човек, сам  ще се сети, че не е желан.

# 5
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 660
И аз разбирам напълно какво имаш предвид. Освен лека-полека да се дистанцирате, друго решение няма.
Вторият вариант е откровен, но категоричен отказ, но когато се прояви нещо по-явно и сте насаме.

Жената не бива да се намесва.
Така мисля аз.

# 6
 • София
 • Мнения: 4 474
Работиш ли? Ако да, се сещам за един мини театър, който можеш да изиграеш. Twisted Evil Споделяш съвсем небрежно как еди си кой колега се задява с теб и как, разбирате ли, на теб това ти е неприятно, защото си омъжена жена, обичаш съпруга си и по никакъв начин не си давала индикации, че нещо може да се случи между вас. Нататък, според реакциите на 3-мата (съпругът ти и съседите), импровизираш - вярвам, че няма да ти е проблем. Wink
Ситуацията наистина е деликатна, защото е хубаво да съхраните добрите си отношения с това семейство, но пък и личният ти комфорт не е за пренебрегване. Директен разговор не ти препоръчвам на този етап, щом натискането е по толкова `неволен` начин.
Успех ти желая! Hug

# 7
 • Мнения: 2 538
Моето мнение е да кажеш на мъжа ти.Няма да те обяви за луда, споко.Просто ще започне да наблюдава по-внимателно другия господин. Peace
Освен това не можеш да си сигурна, че въпросното семейство не са привърженици на размяната на партньори.В този смисъл е напълно възможно жена му да знае, но за нея тези неща да са в реда на нещата.
Бях в подобна ситуация.Сглупих ,че не казах на мъжа ми.В последствие започнах да настоявам да не се виждаме с приятелите ни и не можех да дам разумно обяснение защо.

# 8
 • София
 • Мнения: 808
Определено кофти ситуация и доста деликатна. Съгласна съм с всичко написано до тук. Единственото, което мога да допълня е да помислиш дали да не споделиш това със съпруга си. Ако правилно представиш нещата, както си го направила тук, няма да те обяви за луда и ще ти бъде подкрепа. Все пак, независимо от деликатното му флиртуване, то може да не остане незабелязано от партньорите ви и тогава ще е още по-зле.
Преди мноооооого години бях в подобна ситуация, не със съсед а с колега. Споделих това с мъжа си, нарекохме въпросният колега "Аполон" /вече не помня точно защо/ и за нас проблемът приключи. Беше минало време, когато една вечер се обадиха на мъжа ми, той изслуша какво му говорят и после като се хилеше каза: "А Аполон ли, не се притеснявайте, той си плаща". Та мисълта ми беше, че да криеш това от мъжа си може да има неприятни последици и за двете семейства. Моят съвет определено е да му кажеш за държанието на флиртаджията.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 351
Моето мнение е да кажеш на мъжа ти.Няма да те обяви за луда, споко.Просто ще започне да наблюдава по-внимателно другия господин. Peace
И като му каже какво? И като мъжа и го наблюдава по-внимателно какво? newsm78
Ще се развалят приятелските отношения и между жените и цял живот тези съседи ще се гледат на кръв.
Според мен всяка една нормална жена може да се справи сама в подобна ситуация, без да се плетат интриги и да се поклаждат вражди.

# 10
 • Мнения: 2 538
А според мен може въпродния сваляч един ден да използва това, че тя не е казала на мъжа си и да извърти нещата така, че тя му се е натискала. Peace

# 11
 • София
 • Мнения: 1 351
А според мен може въпродния сваляч един ден да използва това, че тя не е казала на мъжа си и да извърти нещата така, че тя му се е натискала. Peace
Честно казано това не го разбирам. Ако тя го отреже още в началото, той от какъв зор ще извърта нещата "някой ден"?
Друг е въпроса ако авторката подаде, пък после се сети, че нещо не и изнася - тогава въпросния господин би имал основания да  извърта нещата. Но доколкото разбирам ситуацията не е такава.

# 12
 • София
 • Мнения: 808
Ако не сподели с мъжа си може да се стигне наистина до по-голям скандал и то не само между двете семейства. По-горе написах какви са ми мотивите за тази препоръка. мога само да допълня, че когато криеш подобни неща ти самият по някакъв начин даваш основание да се счита, че ти е приятно това и нямаш нищо против. накрая може да се окаже че си виновен и едва ли не си провокирал това отношение.

# 13
 • Мнения: 2 538
Ако тя го отреже още в началото, той от какъв зор ще извърта нещата "някой ден"?
Друг е въпроса ако авторката подаде, пък после се сети, че нещо не и изнася - тогава въпросния господин би имал основания да  извърта нещата. Но доколкото разбирам ситуацията не е такава.
Явно въобще нямаш идея как хората могат да се прикриват.
Както и по-напред казах- била съм в такава ситуация.И то с приятели, които имахме от три години, към момента на случката.
Просто изказах мнението си от позицията на човек, който е минал през това.
Ти преживявала ли си такова нещо?

# 14
 • София
 • Мнения: 1 351
Не Caprari, не съм. Това не значи че нямам мнение. Също така не значи, че това което се е случила на теб, във същия вид ще се случи на авторката.  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт