Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 997
скоро нашия татко се прибира Very Happy  а много си пада по готвенето на майка си та аз й поисках някоя и друга рецепта но тя започна да клинчи че като се върнел щяла да дойде да ми покаже и т.н нататъка та думата ми ако може дайте рецепти за традиционни български ястия по принцип умея да готвя(свеки готви много вкусно)но явно не се справям като нея така че ще съм Ви много благодарна за всякакви предложения  newsm20
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Не е ли малко специфично в зависимост от района и майката. Казвам го, защото от такива изненади оставам гладна Sad
Така че кажи какво готви тя и всички ще пратят по една две рецепти.
Цитирай


Мнения: 3 452
Моят мъж твърди, че готвя по-добре от майка му, но това май-май е изключение Wink  Smile
Като "правило" мъжете не могат да забравят мамините манджи и винаги всичко сравняват с тях.....
Дано греша, да видим какво ще кажат другите....

Ето ти една моя любима рецепта за много традиционна БГ манджа от една по-стара тема:

Предлагам ти една рецепта, която имам от предаването на Звездев, представи я една жена от Родопския край и аз вече правя само такава кавърма:

По 300 гр. пилешко и телешко месо (аз сллагам само пилешко - от пилешки гърди) се сварява заедно с малко сол и се нарязва на дребно. в тиган се задушават 3 глави лук с 3 моркова, нарязани на кубчета. В друг съд се пържи нарязаното месо, добавят се 500 гр. печурки на дребно, сол и се задушава; добавят се 100 мл червено вино, задушените лук и моркови, 4-5 кисели краставички на кубчета, 500 гр. доматен сок, 3-4 скилидки чесън на ситно, 1 дафинов лист. Всичко се задушава на бавен огън докато остане на собствена мазнина.

Оригиналната рецепта беше като така приготвената кавърма се сервира в сгъната на две палачинка, но и без нея е достатъчно вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 3 233
Цитат на: Taneto
Моят мъж твърди, че готвя по-добре от майка му, но това май-май е изключение Wink  Smile
И аз съм в групата на щастливите изключения Laughing . Рецептата ти за кавърма е изключително съблазнителна, ще я приложа тези дни. Колкото до традиционни ястия по тези земи, в съседна тема съм постнала рецепта за сърми. Мисля, че въпросният пътешественик едва ли би отказал Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 293
и аз съм от щастливките Wink  моя мъж казва, че преди да се ожени е имал една любима манджа, а сега всички са му люими и че никой не може да готви като мен Embarassed :Smile)

предлагам ти пиле с доматен сос
Пасираш доматите и ги слагаш в тенджерка с малко олио и сол на вкус - докато поизври водата. После добавяш малко захар и малко прясно мляко. Отедлно си изпържваш или сваряваш пилешко месо и когато соса е готов добавяш и него. Подправките са чесън и разни зеленяши - чубричка, магданоз. Това е бързо, лесо, а и вкусно Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.