Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Имате ли деца с увреждане на слуха след прием на антибиотици?

Опции:

 • Варна
 • Мнения: 27
Създавам тази анкета,защото ние сме потърпевши след прием на Амикацин. Бебето ми е на 5 месеца, на преди 2 месеца му правиха операция на тестиса в Пирогов и беше на антибиоти4но ле4ение 7 дена след това-на Терцеф и Амикацин. Месец по-късно забелязохме, 4е детето не реагира на повикване, не се обръща по посока на звука, не успява да изговори звуците,които преди е имитирал. След предглед и направено изследване с електроди се установи,4е синът ми има увреден слухов нерв!!! От години е известно,4е антибиотици от групата на амикацина са ототоксични и увреждат слуховия нерв. Тези безобразия по болниците ни не могат да продължават без край. Нямат право лекарите да нехаят за това,което при4иняват на децата ни. Мисля,4е трябва да се направи някаква статистика за това и да се обърне внимание на обществеността. Не може ние да раждаме здрави деца,а некадърни "специалисти" да ги осакатяват за цял живот!!!
Разчитам на вашата съвест майки и нека бдим заедно над децата си!!!
Венцислава

# 1
 • София
 • Мнения: 2 543
Здравей, vaa!
Не мога да отговоря еднозначно на твоя пвърос, тъй като моето дете имаше множество проблеми след раждането си. Лекуван е също с ототоксични антибиотици (не един при това), но имаше и мозъчен кръвоизлив, който също би могъл да е причина за глухотата му. Възможно е и инфекцията, довела до преждевременно раждане да е била причина. При нас няма яснота за това кое точно е увредило слуха му. Зная само, че лечението с тези толкова силни антибиотици беше просто неизбежно, защото състоянието му не се подобряваше, а напротив - ден след ден ставаше по-зле и въпросът беше на живот и смърт. Дали е било възможно да се избегнат тези медикаменти - не зная, а и честно казано, не искам да зная... Състоянието на сина ми е факт и ровенето в миналото ми носи само озлобление и тъга. С нищо няма да му помогна, ако знам кой е виновен да не чува. Все пак, мнението ми е, че използването на тези антибиотици е редно да бъде след измерване на рисковете и ползите от тях. Но аз не съм лекар и не мога да знам това. Успех с всичко ви желая!  bouquet

# 2
 • Мнения: 25
 #2gunfire #2gunfireНе мога да опиша озлоблението и доста по силни чувства които изпитвам към ''специалистите'' които съсипват живота на хората и най вече на нашите деца с лека ръка без да се замислят за последиците независимо от това колко рядко се случва .И едно дете да е пак е съсипан живота на много хора. :twisted .Има добри  антибиотици и се налага да се ползват за жалост но ......просто малко трябва да се мисли! newsm11

# 3
 • Варна
 • Мнения: 27
След като са известни страничните ефекти на тези антибиотици, лекарите са длъжни да уведомяват пациентите си за това и да дават право на избор. Още пове4е, 4е е толкова голям процентът на слухови увреждания особено при децата , след приложението на АБ от тази група. #Cussing out #2gunfire #Cussing out

# 4
 • София
 • Мнения: 149
Тъй като става на въпрос за лекарските грешки в Пирогов искам и аз да се включа.Няма да пиша за проблемите на моята дъщеря тъй като те са вече доста известни/Tsvety.net/ . Но наред с основния проблем,който надявам се вече решихме сега си имаме и още един благодарение на некадърниците в Пирогов.По време на биопсията са срязали или най-малкото сериозно увредили лицевия нерв на Цвети и сега,когато се усмихне цялото и лице се изкривява а окото и не моге да се затваря и постоянно капем капки,защото има опастност да си загуби зрението.Проблема може да се реши с операция,която ще ни струва около 20 000 $.А докторите в Пирогов дори не си признаха грешката и ни оставиха в неведение в продължение на месеци и едва в Израел разбрахме истината за нерва.Преди това лекарите в България ни уверяваха,че причината била тумора,който бил притискал нерва.Абсолютни лъжи.

Искам да направя предложение в тази тема всички,които са пострадали от некадърноста на българските лекари да изкажат болката си и да намерим някакъв начин да им потърсим отговорност.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 27
Това беше и моята идея!Да се съберем и да направим каквото трябва, защото тази безхаберност на лекарите не трябва да продължава!!!! Те осакатяват децата ни, а ние просто се примиряваме с това и си ближем раните, а ставаме все пове4е, за нещастие!!!

# 6
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 2 524
Гласувах с първата опция, но мисля че за достоверност ще трябва да прибавиш и още една- лекуван е с ототокс. АБ , но не е увреден слуха от това / или изобщо не е увреден! / !Или те интересува в частност от децата с увреден слух колко са от АБ?
Сина ми е с намален слух най вероятно от сраствания в ср. ухо, но е приемал и амикацин, слава богу не е увреден от това!

# 7
 • Варна
 • Мнения: 27
Просто искам да се даде гласност на тази страшна статистика колко деца има с увреден слух от неподходящо приложен АБ!

# 8
 • Мнения: 239
 #2gunfireМоят син също е  с увреден слух благодарение на безхаберието на нашите лекари на 3тия ден след раждането му изписаха курс на лечение с амикацин.Направо ни иде да отидем и да я удушим тая доктор АЛЕКСАНДРОВА от Добрич затова че ни осакати детето за цял живот.Пък трябва ли и ние да казваме какво трябва да се дава на малки деца още повече и новородено на 3 дни.бл;агодарение на нея сега Марти е слухопротезиран.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт