Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 479
Момичета - пиша ви относно една много тъжна история.  Cry Sad
След жестока катастрофа почиват родителите на 1 год. дете - момченце. Детето оцелява по чудо - живо и здраво. Починалата майка има брат, който живее със съпругата си при неговите  родители.
Днес беше погребението на двамата.  Cry Sad Sad
Желанието на брата на починалата и жена му е да осиновят детето.
Къде трябва да се отиде и какви документи трябва да се подадат.
Кое би могло да бъде евентуална пречка за такова осиновяване.
Много ви моля за помощ. Къде и към кого да се обърнат двамата за да осиновят детето. И кой е попечител в момента на детето, според закона?

# 1
  • Мнения: 677
Съжалявам за случилото се.Мир на духа им. Praynig
Нека да се обърнат към отдел"Закрила на детето" в съответната социална служба в града им или квартала където живеят те или по адреса на детенцето.
Там ще им разяснят какво и как да го направят.
Успех.

# 2
  • Мнения: 526
Не съм много сигурна но роднини мисля че не могат да се осиновят, мисля че само попечителство над детето, но каквото и да стане тези мили хора ще осигорят добър дом за малкото съкровище.

# 3
  • Мнения: 583
Има си законови правила. Отиват в "Закрила на детето" и там ще ги осведомят по въпроса.

# 4
  • Мнения: 479
Не съм много сигурна но роднини мисля че не могат да се осиновят, мисля че само попечителство над детето, но каквото и да стане тези мили хора ще осигорят добър дом за малкото съкровище.
Да, така е май. Но това се отнася като че ли само за роднини по прав линя - които са бабите и дядовците /брат и сестра - но в случая няма/. За вуйчо и леля не важи. А точно те искат да го осиновят. Детето е мн.малко и нищо не разбира от случващото се /и слава богу/.
Благодаря много на всички за информацията - значи - да се отиде в агенцията за закрила на детето. Но там не е ли когато човек иска да осинови по принцип дете? И те следят за интереса на детео? Незнам.. В случая това се чудя, дали въпроса не е само правен?
Нямам идея.
Много благодаря все пак на всички

# 5
  • Мнения: 1
Здравей, наистина е тъжно това което се е случило, но пак има нещо добро в цялата тази мъка, и то е че все пак някой желае да отгледа това малко съкровище, а няма да отиде в институция. Наистина според законите няма възможност да осиновят детето, но има една вратичка и тя е следната да се направи непълно осиновяване. Процедурата не ми е много ясна, но нека се обърнат към адвокат и той ще им помогне. Разликата между пълно и непълно осиновяване е, че при непълното в новото удостоверение за раждане ще фигурират имената на биологичните родители и на осиновителите, като правата и задълженията са върху осиновителите и детето наследява и биологичните родители и осиновителите. Самата аз постъпих по този начин като при мен биологичната майка е жива и поради това незная при тях как ще стане. Надявам се да съм била полезна. Желая им успех в това начинание.

# 6
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 000
Случайно попаднах на темата - в нашата къща също има такъв трагичен случай от преди доста години. Бабата и дядото имат права над детето. Не ги осиновяват роднините, но имат право да ги отглеждат, за да не губят наследствени пенсии и други подобни. Ако ги осиновят детето губи превилегиите. Скоро мои далечни познати баба и дядо осиновиха внучето си, затова мисля, че и бабата и дядото имат право да осиновяват, но си мисля, че детето си има родители, макар и починали. Нека помислят, да не взимат прибързани решения.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт