Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Svekurva mi( jiveia sum v chujbina) e iala skoro v Grucki restaurant salta ot bob, chervena na cviat( predpolagam s domati) i kopur, ubedena e che i v BG se pravi( obiasnih i 100 puti che maika mi ia pravi samo s ocet, luk i olio, no ne i uvira glavata). Molia vi ako niakoi znae podobna salata da mi ia napishe, shte vi buda blagodarna za vsichki recepti
Цитирай

София

Мнения: 108
Ами май съм гледал подобна салата по телевизията. Май цвекло слагат и може то да придава червения цвят. Обаче не съм сигурен. Нещо ми се преплитат в главата.
Цитирай

Хасково

Мнения: 816
Майка ми прави т.н. Бобена салат като зимнина в буркани.
Вари се 1 кг. боб. Варят се моркови нарязани на кубчета, 1 консерва царевица; 1 буркан кисели краставички и печени червени чушки и 1-2 буркана /800 гр./доматено пюре това определя, колко сос искаш да има. Слага се чесън, сол, магданоз и олио. Всичко се бърка и се слага в буркани и се заварева 20 мин.Да ти кажа всичките мерки са ориентировачни.
Ако имаш продуктите можеш да си направиш и за бърза консумация.
А това намерих в една готварска книга:
1ч.ч. зряб боб 3-4 скилидки чесън, 2с с.л. лютеница, 1с.л. оцет; 2 с.л. олио и сол на вкус.
Боба се сварява пасира се ръчно или с пасатор слага се чесъна/счукан/ оцета, лютеницата и олиото.
Дано съм била полезна!
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 022
Бял боб, лютеница - поне едно бурканче, печени червени пиперки , кисели краставички, стирилизирани гъби, сварени и нарязани моркови, 1 глава кромид лук.
Сварения боб го омесваш с другите нарязани продукти и разбъркваш с лютеницата.
Много върви с една - две ракийки Wink
Цитирай


Мнения: 488
Аз съм опитвала нещо подобно в ресторант. В менюто беше споменато като "Родопска гозба". Боб с доматен сос и задушен лук, поръсени обилно със счукани орехови ядки и много магданоз. Вкусът беше вълшебен.
Цитирай


Мнения: 488
Като казвам "доматен сос" имам предвид нещо много гъсто, с консистенцията на лютеница.  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.