Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пада се по картоф на човек. Голям, необелен. Картоф, не човек  Very Happy Сварявате наполовина картофите. Да не е готово, но и да не е сурово. Вадите от водата, увивате всеки картоф в алуминиево фолио, а може и деректно в тавичка, без да увивате. Загрявате фурната предварително на 220 градуса, слагате броя картофи в тавичка с олио на дъното и печете около половин час. През това време разбърквате по-голямата част от сместа - сметана, малко кисело мляко и сол. По желание може да се добави черен пипер, чесън, копър, магданоз... кой каквото обича. Може и горчица, и кетчуп, майонеза, сирене...
Като се изпекат добре картофите ги вадите, махате фолиото, слагате ги в чиния и режете по дължина. Отгоре сипвате богато от сместта. Това е  Hug
Става за гарнитура, става и за основно. При възможност - яжте с кората  Peace

« Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 18:37 от Блонди »
Цитирай

София

Мнения: 390
Ух че вкусно...Бравус Smile
На мен ми се развали фурната,дали мога в микровълнова без грил да ги наподобя?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Може, да. 2 и 1/2 минути на около 700-750W.
Цитирай

София

Мнения: 390
Ама без фолио или?  newsm78
И цял или нарязан? Ммм? Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Супер, това е много вкусно, аз от край време ги правя, само,че картофите ги увивам направо сурови,намазвам ги със сол и масло, тогава увивам  и не в тава, директно ги нареждам на решетката на фурната и пека 1 час някъде,боцкам с вилица да разбера когато са готови, стават Муцка Laughing Като са готови картофките им махам фолиото разчупвам и заливам със зехтин/олио/, сирене,червен и черен пипер.След това може и сос да се направи, този дето го казваш ми харесва и ще го направя да го пробваме Hug
Според мен е излишно да се сваряват предварително, в смисъл такъв,че поне на мен не ми се занимава.
А то ако се пекат в тавичка с олио и соса да се прави в тавата няма смисъл да се пекат с фолиото,все пак и картофките да попият от сосчето.
Мерси много Блонди за сосчето ,специално още утре ще го направя   Hug Wink
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Можеи без фолио, да. Но нарязан - не. Няма да стане същото.
Да, става и както Мимис е казала, суров и на дъното. Аз тогава си го правя без фолио, направо мятам долу. Става пак супер, разликата е, че е малко по-сух и тричав картофа  Peace
Цитирай


Мнения: 1 378
Ама без фолио или?  newsm78
И цял или нарязан? Ммм? Smile

В МВ фолио НЕ Naughty
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Ммм,картофки във фолио-много ги обичам!Само че аз беля 4-5 големи картофа,режа ги наполовина,поръсвам ги с подправки,слагам им малко масълце,увивам във фолиото и пека.Разкошна гарнитура,ползвам за най-различни случаи.
А сосчето на Блонди е хубава идея за печени картофки Hug
Цитирай

usa

Мнения: 3 366
още по=лесно- голям картоф,измит мноооооого добре , набучен с вилица на няколко места,в МВ за 6-7-8 мин или колкото докато може да се прободе с нож лесно; вади се, реже се цепка отгоре му; в нея-масло,сметана,кашкавал,шунка на кубчета,подправки
готова гарнитураааа-та Laughing
Цитирай

gatorland

Мнения: 3 478
още по=лесно- голям картоф,измит мноооооого добре , набучен с вилица на няколко места,в МВ за 6-7-8 мин или колкото докато може да се прободе с нож лесно; вади се, реже се цепка отгоре му; в нея-масло,сметана,кашкавал,шунка на кубчета,подправки
готова гарнитураааа-та Laughing

Това е и моят вариянт Peace. Тук са много вървежни печените картофи. Аз обаче нямам нерви да ги чакам на фурната, нито пък време. Правя ги в микровелето, стават по-сбръчкани от колкото на фурна, но аз като им добавя после другите неща са си тип-топ. Любими са ми да ги издълбая и да ги намачкам с чедър, бекон и скалиънс ( незнам на БГ как е това) и после пак си напълвам картофа ( по желание може да се запекат отново. Тук много ги хапват със заквасената сметана, ама аз нали  не обичам Crazy.
Цитирай


Мнения: 2 546
Супер!
Ще пробвам!
Благодаря за рецептата  Hug
Цитирай

София

Мнения: 266
  bouquetЩе се пробва!Много вкусно звучи и изглежда Crazy
Цитирай

София

Мнения: 4 423
ЕЕЕЕЕ, браво, точно такова нещо ми се ядеше  bouquet Hug
Цитирай


Мнения: 1 378
Оле, Блонди, не исках да пиша в готварските ти рецепти да не спамя, но КОЗУНАКЪТ ти е нахално хубав. С тези плънкииииииииии, ама как не ми се занимава сега. Ще взема да спретна половин доза.
Как е на вкус, защото само от описанията ми потекоха лигите  Hug
Цитирай

В успеха и щастието!

Мнения: 574
И аз да ви напиша една рецепта за много лесни и вкусни картофки...
Цели малки картофчета, но е хубаво да са пресни. Всяко едно картофче се потапя в олио или зехтин и се редят плътно едно до друго, но да не са едно върху друго. Сол и чер. пипер на вкус. Слага се водичка наполовината на картофите. Когато са почти готови им се слага копър и/или магданоз!
това е Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора