Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 юни 2007, 12:35 ч.

как да направя крем карамел....

  • 726
  • 7
  •   1
Отговори
  • при любовта
  • Мнения: 878
така,че да не ми остава карамела на дъното на купичката твърд?Голям проблем ми е това,все си стои част от него твърда като близалка на дъното.... Sad

# 1
  • Мнения: 1 394
 newsm78

На мен никога не ми става така. Да не би да слагаш много карамел? Аз го правя по следния начин. Карамелизирам захар в джезве или канче, сипвам по малко на дъното на всяка формичка - не покрива дъното, а някъде с големина на  5 стотинки, сипвам млечния разтвор и пека.
Карамелът става течен и като боднеш лъжичката, течността тръгва нагоре, а ако изсипваш в чинийка - облива куполчето.

# 2
  • все тук
  • Мнения: 1 634
Ако количеството, което сипваш, не е много, би трябвало при печенето на водна баня да се разтопи и докато изстива кремът, да се доразтопи.
по принцип, винаги когато извадя купичките от фурната, на дъното все още има неразтворен карамел, но до час-два се разтваря.

# 3
  • Мнения: 2 000
Явно бързате да го хапвате крем-карамела!  Wink
Мисля, че е въпрос на време, за да стане течен. newsm78 Поне при мен е така! Няколко часа и е разтопен!

# 4
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Мисля, че е въпрос на време, за да стане течен. newsm78

И аз така съм 4увала. Ина4е, не съм спец на крем-карамела.

# 5
  • на баба си в джанките
  • Мнения: 527
Не ми се е получавало така,но аз нямам купички и го пека направо в тава.Така и го ядем с мъжо-направо от тавата,като прасета Mr. Green
Може би наистина зависи от количеството на карамела или пък от времето newsm78

# 6
  • Мнения: 1 394
Не ми се е получавало така,но аз нямам купички и го пека направо в тава.Така и го ядем с мъжо-направо от тавата,като прасета Mr. Green
Може би наистина зависи от количеството на карамела или пък от времето newsm78

 Laughing Laughing Laughing

Мама обича да го прави така - в тавичка. Аз имам форми, но вкъщи ня никого не стигат, та ги пека в гювечета или в стъклени купички за ядки.

Но винаги го хапваме, след като е добре изстуден, което означава минимум 3-4 часа след печене - един - за охлаждане и после още в хладилника.

# 7
  • Мнения: 2 000
И аз го правя в една съдина, само, че не е в тава , а в купа! Ама нарочно не си купувам купички Wink....да да , че да бъркам карамел  #Crazy до 101 и обратно. Когато е готов/изстинал/ с една по-голяма лъжица сипвам в купички! Оставете го да престои малко повече от обикновено Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт