Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

при любовта

Мнения: 878
така,че да не ми остава карамела на дъното на купичката твърд?Голям проблем ми е това,все си стои част от него твърда като близалка на дъното.... Sad
Цитирай


Мнения: 1 378
 newsm78

На мен никога не ми става така. Да не би да слагаш много карамел? Аз го правя по следния начин. Карамелизирам захар в джезве или канче, сипвам по малко на дъното на всяка формичка - не покрива дъното, а някъде с големина на  5 стотинки, сипвам млечния разтвор и пека.
Карамелът става течен и като боднеш лъжичката, течността тръгва нагоре, а ако изсипваш в чинийка - облива куполчето.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Ако количеството, което сипваш, не е много, би трябвало при печенето на водна баня да се разтопи и докато изстива кремът, да се доразтопи.
по принцип, винаги когато извадя купичките от фурната, на дъното все още има неразтворен карамел, но до час-два се разтваря.
Цитирай


Мнения: 1 929
Явно бързате да го хапвате крем-карамела!  Wink
Мисля, че е въпрос на време, за да стане течен. newsm78 Поне при мен е така! Няколко часа и е разтопен!
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Мисля, че е въпрос на време, за да стане течен. newsm78

И аз така съм 4увала. Ина4е, не съм спец на крем-карамела.
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Не ми се е получавало така,но аз нямам купички и го пека направо в тава.Така и го ядем с мъжо-направо от тавата,като прасета Mr. Green
Може би наистина зависи от количеството на карамела или пък от времето newsm78
Цитирай


Мнения: 1 378
Не ми се е получавало така,но аз нямам купички и го пека направо в тава.Така и го ядем с мъжо-направо от тавата,като прасета Mr. Green
Може би наистина зависи от количеството на карамела или пък от времето newsm78

 Laughing Laughing Laughing

Мама обича да го прави така - в тавичка. Аз имам форми, но вкъщи ня никого не стигат, та ги пека в гювечета или в стъклени купички за ядки.

Но винаги го хапваме, след като е добре изстуден, което означава минимум 3-4 часа след печене - един - за охлаждане и после още в хладилника.
Цитирай


Мнения: 1 929
И аз го правя в една съдина, само, че не е в тава , а в купа! Ама нарочно не си купувам купички Wink....да да , че да бъркам карамел  #Crazy до 101 и обратно. Когато е готов/изстинал/ с една по-голяма лъжица сипвам в купички! Оставете го да престои малко повече от обикновено Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.