Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 460
момичета можете ли да ми кажете как точно се работи с бутер тестото?нали го вземаме замразено?колоко време тр.да се размрези и изобщо може ли да ми се обясни по подробно-а,бе като на новак! Blush
предварит.ви благодаря!! Love Love Love
Цитирай


Мнения: 1 933
Не трябва да го размразяваш много, много - но не и да се чупи при отварянето му!  Трябва да е студено и бързо да работиш с него! И да си затоплиш фурната до необходимите градуси, предварително!
Аз лично го вадя от фризера вечерта и го слагам в хладилника до сутринта! На сутринта е достатъчно размразено!
Ох, дано съм обяснила разбираемо! newsm78
Успех Peace
Цитирай


Мнения: 460
Не трябва да го размразяваш много, много - но не и да се чупи при отварянето му!  Трябва да е студено и бързо да работиш с него! И да си затоплиш фурната до необходимите градуси, предварително!
Аз лично го вадя от фризера вечерта и го слагам в хладилника до сутринта! На сутринта е достатъчно размразено!
Ох, дано съм обяснила разбираемо! newsm78
Успех Peace
искаш де кажеш да позволява да се работи с него!?т.е. да е охладено,нали?
Цитирай

Русе

Мнения: 2 351
аз го оставям извън фризера за около 3 часа и после го приготвям
Цитирай

София

Мнения: 4 282
От вечертя го вадя от камерата и го поставям в хладилника (не просто отвън)
На сутринта вече се е отпуснала достатъчно за да готвя каквото съм наумила - правя го със сирене и кашкавал, с кренвирш, със сладко.
Режа от бутер тестото триъгълници или квадрати, слагам върху тях от изброените плънки (не вскички де заедно  Wink) и затварям с леко притискане по краищата с пръсти.
Реда ги в тавичка , не салагам мазнина и пека във фурната коята е предварително загрята   Peace
Може да намажеш накрая с разбит жълтък, да поръсеш с мак, сусам и това е от мен  Blush
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Гледай да е още охладено тестото, когато работиш с него, защото иначе се разкашква, докато го режеш и загъваш и пластовете се слепват. Освен това, режеш с възможно най-остър нож, пак за да не се слепват пластовете. Останалото са то го казали. Аз обикновето го изваждам от фризера на масата и докато приготвя плънката, е достатъчно размразено, за да започна да го режа - щом позволява да го разгъна, значи вече става. Даже ако правя нещо по-пипкаво, половината опаковка стои в хладилника, за да не се размеква на стайна температура и я изваждам чак като привърша с първата половина.
Цитирай

DE

Мнения: 1 817
И аз го вадя и докато приготвя плънката е готово.  Peace
Цитирай


Мнения: 1 444
От вечертя го вадя от камерата и го поставям в хладилника (не просто отвън)
На сутринта вече се е отпуснала достатъчно за да готвя каквото съм наумила - правя го със сирене и кашкавал, с кренвирш, със сладко.
Режа от бутер тестото триъгълници или квадрати, слагам върху тях от изброените плънки (не вскички де заедно  Wink) и затварям с леко притискане по краищата с пръсти.
Реда ги в тавичка , не салагам мазнина и пека във фурната коята е предварително загрята   Peace
Може да намажеш накрая с разбит жълтък, да поръсеш с мак, сусам и това е от мен  Blush

Приготвям го по същия начин. Да допълня: за да не се "отвори", ъгълчетата ги притискам с дъното на чаша, за да прилепнат плътно. Предпочитам да го печа в тефлонова тавичка.
Цитирай

Старата столица

Мнения: 5 363
Приготвям го и аз като Дудинка Peace
Само че намазвам с малко мазнина тавичката,а краищата притискам с вилица.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.