Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 юни 2007, 19:20 ч.

Пилешки флейки с кашкавал пане

  • 5 310
  • 7
  •   1
Отговори
Много ми харесват Пилешки флейки с кашкавал пане, но как да си ги направя вкъщи?
Благодария предварително  Simple Smile

# 1
някой не знае ли как се правят ?

# 2
  • Мнения: 1 408
Пилешки флейки правим на скара, като ги купуваме готови - овкусени.
Ако не са - в някаква марината си ги правим - водка, соев сос, черен пипер. Да постоят 2-3часа в нея и после мяткаме на скарата.
Кашкавал пане аз лично правя по следния начин. Правя по-гъстичко пане - бира, брашно, яйца, малко сода бикарбонат, сол, черен пипер. Сместа е като за кекс. Или малко по-рядка. Кашкавалчето трябва да е по-твърдичко, за да не се разтича. Можеш да го сложиш във фризера да стане доста твърдо. Пържи се в силно загрята мазнина в тиган.
Аз предпочитам да го правя на хапки - режа мънички кубчета кашкавал, топвам в сместа и пържа. Но може и плочка.
Не претендирам за официална рецепта, но е такава, която съм изпробвала с годините, а сместа за панировката бях чула от един ресторант, където тези "орли" са разкошотия.
Дано да съм ти била полезна.
Заглавието е малко объркващо, дано да съм разбрала правилно какво търсиш.
Добър апетит   bouquet

Последна редакция: нд, 01 юли 2007, 08:03 от cathie

# 3
много благодаря ще пробвам и тази рецепта , но всъщност аз искам да напрая Пилишки флейки с кашкавал цялото панирано (слой пиле слои кашкавал и отгоре панировка) - опивала съм го в "Хлабите" - много е вкусно.  newsm78  Simple Smile

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 460
това ли имаш предвид?



казва се cordon bleu

на кое се казва флейка?

# 5
  • Мнения: 11 251
на кое се казва флейка?


Пилешки флейки с гъбен сос и сметана

200 грама пилешко филе се нарязва на тънки флейки, които се запържват до побеляване (не до зачервяване, че става сухо). Тогава се слагат гъбите и гъбеният сос (готов или се приготвя на момента). Накрая се слага и сметана. Гарнира се с картофено пюре. Отгоре се рендосва кашкавал.

Според тая рецепта просто тънки филийки от пилешкото newsm78 Иначе рецептата е вкусотия!

# 6
  • Мнения: 1 408

на кое се казва флейка?


Флейки се наричат тъничко нарязаните филенца от бялото месо на пиле. Обикновено са престояли в марината и са много крехки и сочни.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
много благодаря ще пробвам и тази рецепта , но всъщност аз искам да напрая Пилишки флейки с кашкавал цялото панирано (слой пиле слои кашкавал и отгоре панировка) - опивала съм го в "Хлабите" - много е вкусно.  newsm78  Simple Smile
Ами там не може ли да ги питаш за рецептата?  newsm78

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт