Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 юни 2007, 19:17 ч.
  • Преглеждания  2 239  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • 1st floor
  • Мнения: 4 866
Как готвите пиле / цяло/ в йена на фурна?
и всъщност по-хубаво ли става в йената или е по-добре да си е в тавичка?

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 388
Става идеално.
Може само пиле със сметана, но най-много ни харесва - ред картофи, ред гъби, ред месо. Подправки - лук, нарязан на едро, черен пипер на зърна, скилидки чесън.
По желание може да се запече и със заквасена сметана.

# 2
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Аз от известно време използвам пликовете за печене.На всички вкъщи им харесва в тях-аз ги ползвам и за риба.

# 3
  • Русе
  • Мнения: 4 406
в Йената става по- бързо.

# 4
  • 1st floor
  • Мнения: 4 866
Аз от известно време използвам пликовете за печене.На всички вкъщи им харесва в тях-аз ги ползвам и за риба.
и аз имам такива пликове , ама не знам как точно се ползват ... би ли ми обяснила , слагаш ли тавичка отдолу, запича ли се кожичката на пилето...нещо допълнително обработваш ли месото?
досега само печено в тава съм го правила, и ми се ще нещо ново да пробвам...
Става идеално.
Може само пиле със сметана, но най-много ни харесва - ред картофи, ред гъби, ред месо. Подправки - лук, нарязан на едро, черен пипер на зърна, скилидки чесън.
По желание може да се запече и със заквасена сметана.
как точно го правиш - кога се прибавя сметаната? newsm78

# 5
  • Мнения: 1 388
В началото. Слагам месото, слагам сметаната и топено сирене и пека до готовност.

Виж рецептата на Лео, за гювеч е, но става и в йена http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136240.msg2575396#msg2575396

# 6
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 710
За пликовете ще ти обясня и аз  Laughing Laughing
В плика слагаш лъжица  брашно и друсаш плика така че да полепне по стените , после слагащ месото мътре може цяло пиле , може на порции , а даже и с картофите .Закопчаваш плика и надупчваш на 5-6 места с дебела игла или шиш .Слагаш в тавичка  и печеш .Да хваща си коричка кожата  Laughing Laughing

# 7
  • Мнения: 1 388
Зечова, завучи много добре. В най-скоро време ще го пробвам.   bouquet

# 8
  • NY
  • Мнения: 209
Аз имам една рецепта за пиле , която ми е любима, защото не цапам съдове , приготвя се бързо и лесно.......и домочадието си облизва пръстите

В торба за печене, поставям цялото ,измито пиле.
В около 200-250 гр. квасена сметана слагам каквито подправки имам....по 1 ч.л. от всяка ( сол ,чубрица, червен пипер, вегета, тюрмерик, кимион ........) разбърквам добре. С всичката смес омазвам пилето отвсякъде, връзвам торбата, една две дупчици правя и пека около час ,или повече в зависимост от големината на пилето.
Месото става супер крехко,сочно и ароматно, а за соса да не говорим ......  chef

Последна редакция: нд, 01 юли 2007, 03:15 от Eklere

# 9
  • Мнения: 10 002
Аз имам една рецепта за пиле ............. тюрмерик,  ......  chef

Eklere, какво е това тюрмерик? За пръв път чувам за такава подправка.Нарича ли се и по друг начин?

# 10
  • 1st floor
  • Мнения: 4 866
днес съм на работа , но утре сме на пиле Grinning...чак лигите ми потекоха...
благодаря на всички Heart Eyes

# 11
  • Мнения: 10 002
Аз имам една рецепта за пиле ............. тюрмерик,  ......  chef

Eklere, какво е това тюрмерик? За пръв път чувам за такава подправка.Нарича ли се и по друг начин?

Аааа, чичко Гугъл помогна - тюрмерик било куркума! Е, поне научих още нещо! Grinning

# 12
  • Варна
  • Мнения: 1 008
Как готвите пиле / цяло/ в йена на фурна?
и всъщност по-хубаво ли става в йената или е по-добре да си е в тавичка?

Цяло пиле винаги пека в йена Peace Измивам го, и го намазвам с подправки по желание, които разбърквам с малко изцеден лимонов сок. Понякога нарязвам  моркови и лук и ги нареждам около пилето, или пък слагам един лимон вътре в самото пиле. Общо взето въпрос на инпровизация Hug Месото става винаги сочно, хваща си коричка(аз обаче изхвърлям кожата).

# 13
  • 1st floor
  • Мнения: 4 866
Как готвите пиле / цяло/ в йена на фурна?
и всъщност по-хубаво ли става в йената или е по-добре да си е в тавичка?

Цяло пиле винаги пека в йена Peace Измивам го, и го намазвам с подправки по желание, които разбърквам с малко изцеден лимонов сок. Понякога нарязвам  моркови и лук и ги нареждам около пилето, или пък слагам един лимон вътре в самото пиле. Общо взето въпрос на инпровизация Hug Месото става винаги сочно, хваща си коричка(аз обаче изхвърлям кожата).
цял ли? #Crazy

# 14
  • област Софийска
  • Мнения: 1 686
Аз го правя така: измивам пилето и го запържвам съвсем лекичко в масълце от всички страни. В същата мазнина запържвам и лук, нарязан на полумесеци, количеството е по желание. Запърженото пиле го намазвам с подправки всякакви - пикантина за пиле, соев сос, чесън на прах, с две думи, каквото имам, обичам многото подправки. Слагам овкусеното пиле в йената, изсипвам и лука, тук-таме слагам по малко масълце, малко водичка и айде във фурната. Докато се пече, чат-пат го вадя и го поливам с бульончето. Става разкошно, топи се в устата. А лук може и да не се слага, пак става хубаво.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт