Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Шумен

Мнения: 1 326
Поизостанала ми е в хладилника почти цяла подкова и така е изсъхнала, че едва се реже  Embarassed Има ли шанс да омекне някак или да заминава в кофата?
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
anomalia , с кухненския робот не става ли? Аз там ги режа.
А когато е много изсъхнала за по-лесно обелване я намокрям с вода.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
 Е то е грехота да изхвърляш луканка ooooh! Laughing
 Намокри я и я обели.Стават страхотни гювечета от изсъхлнала луканка!
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 893
Подкрепям и допълвам адашката -гювече по тракийски.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
anomalia , с кухненския робот не става ли?
Ами не съм опитала, сигурно ще стане, но то и дъвкането е трудно  ooooh!
Я кажете сега какво друго да сложа в гювечето? Предполагам ще трябва повечко сосче да раздуе пущината. Утре мислех постно зеле да сготвя, дали да не я пусна в тенджерата Thinking
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Може да се прибави към боб-яхния,докато се вари,става много вкусно и много ароматно.
Цитирай


Мнения: 8 592
И в зелето можеш да я сложиш, и на пица става, но я слагаш под доматите и отгоре ръсиш кашкавала, т.е да не се намира най-отгоре, защото съвсем ще стане на подметка.
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 644
О, и при мен оня ден замина почти цяла подкова в коша. Беше ми интересно дали може да намери някакво приложение. Не знам каква е била твоята, Anomalia, но моята изобщо не можеше да се отреже, пък за дъвкане и дума не може да става.
Цитирай


Мнения: 8 592
О, и при мен оня ден замина почти цяла подкова в коша. Беше ми интересно дали може да намери някакво приложение. Не знам каква е била твоята, Anomalia, но моята изобщо не можеше да се отреже, пък за дъвкане и дума не може да става.

Помня, че запичахме една на фурна, просто за проба. Може би като се нагря и разтопи сланината ли, не знам по каква причина, но я нарязахме и свърши хубава работа за мезе към винцето. Не се препича, само се загрява.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 893
anomalia ,ей тук съм написала как приготвям гювечето, че ме мързи пак да го пиша  Embarassed

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202002.0
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 644
О, и при мен оня ден замина почти цяла подкова в коша. Беше ми интересно дали може да намери някакво приложение. Не знам каква е била твоята, Anomalia, но моята изобщо не можеше да се отреже, пък за дъвкане и дума не може да става.

Помня, че запичахме една на фурна, просто за проба. Може би като се нагря и разтопи сланината ли, не знам по каква причина, но я нарязахме и свърши хубава работа за мезе към винцето. Не се препича, само се загрява.
Ще пробвам следващия път, защото честичко се случва. Мъжо си купува за из път, не ги изяжда и ги връща. И после забравяме за суджука в хладилника. Веднъж пробвах да го врътна за малко в микровълновата да видя дали няма да стане нещо от него, но  Sick нещо не ми се хареса и пак отиде в коша.
Цитирай

София

Мнения: 167
Поизостанала ми е в хладилника почти цяла подкова и така е изсъхнала, че едва се реже  Embarassed Има ли шанс да омекне някак или да заминава в кофата?


Имала съм такива случаи. Дори и сега в хладилника ми дремат няколко напълно сухи суджуци от типа "Счупи зъб"  #Crazy. Пробвала съм да ги направя на гюведжета, но си остават прекалено твърди. Единственият вариант (затова и не ги изхвърлям) е  - мъжът ми ги нарязва на много ситни парченца.
Прибавям ги в боб-чорба, още отначало с всички продукти в БЪРЗОВАРКА. Така докато врат с боба, омекват достатъчно и могат да се ядат. А и вкуса на боба е съвсем различен - доста ароматен.  Същото съм правила и като ги прибавям към каймата за сарми (лозови и зелеви). В чушки не става, тъй като там няма варене, а запичане. Дори и да вариш чушките, пак не става, защото е по-кратко времето и не омекват достатъчно.
Успех, мила ! (Ще ти пиша на лични) Hug
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
В едно заведение в Слън4ев Бряг съм яла най-вкусния миш-маш с луканка.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Сложих я в боб, стана разкош
  bouquet  bouquet  bouquet 
Цитирай

София

Мнения: 1 299
С робота я нарязвам и я омитам за секунди - така най я обичам  Crazy ( а имаше времена, когато луканка да се забрави в хладилника беше нечувано)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора