Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Barcelona, Spain

Мнения: 2 052
Разглеждам тука разни безмлечни каши и виждам, че се приготвят с вода (мляко) с различна температура - 40º или 50º.
Мерите ли точно температурата и с какво?
Не помня някога да съм я мерила много точно, но все пак да питам....
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 894
Не меря. Едно на око - да е топла, но да не пари.
Цитирай


Мнения: 6 142
Как да ги премеря тия 50 градуса Very Happy Пъхам водата в МВ и броя до десет. Ако ми се види хладна, още до десет, че нашата няма таймер за секунди и после слагам кашата. То тия указания, човек за да ги спазва, трябва да има аптека Mr. Green
Цитирай
Когато правих каша първия път, стоплих повечко водата - да пари - та нали искат 50 градуса. И тогава кашата стана на бучки и бебо не можа да я яде /още ползвахме шише с биберон/. И се научих - стоплям водата до приятна за пиене. И кашата става екстра!!! Laughing
Цитирай

Видин

Мнения: 5 312
Забелязала съм, че ако водата е много гореща, кашата винаги става на бучки. Затова я загрявам до температура, която да е приятна на допир и кашите са ОК.
Като направиш 2-3 каши, сама ще уцелиш най-подходящата  температура Wink .
Цитирай

гр.Габрово

Мнения: 516
Да попитам,тази температура от 50 градуса,само за купените каши ли се отнася?
Аз правя домашна каша от смлян кафяв ориз.Тя пак по същият на4ин ли се приготвя Rolling Eyes
Аз накисвам една,две  лъжици в 150  мл вода от предишният ден,както пише в Библиотеката и на другият ден я сварявам  до желаната от мен консистенция...нещо да не бъркам...
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 237
Пък аз винаги съм ги бъркала готовите каши с преварената му вода със стайна температура - никога не е имало проблем Smile
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 894
Цитат на: villie
Да попитам,тази температура от 50 градуса,само за купените каши ли се отнася?

Да. Домашните си се приготвят както пише Wink
Цитирай

София

Мнения: 6 099
Аз ги правя със студена вода. Така ми стават с по-балко бучки.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 214
Idea  Водата за млякото и кашата може да се премери с термометъра за баня.2-3 пъти и ще го правите наизуст и точно.Аз си бях  купила специален уред със степени за различните температури  Wink Много е удобно и практично  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.