Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
      Случвало ли ви се е понякога децата ви да станат жертва от прекалените  ви грижи към тях?
 
   Недоспиване, изнервяне, роботизиаране и ежедневието си дадаха резултата при мен.Сутринта си мислих детето ми какво е изтърпяло от мен и то без да искам да му причиня нещо умишлено.

  Когато беше  новороден, станах през нощта да му направя мляко.Стоплих уж вода, тръгнах да слагам АМ и изумена видях какъв странен цвят се получи в шишето.Аз не съм сипала вода в шишето, ами кафе и бях приготвила едно бебешко капучино ooooh!


  Имаше млечни корички и педиатърката му изписа специален крем.На упътването пишеше, че се слага малко.Да, ама на мен млечните корички ми се сториха много за да сложа малко крем.Намазах го както си знам и на сутринта нямаше нито една млечна коричка.Да, но и косата беше изчезнала CrazyТемето му беше като огледало ConfusedТъй, че спазвайте указанията за употреба на лекарствата Mr. Green

   Една нощ детето спа много неспокойно.Постоянно се въртеше и пъшкаше.Спалния чувал си му беше широк, нямаше как да му е нокомфортно.Давах му мляко, вода, той си ги изпиваше и след малко пак се опитваше да се изправи.
 На сутринта (срам ме е да го напиша Embarassed), видях, че съм му мушнала и двата крака в един крачол на пижамата.Горкото дете за това като се изправяше се забиваше като пирон в кисело мляко, бил е като в менгеме.

  Другите неща ще ги спестя, нека ми тежат на съвестта Simple Smile.Вашите деца били ли са потърпевши от родителите си? Simple Smile

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 1 216
Тъжно-забавна тема е това, но много искрена и маминска!!!   bouquet
Ще помисля и ще се включа със случки!

# 2
 • София
 • Мнения: 1 371
Преди един месец решихме да попечеме малко Алекс на слънце. Баща му го изкара на двора, мина се известно време и аз го взех да го накърмя. И какво да видя , като му махнах бибата.... То, милото, цялото му личице почервеняло, а около устичката - един голям бял кръг....  ooooh!
 Simple Smile

# 3
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 6 870
Танти е зимно бебе. Аз като начинаеща майка реших, че вечер след банята ще й е по-добре, ако съм затоплила дрешките, преди да й ги облека. Да, ама кой да се сети, че копченцата на бодито са метални и след топленето на радиатора стават...... Embarassed А ми трябваше време да разбера защо това дете пищи истерично всеки път, като го обличахме вечер. Crazy

# 4
 • Земята
 • Мнения: 1 426
... за пръв път след банята го намазах целия с бебешко олио - и като се опитах да го вдигна, ми се изплъзна от ръцете и тупна - слава богу, от 30 сантима върху меката спалня...

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 2 950
Това с бебешкото капучино много ми хареса!  Joy Не се шашкай - само внимавай да не го отровиш!  Joy

При мен се случи една гадост, защото бях преуморена. Чувам я, че плаче през нощта, но много бързо млъкна (плака като че ли секунди), а аз нямах сили да стана, защото бях много изморена след работа, кръста ме болеше и т.н. - всички нормални неща за всяка работеща майка. Мъжът ми също не я е чул. Лошото беше, че батериите на бебефона бяха изтощени и тази нощ го бяхме изключили. Сутринта я намерихме спокойно спяща...... в локва от повръщано. Ужас!  Shocked Чаршафчето, косата й, пижамата - всичко омазано, а тя спинка. Толкова ми стана жал, че се разплаках. Преживях го, но тогава се имах за най-ужасната майка на света! Аз затова съм против ранното изместване на децата в отделна стая, защото ако беше бебе, е могла да се задави.

Веднъж пък й правих хвъъъър обаче с едната ръка и я извадихме от лакътя.  Shocked

Така че спокойно - има доста по-тежки случаи от твоите. Не съм бъркала лекарства и се надявам никой да не бърка дозите. Единственото решение е и двамата родители да се включват активно в гледането на детето. При нас е така, но ето че пак стават гафове. newsm78

# 6
 • при гларусите
 • Мнения: 617
Леле DessiJ как така сте и извадили ръчичката от лакъта. Дано е добре буболечето.  Shocked

# 7
 • София
 • Мнения: 5 103
Редовен номер ни е когато сме напълнили ваната и къпеме малката да се заговоиме и тя да потъне  Embarassed е вече е голяма и изкача сама де.

# 8
 • София
 • Мнения: 6 035
за каката вече не помня такива неща, но бебето чат пат без да искам му измивам дупето с по-студена вода отколкото трябва.. и то плаче милото.

# 9
 • София
 • Мнения: 230
Номерът с горещите копченца на бодито ми се размина, но само защото аз се изгорих като хванах дрешката.
Като по малък и с повече гънчици на гушката ми се случи да му прищипя кожичката на вратлето с тези тик так копченца. Cry
Другият ми гаф: след ваксинация му сложих памуче с риванол, но понеже все се изместваше го залепих с лекопласт и вечерта като тръгнах да го махам....от тази нежна бебешка кожичка...той пищи, аз рева Embarassed Cry Sick

# 10
 • Мнения: 3 205
По този повод се сещам за една мисъл, не помня на кой: "Всички бебета се раждат гениални, но в един момент майките ги изпускат върху главите им".
Аз съм голям творец на простотии върху себе си и затова много внимавам с Иво. Досега с малки изключения не ми са се случвали издънки. Изключенията са едно одиране на ръчичката на вратата на асансьора - не видях, че я е сложил напречно и 2-3 опита да му обуя сандалите на босо, а той си разперил пръстите и сандалите съответно се заклинват между малкия пръст и останалите, аз напъвам, Иво мрънка недоволно.
Виж, съпругът ми ги твори обаче и заради мен. Няма случай да не е решил да изчисти точно като Иво е приспан и да влезе в банята или кухнята, да остави вратите отворени и да почне да трака като слон и да шурти вода. Вратата на банята е точно срещу врата на спалнята, а кухнята е долепена до спалнята и имат общ балкон. Разбира се, няма случай Иво да не се е събудил от шума. Един милион пъти съм му обяснила, че дете никога не се оставя в столчето за хранене без да го държиш или да си седнал точно пред него. Миналата събота го качил на стола, мие си чиниите, в това време Иво се навежда напред, таблата на стола се откача и Иво се приземява на пода по чело. Добре че проклетата табла се е плъзнала с него и е омекотила падането до известна степен. Да живее слънчогледовото олио. Друга простотия - пшак един милион пъти съм обяснявала, че детето влиза в банята само като годържиш за двете ръце и не го изпускаш. Освен това Иво от малък е с фобия към вода, която едва оправихме наскоро с много усилия. Ставали сме на маймуни, само и само да го изкъпем с главата поне веднъж седмично. Е, след всички мъки и разяснения, миналата седмица мъжа ми с всичкия си акъл го пусна по мокрия под да дойдел при мен (аз съм с гръб и не виждам, нито очаквам, плочките в банята са от гладките). Детето се хлъзна и падна на гръб, не знам как не си счупи главата, а аз не знам как не убих мъжа ми и как не пометнах  от ужас. Сега пак сме на стартова позиция с рев още на прага на банята вечер.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 229
Когато беше новородена, редовно, когато я пренасях заспала от хола в спалнята й удрях главичката в касата на вратата. А тя не се отваря докрай, защото гардероба пречи, и опитвайки се да не я закача за бравата й удрях главичката, чуваше се едно Туп. Случваше се да заплаче, но по-често не усещаше.  След няколко такива удара, се научих да минавам  Embarassed Embarassed Embarassed
Втори случай: вече като по-голяма, я оставих на повивалника на кошарата седяща  и  се наведох да взема нещо което изпуснах, когато се вдигнах, тя вече правеше задно салто, добре, че беше към кошарата, а не към пода. Тупна по гръбче и се разплака от изненада и шок отколкото от болка. Слава богу, нищо друго й нямаше.
Трети случай: на два пъти отвори собственоръчно крем Здраве, обича да си играе с кутията и аз си мислех, че няма да може да завърти капачката. Първият път баща й отиде да види защо се умълча, вика  ме той, като отидох видях един снежен човек, който ми се хили отсреща, цялата беше в крем, в кутията беше останало половината, а беше пълна. Имаше следи от зъбки и много пътечки от пръсти. Вторият път бях забравила кутията върху повивалника и естествено тя си я е намерила и отново отворила, този път кутията беше почти празна и не беше успяла да се налапа порядъчно, затова пък всички играчки,  дрешки и завивки бяха с крем.
Май има още много. Сега се сетих, че една ранна сутрин й направих млякото с двойна доза АМ, май беше за 120мг вода, а аз сложих 6 лъжички АМ. Тогава пиеше Фризовом, по принцип гъсто мляко, а аз се чудя защо това дете трудно дърпа от биберона. Загрях след като изпи цялото количество. После 2 часа само вода й давах да пие. Май тогава за първи път пи с желание вода.

# 12
 • Мнения: 3 205
Ох, да, а крем Здраве се чисти най-добре с мокри кърпи. С нищо друго не става. Аз това не го броя за зло обаче  Mr. Green  По-добре суетното човече да е омазано до уши и нахилено, отколкото да плаче, защото се е ударило.

# 13
Ох,мислих,че съм най-кьопавата майка.Най-големия ми ужас беше:Значи моя малкия все трябва да е с мен,същото важи и за тоалетната.Значи сложила съм го в проходилката и влизам до ВЦ-то,а той тропа на вратата и реве-иска да влезе-реших да отворя вратата та поне да ме види и да млъкне.Какво ми беше учудването когато отворих той започна да реве по-силно.Тръгвам да го взема да го успокоя и какво да видя-защипала съм му 3-пръстчета на вратата(той си ги мушнал преди да отворя).Такъв шок не съм изпитвала никога през живота си...И един друг случай-когато се размина лошото-като бебе имаше много колики и пищеше по цяла нощ-та една такава нощ-съм го гушнала люлея го и ходя из апартамента-и по едно време се събуждам и виждам,че съм заспала с бебо на ръце и права(до ден днешен се чудя как не съм го изпуснала)-но тогава той не ме оставяше да дремна повече от 2 часа и умората си е казала думата...

# 14
 • София
 • Мнения: 2 437
Чета, смешно ми е, ама пък и не ми е смешно... имам и аз такива случки.

За да е по-удобно бях сложила превареният зехтин за мазане в едно шишенце от течен сапун. Заварих как малкия го докопал, захапал дозатора и сладко си пие от него. Това му е първото захранване.

За да му е по-топло на детето след баня, сложихме радиатора под подложката за повиване. Да, но леглото се счупи, дъската се килна и направи пързалка. За щастие детето не падна цялото в/у радиатора, а само крачетата станаха на резки...успях да го хвана. Понякога го ставям голичък да поритка...този път беше щастливия.

От бързане, редовно забравях колко лъжици АМ съм сложила, изхвърлях го и правех ново.

Пак от бързане редовно слагам памперс гащите наопаки  Blush

Номера с обуването на сандалките и запреченият малък пръст също ми е познат.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт