Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 юли 2007, 23:06 ч.

АМАН ОТ БЮРОКРАТИ!!

 • 727
 • 4
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 2 210
Както знаете домовете в София вече се финансират и управляват от Столична Община. Е вече и всяко дарение, за което се поиска договор за дарение (не протокол!!) минава по надлежно установен в следната наредба ред:
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=76

За който не му се чете- обобщавам-
пример-искаш да дариш пет кашона вафли на едикойси софийски дом, но искаш договор за дарение, за да си оправиш счетоводството.
Какво се прави?
1. вадиш си актуално съдебно състояние
2.подготвяш копие на всички фирмени документи-съдебна регистрация, данъчна регистрация, булстат
3. попълваш "Заявление за дарение", в което надлежно описваш целта на дарението, за кого е и всички условия
4.Подписваш декларация по чл.6 от Наредбата (в нея декларираш, че не си осъден, не си обвинен в престъпление и пр)
Попълваш договор за дарение ПО ОБРАЗЕЦ, където в ролята на надарен е г-н Бойко Методиев Борисов, в качеството си на представляващ СО.

Подаваш тази купчинка документи НЕ В ДОМА- В ДИРЕКЦИЯ СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ към СО и евентуално ти заверяват договора. След това ЧАК можеш да дадеш вафлите на децата, защото:
"Всяко длъжностно лице, упълномощено по силата на тази наредба да получава дарения в полза на Столичната община (кмет, кмет на район, директори на образователни, културни и социални учреждения) е длъжно в тридневен срок от получаването на дарението да го обяви в публичния регистър. Необявяването на дарение дава основание на Столичният общински съвет да поиска проверка за установяване на евентуален опит за прикриване на факти и обстоятелства около дарението, които противоречат на нормите на тази наредба."

Ми това е. Насърчават дартелите нашите мили управници.

Уви, директорите са длъжни да спазват тази наредба, защото подлежат на санкции за укриване на дарения. Само, че вече има парадокси- има дм, получл дарение хранителни продукти на стойност 2225лв., на който за следващият месец странно защо бюджетът е намален точно със същата сума. Демек- имате си дарители-държавата ще си пренасочи тези средства другаде.

Сега се чудя как да обясня на последния дарител, който насочих към определен дом и който вече действа по определени ремонтни дейности в него , че ще трябва да събере тези бумажки, да се разходи насам натам по разни чиновници, а и да представи фактури и да остойности дарението си, защото не е малко.

Също така се чудя какво да правя с изпратените ми от Наталия подаръци за децата- освен да я изчакам да набави всички документи, да тичам да ги нося и ако шоколадите в пакетите не са се разтопили накрая да направим опит да зарадваме децата.
Въпреки чиновниците. #Cussing out

Идеята за прозрачност иначе не е лоша. Но отново не е домислена. Както повечето неща в прекрасната ни държава.
Има ли някой идея какво да направим в този случай???

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 23:17 от Emi

# 1
 • София
 • Мнения: 1 843
Ужас!
Идеи, никакви.

Дори не може да се мине с "нямам нужда от протокол", защото ше бъде "укриване на факти"!

Егати (извинявай за "френския"), ама наистина дарителите трябва да са не само мотивирани, а може би и безработни, за да смогнат. 

# 2
 • София
 • Мнения: 1 770
 newsm78 #Crazy

# 3
 • София
 • Мнения: 207
Насърчават даренията, както и раждаемостта!
АМАН ОТ БЮРОКРАТИ!!
И от тия ТЪПИЗМИ в тая държава...  Shocked

# 4
 • Мнения: 6 355
Емче, прочетох какво си написала и явно не мога да изтворя нищо градивно.  Confused
Но си помислих, че който е избацал тези правила би трябвало да бъде тормозен на място.
Няма да ти предлагам Господарите на ефира. Мисля си, че среща с високопоставен служител на общината може да свърши работа.
 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт