Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Дуначета??

  • 3 юли 2007, 09:09 ч.
  • Преглеждания  2 844  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 460
Здравейте, отново момичета! Hug
Моя съпруг мн.отдавна като малък е ял дунаци приготвени от неговата баба на село,която за съжаление е починала още преди да се запознаем и станем с-во!
Та мисълта ми е някоя от вас правила ли е такова нещо и как става?
Мола давайте рецепти!
Предварително Ви благодаря!! Heart Eyes

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 813
Дунаците понички ли са? Някакви местни "донатс", предполагам...  newsm78

# 2
  • Мнения: 460
 Rolling Eyes не знам,просто некога не съм яла и виждала!предпорагам че е от сорта на поничките.идея си нямам! Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 10 540
Мда,ако можеш уточни от тесто ли е,от месо ли е,от зеленчуци ли е? newsm78Кажи и от кой край на БГ е бабата?
Аз никога не съм чувала за дуначета,ама ще следя темата,че ми е любопитно! Crazy

# 4
  • Мнения: 460
от тесто са.а,бе по обясненията приличат като бухтички Rolling Eyes.бабата е от къкрина,така че е балкаджийка ама тази пуста рецепта никой не я знае,дори и свекървата!! Rolling Eyesтака ,че помагайте,моля!! Praynig

# 5
  • София
  • Мнения: 4 813
Преди време на едно магазинче за казанлъшки понички пишеше "казанлъшки донаци".

# 6
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 889
Понички (бухти) ще да е. Сигурно по различните краища на България на различни неща казват доначета.  Laughing Ей това излиза с гугльо - http://bghelp.net/forums/showthread.php?p=74230

И още едно -
НО ЕТО ТИ РЕЦЕПТА ЗА МНОГО ВКУСНИЧКИ И ЛЕСНИЧКИ МЕКИЧКИ,АЗ ИМ КАЗВАМ ДОНАЧЕТА.2ЯЙЦА,1КОФ.КИС.МЛЯКО С 1с.Л.СОДА ЩИПКА СОЛ ЩИПКА ЗАХАР И БРАШНО,КОЛКОТО ПОЕМЕ,Т.Е.ДА СТАНЕ МЕКО ТЕСТО ЗА ТОЧЕНЕ>РАЗТОЧВАТ СЕ БЛАТОВЕ ДЕБЕЛИ ОКОЛО 0,5СМ СЛЕД ТОВА СЕ НАРЯЗВА БЛАТА НА ФИГУРКИ И СЕ ПЪРЖАТ В НАГОРЕЩЕНО ОЛИО,ВСИЧКИ СЕ ПОРЪСВАТ С ПУДРА ЗАХАР.НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ НЕ СА МАЗНИ.УСПЕХ

# 7
  • При любимите ми хора!
  • Мнения: 1 696
Днес ги спретнах тези вкуснотийки, по-точно втората рецепта от поста на Лалка. Наистина са вкусни, само си мисля, че трябваше да ми станат малко по-въздушни от вътре. Не знам дали се сещате какво имам предвид. Обаче аз слагах брашно докато спре да ми се лепне тестото по пръстите, а мисля че с по-малко  ще станат по-хубави. Другия път ще пробвам така  Rolling Eyes
Лалка, мерси за рецептата Hug
АААА, има и снимки, заповядайте: Wink

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/21/1
http://mimesg.multiply.com/photos/photo/21/2

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 889
Бравос, много добре изглеждат. Аз се сещам какво имаш впредвид. Наистина, намали брашното, смятам, че ще станат.
А рецептата не е моя, изрових я от нета.
Аз имам подобни, които се точат, но моите са солени. Също са много вкусни, ще взема да изровя рецептата.

# 9
  • Мнения: 460
Днес ги спретнах тези вкуснотийки, по-точно втората рецепта от поста на Лалка. Наистина са вкусни, само си мисля, че трябваше да ми станат малко по-въздушни от вътре. Не знам дали се сещате какво имам предвид. Обаче аз слагах брашно докато спре да ми се лепне тестото по пръстите, а мисля че с по-малко  ще станат по-хубави. Другия път ще пробвам така  Rolling Eyes
Лалка, мерси за рецептата Hug
АААА, има и снимки, заповядайте: Wink

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/21/1
http://mimesg.multiply.com/photos/photo/21/2
видях снимките ти!давай бързо рецептата за божествена пита с мед и орехи,че ми изтекоха лигите!!!страхотна е!  bouquet  chef

# 10
  • При любимите ми хора!
  • Мнения: 1 696
Днес ги спретнах тези вкуснотийки, по-точно втората рецепта от поста на Лалка. Наистина са вкусни, само си мисля, че трябваше да ми станат малко по-въздушни от вътре. Не знам дали се сещате какво имам предвид. Обаче аз слагах брашно докато спре да ми се лепне тестото по пръстите, а мисля че с по-малко  ще станат по-хубави. Другия път ще пробвам така  Rolling Eyes
Лалка, мерси за рецептата Hug
АААА, има и снимки, заповядайте: Wink

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/21/1
http://mimesg.multiply.com/photos/photo/21/2
видях снимките ти!давай бързо рецептата за божествена пита с мед и орехи,че ми изтекоха лигите!!!страхотна е!  bouquet  chef



ами взела съм я тук от форума.
Ето я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174988.msg3486474;topicseen#msg3486474
Много е вкусна наистина. Най-вкусната сладка питка, която съм яла. Веднага като се извади от фурната е божествена.

# 11
  • Мнения: 1 388
само си мисля, че трябваше да ми станат малко по-въздушни от вътре. Не знам дали се сещате какво имам предвид.

Именно поради тази причина ние им казваме "надутки"  Laughing Laughing
От мама знам така. Понякога към тестото може да се сложи и сиренце. Режат се на ромбоиди. Стават муцка.

Обаче аз слагах брашно докато спре да ми се лепне тестото по пръстите, а мисля че с по-малко  ще станат по-хубави.

Мисля, че не трябва да е рядко, за да може да се точи добре. Да не би содата да не ти е добра  newsm78

# 12
  • При любимите ми хора!
  • Мнения: 1 696
Не знам дали е от содата. Да не би да е трябвало да оставя тестото малко да отпочине, преди да почна да точа и пържа? newsm78

# 13
  • Мнения: 1 388
Не знам дали е от содата. Да не би да е трябвало да оставя тестото малко да отпочине, преди да почна да точа и пържа? newsm78

 Naughty

Содено тесто не се чака  Wink

# 14
  • При любимите ми хора!
  • Мнения: 1 696
Не знам дали е от содата. Да не би да е трябвало да оставя тестото малко да отпочине, преди да почна да точа и пържа? newsm78

 Naughty

Содено тесто не се чака  Wink

мерси Embarassed, ами нещо в моя телевизор е грешката, ама не знам точно къде newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт