Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 юли 2007, 14:20 ч.
  • Преглеждания  13 983  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 524
Момичета, вчера се опитах да направя курабийки с овесени ядки по идея на моя позната, която обаче не сподели пропорции и технология. Разчитах на импровизаторския си усет, но този път се провалих  Embarassed Резултата: изключително вкусни,насипни хрупкави, омаслени , озахарени и ояйчени овесени ядки.
Молбата ми е- дайте рецепта!
Ползотворно ви време пред печките!  Hug

Реклама
# 1
  • Бургас
  • Мнения: 213
Това е любимата ми рецепта, но на мен са ми известни като "сладки с овесени ядки", дано ти свърши работа, правила съм ги често и са много лесни:
250 гр  фини овесени ядки
125 гр масло (меко)
1 ч.ч. едро смлени орехи
2 яйца
8 супени л. захар
7 с.л. брашно
2 ванилии
Прави се тесто, което се оформя на топчета и се пече в умерена фурна около 15 минути.

# 2
  • Мнения: 524
Аха, брашноне съм сложила. Затова са се разпаднали. А орехите са нещо като "екстра", предполагам.
Благодаря, Ролела за бързия отговор!   bouquet

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Тези на rolela са страхотни!  Peace

# 4
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Тези на rolela са страхотни!  Peace
Супер сте newsm51
Тъкмо от една седмица насам умувам какво да направя с две Shocked кутии овесени ядки, защото само аз си ги ям и няма да им насмогна   animal037
А така - на сладки - ще мога да "излъжа" и милото да ги хапне. Той на сладко не отказва eat

# 5
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз правя, но без да слагам брашно, а само 2 жълтъка и белени слънчогледови семки+1 л. разстопено масло.Стават страшно хрупкави и ароматни. Даже последния път ги правих със фруктоза, вместо захар, станаха още по-вкусни.

# 6
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Аз правя ето това:
Продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
2 пакетчета овесени ядки по 200 гр
1 маргарин от 250 гр
6 с. л. брашно
1 ванилия

Начин на приготвяне:
Маргаринът се втечнява. Всичко се разбърква. Оставя се да престои около 2 часа в хладилник, за да се втвърди тестото. След това се правят малки топчета и се пекат в умерена фурна, без тавата да се подмазва.
 
 
 

# 7
  • София
  • Мнения: 266
Това е любимата ми рецепта, но на мен са ми известни като "сладки с овесени ядки", дано ти свърши работа, правила съм ги често и са много лесни:
250 гр  фини овесени ядки
125 гр масло (меко)
1 ч.ч. едро смлени орехи
2 яйца
8 супени л. захар
7 с.л. брашно
2 ванилии
Прави се тесто, което се оформя на топчета и се пече в умерена фурна около 15 минути.
Вчера правих тези и направо са страхотни.Не успях да ги снимам, защото при мен излязоха две тави и се изядоха веднага. Mr. Green

# 8
  • София
  • Мнения: 1 442
Това е любимата ми рецепта, но на мен са ми известни като "сладки с овесени ядки", дано ти свърши работа, правила съм ги често и са много лесни:
250 гр  фини овесени ядки
125 гр масло (меко)
1 ч.ч. едро смлени орехи
2 яйца
8 супени л. захар
7 с.л. брашно
2 ванилии
Прави се тесто, което се оформя на топчета и се пече в умерена фурна около 15 минути.
Днес направих тези сладки. Станаха страхотни. Grinning Мъжете ги ометоха още почти топли, а аз едва успях да опитам една. Embarassed Следващия път ще направя двойна доза.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Това е любимата ми рецепта, но на мен са ми известни като "сладки с овесени ядки", дано ти свърши работа, правила съм ги често и са много лесни:
250 гр  фини овесени ядки
125 гр масло (меко)
1 ч.ч. едро смлени орехи
2 яйца
8 супени л. захар
7 с.л. брашно
2 ванилии
Прави се тесто, което се оформя на топчета и се пече в умерена фурна около 15 минути.

Чудно ми звучи рецептата,утре ще ги направя  bouquet

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 478
преди имаше подобна тема и оттам взех една рецепта.
беше подобна на тук написаните, само че се пюрираха 2 банана и се слагаше какао.
ароматът е невероятен!!!!

аз да питам... не ви ли идва множко маслото, респ. маргаринът Thinking
хич не обичам да е с толкова мазнина, аз слагам много по-малко...

# 11
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
А като слагате сурови овесените ядки в тестото не остават ли след това някак си хрупкави? Правих сладки по рецептата с бананите и наистина бяха невероятни на вкус, но ядките останаха едни такива изсъхнали и хрупаха и направо развалиха курабииките.

# 12
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 478
А като слагате сурови овесените ядки в тестото не остават ли след това някак си хрупкави?

купи си от фините овесени ядки, не тези, които са в мюслито.
фините стават мекички почти веднага и след като са изпечени сладките, не можеш да разбереш, че са с овесени ядки.

моите сладки станаха малки сухи, ама аз сложих само 1/4 от маслото.
с кафето следобед бяха супер. жалко, че нямам време пак да направя.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт