Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 167
Моля мамите, които могат да помогнат.
Снимките са "Стъпка по стъпка" на сладкиш Pumpkin Pie.
Намират се тук :

Има и още много кулинарни красоти, които си заслужава да видите - в албумите на същия автор
http://community.webshots.com/user/010224/profile
Надявам се да ви харесат. Има и много идеи за украси на сладкиши, торти, рола и т.н.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Тиквен пай е. Доколкото виждам тестото е брашно, масло, вода и нещо, което не го "познавам". Плънката е тиква, жълтъци, захар, масло, прясно мляко или сметана и пак нещо незнайно.
Цитирай

София

Мнения: 167
Тиквен пай е. Доколкото виждам тестото е брашно, масло, вода и нещо, което не го "познавам". Плънката е тиква, жълтъци, захар, масло, прясно мляко или сметана и пак нещо незнайно.

Благодаря  bouquet, изглежда ми вкусно ! 
Има и много интересни идеи за украси.
А самата рецепта за пая ще я търсим явно по друг начин !
Цитирай


Мнения: 824
тук има стъпка по стъпка, но на руски как се прави тестото за основата на пая http://kuking.net/10_437.htm и http://kuking.net/10_65.htm
Тeopr , онова дето не го разпознаваш, може би е ледът във водата за тестото.
нарочно се прави с ледена вода, за да не се разтопи маслото и тестото да бъде по-крехко.

за тиквената плънка ето примерна рецепта от тук :
плънка
•   2 големи яйца
•   15 унции пюре от тиква
•   14 унции кондензирано мляко
•   1 с.л. подправка за тиква
•   2 ч.л. настъргана кора от портокал
•   1/2 ч.л. сол
 
заливка
•   1 1/4 чаша бита сметана (нормална, не готварска)
•   2 с.л. захар
•   2 с.л. портокалов концентрат
•   1/2 ч.л. настъргана кора от портокал


след като се опече паят (на 220°С) се покрива със заливката.
« Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 13:44 от esme_bolger »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.