Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 юли 2007, 23:12 ч.

Чия страна да взема?

 • 1 597
 • 21
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 119
Баща ми на 65г от 5год живее с жена/ как да я нарека/ без да се разведе с майка ми.Ходила съм му на гости е вярно е , че не е такава домакиня като майка ми но баща ми изглежда много ведър и щастлив до тази жена.Според майка ми аз трябвало не да и ходя на гости да я хвана за косата и да и кажа каква е развратница и да върна баща ми в къщи. Е да ,ама аз уважавам правото му на избор.А и за майка ми любовта ,към един мъж се свежда само до перфектната грижа за него.
Помогнете ми, как да направя така, че да не съм на ничия страна. Те са ми родители аз ги обичам и двамата заради безкрайно щастливото детство , което ми бяха дали, заради любовта с която ни ограждаха.

# 1
 • Мнения: 2 336
Кажи им го директно. Майка ти едва ли ще ти се сърди много. Баща ти е и тя ти го е избрала. Обичаш ги и двамата и не може заради единия да не виждаш другия. Отношенията между тях са си тяхна работа.

# 2
 • София
 • Мнения: 119
Кажи им го директно. Майка ти едва ли ще ти се сърди много. Баща ти е и тя ти го е избрала. Обичаш ги и двамата и не може заради единия да не виждаш другия. Отношенията между тях са си тяхна работа.
Ооооооо напротив майка ми много се сърди. Даже ми казва, че нормална дъщеря отдавна да е прекъснала всякакви връзки. Онзи ден баща ми звъни на мобилния/ а аз съм и казала, че не се чувам с него/, лелей какъв скендъл вдигна пред деца с употребата на думи като / развратник, курва/а децата си бяха в къщи. Ами може и да греша но той им е дядо не искам да му руша авторитета. Лошото е , че разговора за бащата-курвар текат и пред мъжа ми понякога, не знам но аз бих се срамувала, да признавам, че са ме изоставили.

# 3
 • Мнения: 35 206
Единственото, което бих направила е да говоря с баща си, 5 години са предостатъчно време да вземе да се ориентира, това, че не са разведени с майка ти, все още й дава надежда, че ще се върне. Нека не я мъчи повече  Confused

# 4
 • Cофия
 • Мнения: 1 177
Гадна ситуация, наще са разведени от години, баща ми живее с някаква "фея", която аз възприемам като част от жилището, нямам отношение към нея просто, но майка ми до ден-днешен като ходя там все ме разпитва - дали оная е била там,  какво станало.
И знам че каквото и да и кажа, все ще има какво да я човърка Tired

# 5
 • Мнения: 1 172
А защо трябва да вземаш страна? Просто им обясни, че ги обичаш и уважаваш, че не искаш да се месиш в отношенията им и ще уважиш всеки техен избор. Точка.
А мнението на майка ти дори не искам да го коментирам. 5 години са достатъчно време да поиска развод, ако ситуацията не й изнася. Но не и да ти дава съвети какво ти трябва да правиш и да те настройва срещу избора на баща ти, оттам и срещу самия него. Като е толкова убедена, да иде тя да върне баща ти у вас и да обясни на другата жена що за развратница е.
Много е грубо и егоистично да поставяш детето си м/у чука и наковалнята.

# 6
 • Мнения: 364
Отвратително е!
Родителите на съпруга ми живеят заедно, но не се понасят! От както ги познавам е все е едно и също, и двамата държат синът има да им разреши проблемите! Единият казва - "Трябва да вкараме баща ти в клиника за алкохолици!", а другия - "Майка ти е откачена, нуждае се от лекар!" Всички подобни разговори завършват с въпрос от двете страни - "Ти на чия страна си?". Накрая, за да е пълна картинката, се започва познатата песен - "Ти си живееш живота, а за нас никой не мисли..." Tired
Аз се уморих да им слушам скандалите и драмите, представям си на него какво му е!

Родителите ти са големи хора, те трябва да си решат сами проблемите! Обясни на майка си, че както обичаш нея, така обичаш и баща си! Твоята обич и привързаност зависи от това, как те се отнасят към теб! Ако обичат детето, което ги свързва, то трябва поне да се уважават взаимно.
Кажи на майка си, че за теб е важно родителите ти да са щастливи. Ако това означава да са отделно, то ти приемаш избора им. Време е и тя да приеме избора на баща ти и да продължи живота си. Ти винаги ще си до нея, за да я подкрепяш! Но си имаш и свое семейство, за което да се грижиш, не си виновна за проблемите на родителите си.
Бъди твърда и безкомпромисна! Подкрепяй майка си, но не я оставяй да ти вменява чувство за вина!
Успех!  bouquet

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 01:19 от love_sunrise

# 7
 • Мнения: 473
Майка ти няма право да изисква от теб да не ходиш на гости у баща си. Отношенията между тях двамата теб не те засягат и не би трябвало да влияят върху отношението ти към единия от двамата. Не че не ти е мъчно, че не са заедно, но те така са избрали и това е. Тя няма никакви основания да ти говори така. Кажи й го направо, че искаш да виждаш баща си. Не трябва да взимаш страна, колкото и да ти се сърди майка ти. Защо ти ще си потърпевша от тяхните лоши отношения?

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 2 498
Аз какво бих направила на твое място: не крия по никакъв повод, че се виждам с другия родител, не коментирам живота на единия пред другия (кой с кого какво правил) и заявявам категорично, че посредник не ставам и страна не заемам. Да се оправят както намерят за добре. На теб и двамата са ти родители и заради щастливото ти детство си струва да тропнеш с крак пред афектираната си майка.

Онези думички... не и прави чест на госпожата.

# 9
 • Мнения: 4 364
Не позволявам да ми поставят условия и да ми се сърдят по такива поводи. Аз преценявам с кого, как и кога бих искала да се виждам.
Преди много години майка ми се опита да ми тропне с крак по такъв въпрос. Поговорихме си и това беше.
Обичам по мой си начин и двамата, имам нужда да ги виждам, да се грижа за тях. Никой от тях няма право да ме ограничава в това! Знаят позицията ми, съобразяват се.
 # 10
 • Мнения: 483
Баща ми напусна майка преди 3 год (на 53г.) и се хвана за една малка ....... която е 3 год по-малка от мен. Държа се изключително лошо с майка ми, няма да навлизам в подробности че побеснявам. Към мен винаги се е държал като със слугинче, тормоз до дупка.
Преди една год. му теглих майната и не говоря с него, без да давам обяснения.
Но в ситуация в която ти обичаш баща си и искаш контакт с него, мисля че едно по-твърдо отношение пред майка ти ще помогне.
Като вижда силна позиция ще и е по-лесно да го понесе, пред това да вижда несигурност в теб.
Съжалявам за майка ти Cry

# 11
 • Мнения: 2 336
Ако мога да дам за пример свекървата на свекърва ми. Тя се е развела със съпруга си. Изгледала е почти сама двамата си сина и после вечно ги е притискала. На сватбата на моята свекървата не е бил поканен нейният свекър. Ух колко повторения.  78 Бабата на мъжа ми е забранила той да присъства. После забрана детето да се казва както злополучния свекър. Съответно отношенията между син и баща са били на нулево ниво.
Сега доста години след това - дядото е починал при инцидент, а на свекър ми му тежи, че не е общувал с баща си, заради майка си.
И ако все пак бяха кръстили мъжа ми на дядо му, сега нашето дете щеше да носи трите имена на моят свекър  Laughing
Познайте колко много го е яд, особено като стана така, че другото му внуче носи трите имена на бабата от другата страна.
Така че, не прави грешката на моя свекър. Далече съм от мисълта, че ще е заради име на внуче.  Wink  Но да не го загубиш ей така, без да си му показала, че наистина го обичаш.  Peace

# 12
 • Мнения: 368
Мисля че наистина - причината поради която майка ти се изнервя е това че тя се надява че това е до накъде `временно състояние`. Че на баща ти ще му отмине и пак ще се върне при нея. И че причината поради която са разделени е само другата жена.
Имам приятелка , която се раздели със съпруга си - Той я изостави без основателна причина. Разделени са повече от година и половина и тя още се надява да се съберат при положение че въобще не се виждат и той не и дава никакви надежди - но тъй като още не е започнал развода тя си мисли че той се колебае а не е така.
По скоро баща ти трябва да задейства нещата по окончателното им разделяне ако е обеден че го иска.
А пък иначе майка ти я разбирам изцяло за поведението й. Все пак той я е зарязал - малко гаднично.Въпреки че за раздялата винаги има по двама виновни.
Дано всичко се нареди и цялото ти семейство е щастливо  bouquet

# 13
 • Мнения: 2 336
Аз пък много се съмнявам, че дори и да се разведат поведението на майка ти ще стане по - мъдро. Изоставената жена става много отмъстителна. За това дадох пример с бабата на съпруга си, която и разведена пак е забранявала контакт с бившия си.

# 14
 • Мнения: 583
Аз какво бих направила на твое място: не крия по никакъв повод, че се виждам с другия родител, не коментирам живота на единия пред другия (кой с кого какво правил) и заявявам категорично, че посредник не ставам и страна не заемам. Да се оправят както намерят за добре. На теб и двамата са ти родители и заради щастливото ти детство си струва да тропнеш с крак пред афектираната си майка.

Онези думички... не и прави чест на госпожата.

И аз съм на същото мнение. Не бива да се взема страна в такива отношения, защото и двамата са ти родители и еднакво ги обичаш, но все пак те са тези, които трябва да си изяснят отношенията без да те намесват. Събери ги и им кажи твоето мнение.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт