Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 юли 2007, 10:45 ч.

Помагайте три реда сълзи

 • 2 525
 • 41
 •   1
Отговори
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
МОЛЯ ВИ, за помощ и съвети, ще приема всички и ще ги пробвам!
А. на 05.09. ще стане на три години. Не е ходила на ясла беще си у дома и почти всеки ден я взимах с мен на работа в съда и по др. инстанции. От 25.06. е на детска градина. Първият ден голяма еуфория, но като се прибра каза:"Повече няма да ходя!". От следващият ден три реда сълзи, реве та се къса всяка сутрин. Залъгвахме я с това, онова но... Изпратих един ден баща й, а той реши че се разстройвала и вече да не я пускаме.
Двете госпожи излязоха в отпуск, от вчера има понеделник са две нови госпожи.
Вчера детето се наакало в леглото (не го е правила от година и половина), тя е напълно самостоятелна, дори у дома ходи сама и сама се оправя. Дали са чаршафите да перем, а аз днес разговарях с госпожата. Обяснението и беше, че А. не се е обадила. Детето ми каза, че няколко пъти е казало, но не са я пуснала до тоалет, защото трябвало да лежи.
Тази сутрин като я видя и започна да пиши и да ме прегръща и да вика вземе ми и т.н. Смятам след обяд да разпитам и лелята.

1. Какво ще ме посъветвате за сълзите сутрин?
2. Ще минат ли с времето?
3. Какво да я съветвам?
4. Вечер да и говоря ли за градината или не?
5. Освен, че изтъквам предимствата какво др. да и казвам?
6. Как да постъпя в ситуацията с наакването?
7. Да я спра ли от градината, докато се върнат основните госпожи?

# 1
 • София
 • Мнения: 254
Според мен трябва да я спреш докато се върнат титулярните госпожи.
Моето дете ходи на ясла и съм склонна да повярвам на твоето, че е казала, но госпожите не са си мръднали задника да я заведат до тоалетна. Close

Аз имах подобен проблем с нашите госпожи - слагаха на детето ми памперс /при условие, че тя си казва винаги/, за да си почиват докато всички деца са по леглата.  Confused

Ситуацията с наакването е много гадна, защото детето ти знае, че не е редно да го прави в гащите, но не е имала избор! Луд скандал на госпожите, не се притеснявай въобще, ако трябва стигни и до директорката.

Направо много се ядосах! Докога ще търпим такова отношение към децата си!  Sad
Успех!

# 2
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
С директорката се имам много. Мога да споделя, а забравих, да пиша че днес докато я предавах госпожата отказа да я вземе, а извика лелята каза ми: "Аз съм оперирана и не тр да вдигам тежко!" #Crazy #Crazy #Crazy

Сега ще прочета и мамите с по голям опит и ще реша как да действам!

# 3
 • дядовата ръкавичка
 • Мнения: 2 773
Аз бих я спряла от градина докато се върнат основните госпожи.  Твърде много промени за такъв кратък период  се струпват на детето.

За наакването бих поговорила сериозно с "госпожите" - вината е  у тях.  А и случилото се още повече притеснява детенцето ти, вероятно.

Относно сълзите - ще спрат, но кога - за всяко дете е различно. Чувала съм за деца, които плачат по 2-3 месеца, за съжаление.
Моите - на 5 и 7 г., и до ден днешен ходят с нежелание, но с примирение.

Честно казано, освен общуването с техни връстници, не мога да измисля кой знае какви предимства на градината. Моите деца съм  записала на почти всички "извънкласни" занимания в ДГ - плуване, балет, футбол, английски и т.н., и които аз не мога да осигуря в къщи. Може би септември, когато започнат да учат и да ги занимават с допълнителни неща ще й бъде по-интересно.

# 4
 • София
 • Мнения: 919
Категорично бих я спряла. Поне докато се върнат другите госпожи. Очевидно тези НЕ знаят как се гледат деца, тръгнали за пръв път на детско заведение. Това за детето ще е стрес, който ще запомни като за първо впечатление и оттук нататък все ще и е кофти. Не бих я оставила, за да не затвърждавам лошите впечатления още от началото.

Това е моето мнение.

# 5
 • Мнения: 4 966
С директорката се имам много. Мога да споделя, а забравих, да пиша че днес докато я предавах госпожата отказа да я вземе, а извика лелята каза ми: "Аз съм оперирана и не тр да вдигам тежко!" #Crazy #Crazy #Crazy
...

А тогава защо не е болнични, а поема ангажимент за 20-тина дечица.  newsm78

Ако откажат да пуснат децата ми до тоалетната, защото искат да си почиват или не могат да вдигат тежко, бих си поговорила сериозно с директорката (защо тогава е там тази госпожа), с госпожата и с другите родители.
За мен тази госпожа е безотговорна - по друг начин не мога да я определя.
А и този страх на детето точно от тази госпожа (при положение, че не се е страхувало от титулярите и не пищи от лелята)  Thinking. Разпитай детето защо се страхува, какъв е проблемът и т.н.
Иначе, плач има в началото при адаптацията и може да продължи и по-дълго, но (поне по мои наблюдения) е плач за мама и за вкъщи, а не от страх от госпожите (т.е. вторият плач ми се струва причинен от нещо).
Не оставяй така нещата.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 980
За мен проблемът е в градината.

И в нашата градина децата плачат понякога сутрин, Дариа също има моменти, в които не желае да ходи там или се сърди на целия свят...

Но това, което разказваш ти е повече отколкото аз бих приела. В градината трябва да се ходи с удоволствие. А това за обедния инцидент е просто  #Cussing out

# 7
 • Мнения: 809
За мен също проблема е в градината. Когато сина ми ходеше се получи подобен проблем  с наакаването. Оказа се че нему дават да става от леглото на обяд и детето действа в гашичките
Позанйте какво стана при директорката после

# 8
 • София
 • Мнения: 808
И аз мисля, че проблема е в градината. Детето е стресирано от нещо и реагира. За наакването, просто нямам думи! Броя до 10, за да не кажа какво точно си мисля за госпожата  #Cussing out.
Бих те посъветвала, ако имаш възможност да не водиш детето на градина, докато се успокои и да говориш сериозно с директорката и с госпожата за проблема. Ако е болна и нервна - да си стои в къщи и да не травмира хорските деца.
Дъщеря ми повръщаше когато в градината я слагаха да спи на обед. Всеки ден я вземахме смазана от обида и миришеща на повръщано. Водихме я по разни лекари и не се установи здравословен проблем. Като поразрових нещата се разбра, че едната "другарка" я е водила в пералната на градината и и е показала центрофугата в която пускат неядящите деца. Тя от ужас се е напъвала да си изяде всичко и в резултат всеки ден - повръщане. Няма да описвам точно колко бях бясна и какво направих. В никакъв случай не оставяй нещата така. Разбери на какво се дължи този рев и страх.

# 9
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 164
Не я води докато не се върнат нейните госпожи. Рискуваш да я настроиш съвсем негативно и после като се върнат да е късно.
Виж темите за сборните групи.

# 10
 • Германия
 • Мнения: 7 102
Ако имаш възможност, дай и отпуск, докато се върнат титулярните възпитателки.
Мартин също се променяше, като се сменеше групата и съответно възпитателката.
 
.....

Честно казано, освен общуването с техни връстници, не мога да измисля кой знае какви предимства на градината. ....
И аз съм на същото мнение....

# 11
 • Мнения: 4 770
Всъщност за какво служат градините?  newsm78
Явно са излишни - я си я гледай вкъщи Пела - ще си решиш всички проблеми.  Wink

# 12
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
... я си я гледай вкъщи Пела - ще си решиш всички проблеми.  Wink
Де да можех?
Гледам малката, а делата в съда още не са приключили. Имам още, а поемам и нови не леки. Не става, а и тя е "свободен елктрон", най-добре и е с мен, но не може все да е с мен.

Може би трябва да Ви послушам и да я спра!  newsm78

# 13
Ами честно казано и мойто дете не беше ходило на ясла и го дадох направо на ДГ на три години от септември без да те плаша около 2 месеца сутрин беше някакъв ад рев сълзи тръшкане и така нататък обаче аз нямах избор карах трудна бременност с втория ми син имах и серклаж и се налагаше да лежа и в болница и нямаше кой да го гледа но просто госпожите му и леличката са прекрасни много им брлагодаря от сърце че помогнаха за адаптацията в момента ще бъде наесен трета група и ходи с удоволствие даже събота и неделя пита защо няма детска но като са сборни групи и особено когато не са неговите госпожи категорично отказва да ходи и аз го спирам защото в момента съм по майчинство и имам възможност да си го гледам даже си спомням че първите два месеца сато тръгне не само че много плачеше а и всеки ден ми казваха че не иска да яде жените се бяха видели в чудо какво да правят и наистина се тревожеха никога не са ме лъгали по отношение на детето ако ми кажат че си е изял всичко значи наистина си го е изял защото когато отказваше да яде в началото се бяха видяли в чудо малко дълго стана но моят съвет е спри детето ако имаш възможнос докато са сборни групи това е една допълнителна травма според мен а наесен стисни зъби и дано се адаптирате по бързо от нас

# 14
 • Мнения: 13 834
С директорката се имам много.
Говори направо с нея. Нека госпожите да обърнат повече внимание на сладураната ти, докато свикне. Иначе, за сълзите, няма гаранция, че няма да плаче и при титулярните учителки. Проблемът обикновено не е в сборните групи, а в персонала. Моят бандит тръгна миналото лято на сборна група. Не е ходил на ясла. Плака само първия ден.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт