Мами,обръщам се към вас с молба да помогнете със съвет!Искам да помогна на една моя приятелка,която пък се опитва да помогне на своя приятелка всячески.Копирам постинга и от един форум,за да не се получи развален телефон с препредаването на думите.Ако можете да ни насочите какви действия трябва да се предприемат и към кого от институциите да се обърнем.Детенцето е с 95% инвалидност.Татко му се труди много,за да може да посреща разходите за санаториуми и т.н.Можем ли да помогнем?

Автор: eva__1
Дата:   30-06-07 14:41

Здравейте, милички. Направо да ви разкажа за какво става въпрос...
Мои близки приятели искаха да си имат бебенце , девойката забременя и при проблем при бременността влезе в държавната родилна болница в шестия месец с надеждата, че ще го задържат поне до седмия! Попадна на " страхотен" екип! Доктора я изродил, детската неонатоложка поела недоразвитото бебе и го сложила в кувьоз.До тук добре, но това бебенце се е нуждаело от лекарство, което не са имали в наличност и струва 1000 лв., а трябва да се даде на бебенцето до 24 часа. Майката дори не е имала информация за какво става въпрос-прочела е от епикризата за това лекарство. Сега детенцето е с церебрална парализа, което нямаше да се случи, ако му бяха осигурили необходимите грижи.
Можеше докторката да уведоми майката , че има такава вероятност, да я попита, да поръчат/ срокът за поставяне на това лекарство е 24 часа/ и да го доставят .
Сега майката е постоянно по санаториуми с детенцето, което в момента е на 2г.9м и плаща на ден по 30 лв.Детенцето- Христина е много адекватно и контактно, но все още не може да ходи. Знам, че това не се лекува, но може да се подобри до голяма степен.
В момента се опитвам да проуча въпроса кого е по-добре да съдят-дали доктора, който е с много лоша репутация в Русе, докторката или държавата! Чувам, че доктора има 15 висящи дела, никой не може да го пипне, разполага с много пари и дори се замислям да проуча въпроса да се заведе дело в Страсбург!
Моля ви, ако имате повече информация по въпроса кажете! Как става, къде, скъпо ли излиза. Мисля дори да открия набирателна сметка на името на Христина, за да може родителите да заведат дело и да го спечелят. Все пак каквато и сума да присъдят ще е от полза за подобряване на състоянието и, като се има пред вид че плащат по 30 лв. на ден по санаториуми и стоят там по 2-3-4 месеца...чудя се как издържат. Майката почти се е предала, но аз страшно много искам да им помогна!Публикацията е редактирана (30-06-07 14:45)