Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 364
Здравейте. Днес сложиха първата ваксина за тетанус, коклюш и полиомелит на моето бебче. лекарката попита дали са минали 30 дни от предишната-БЦЖ. Аз милсех че не са, но според картона били минали и така сложихме ваксината. Но после като се замислих и като се върнах назад във времето се сетих точно кога беше предишната ваксина и всъщност бяха минали само 15 дни. Какво може да се случи сега? Опасно ли е за бебето. Много съм притеснена. Weary

# 1
  • Мнения: 7 552
Няма такова изискване по отношение на БЦЖ изобщо.
Има само минимално разстояние между две дози на една и съща ваксина, и съвместимост на ваксините при едновременно поставяне.
Друг е въпроса, че вече днес никой не поставя 1та доза БЦЖ из родилните домове. Всъщност никой вече днес не прави повече от една доза БЦЖ.

# 2
  • Мнения: 364
Ами при нас в чирпан явно слагат още една. Това означава ли че не трябва да се притеснявам толкова? Друг е въпроса че сега като се поразрових по темата за ваксините доста се притесних относно тяхното така "полезно" влияние.
И все пак за мое успокоение, това че между двете ваксини са  минали само 15 дни има ли някакъв проблем или както тиказваш просто е препоръчително да са 30 дни?

# 3
  • Мнения: 7 552
Няма изискване за 30 дена. Може да се поставят и заедно, в един и същи ден.
Ваксинирайте си съвестно детето и не четете разни измислици... един ден то ще Ви е благодарно за грижите.

# 4
  • Мнения: 364
Няма изискване за 30 дена. Може да се поставят и заедно, в един и същи ден.
Ваксинирайте си съвестно детето и не четете разни измислици... един ден то ще Ви е благодарно за грижите.
Благодаря за подкрепата и успокоението Wink. Явно в този форум има много ошашкани майки които влияят лошо на такива като мен, който, като всяка  майка, искат най-доброто за детето си и доста четат по въпроса. Разбираемо е всяка от нас да се тревожи за здравето на детето си, но аз лично имам нужда някой да ми каже че отнсоно ваксините не допускам грешка. Такаили иначе в Б-я нямаме друг избор освен задължителното ваксиниране.
Затова отново благодаря.

# 5
  • Мнения: 7 552
Въпроса не е в задължителността.
Ваксините днес са сигурни и надеждни, ако се ползват качествени ваксини, поставят се правилно, и се спазват нужните интервали.
Всяко нарушение на правилата, и особено некачествените ваксини предизвикват редица проблеми, нямащи никакво отношение към ваксинациите като такива.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт