Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 39
Здравейте  bouquet
Бихте ли споделили как правите панировката за хек. Приемам и други идеи за приготвяне Hug
Цитирай

София

Мнения: 431
Лично аз никога не съм приготвяла паниран хек. Готвя единствено шаран и скумрия. Другата риба я хапвам в ресторант  Wink, но съм хвърлила око на тази рецепта на  Morena. Можеш да я пробваш ако ти хареса .  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=787.msg8426
Сори , но съм пропуснала   Embarassed Laughing
« Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 15:45 от MIMI_DJ »
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Снощи панирах хек - брашно , яйце, галета / в яйцето сложих и малко подправка за риба на биосет /
Цитирай

Старата столица

Мнения: 5 363
Мими,не се вижда рецептата newsm78
Аз си купувам готова панировка.Но ако ще я правя е по най-лесният начин-с яйце и галета.Може и малко биричка вътре Wink
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
аз овалвам само в брашно , смесено със малко сол. понякога вместо обикновено, ползвам царевично брашно
Цитирай

В полите на Пирин планина

Мнения: 13 067
аз овалвам само в брашно , смесено със малко сол. понякога вместо обикновено, ползвам царевично брашно

И аз така  Peace
Цитирай


Мнения: 506
За мен най-универсалната панировка е следната:
Разбивам 2 белтъка на много твърд сняг. Отделно жълтъците ги разбивам с около 150-200 мл. бира и около 1 ч.ч. брашно, сол, черен и червен пипер. Накрая добавям разбитите белтъци, като вече разбърквам съвсем леко с лъжица, не с миксера, за да не спадне белтъка. И после топя в сместа и пържа. Използвам я за риби, пилешки хапки, кашкавал, сирене, рулца от раци, печени чушки, абе за каквото се сетя. Опитайте, няма да съжалявате.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 893
И аз като Валя , май се казваше паста пат-а- фри.
Цитирай

На ръба на възможното

Мнения: 178
Рибката посолявам леко и поръсвам с черен пипер.

Обикновено правя панировката на око и ако в процеса на пържене видя, че е прекалено гъста или рядка, коригирам с още вода/мляко/бира или брашно/галета.

Смесвам 2 яйца с около 4-5 с.л. брашно, вода, прясно мляко или бира на око (да стане малко по-гъсто от кексово тесто), 1 бульон "Костиля" примерно и бъркам, докато стане еднородна смес. Потапям всяко филе от бялата риба в тази смес и пържа на маслена баня.

Може да се овалят в корнфлейс или сусамено семе след потапянето в панировката, но тогава трябва да се внимава с температурата в тигана, защото много бързо прегарят.

По същия начин правя и панирани рулца от раци.
Цитирай


Мнения: 39
Благодаря ви момичета.
Направих панировката на Валя и стана много вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.