Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • спретната къщурка край селО Сливен
 • Мнения: 7 430
Иска ми се да не стоя безучастна и да направя нещо за града ни...

Почти никъде в Сливен няма  слегнали троатоари и винаги количката трябва да се вдига и сваля.....игрушките по кварталите са в меко казано окаяно състояние - трева, кърлежи, бодили, счупени люлки и пързалки Sick... да не говорим, че почти липсват Tired а на тяхно място има само строежи #Cussing out

Не искам да са като в Канада .....ни най-малко, макар, че не е невъзможно...а и би било толкова хубаво

Дайте съвет, моля Hug ....или няма смисъл да пробвам да търся разрешение Sad и какво точно да направя
Благодаря  bouquet

# 1
 • София
 • Мнения: 4 181
Здравей, съжалявам за положението в града ви, в София е същото  Confused
радвам се на ентусиазма ти   bouquet
имаш 2 варианта - можете да основете подобно сдружение в града ви. Не е много сложна самата процедура, а можете и да действате като Инициативен комитет без да сте регистрирани.
Другия вариант е да станеш наш член и да действаш в града с нашето име. За тази цел обаче трябва да съгласуваш всичко с нас. В смисъл какво точно искаш да промени, ако пишеш официално писмо трябва да го изпращаме оттук, за да е подписно и подпечатано.
Не знам как стои въпроса да речем да се направи нещо като клон - СНБМ Сливен.
Ако се спреш на подобен вариант (трябва да намериш и други майки обаче около теб, уверявам те една птичка пролет не прави) ще проуча въпроса.
каквото и да решиш пиши ни без да се колебаеш, ще помагаме с каквото можем  Hug

# 2
 • Плевен
 • Мнения: 2 070
И аз мисля като Хриси, даже ми се струва по-удачен варианта за клон на СНБМ, при това положение трябва да ни станеш член и да се водиш координатор за Сливен. Разбира се е много важно да намериш поне още две майчета, с които да движите нещата - най-вече комуникацията с общината ви - отделите Образование, здравеопазване, Градския транспорт, паркове и градини или екология, не знам как се води точно... Ако имате връзки с бизнесмени в града и различни фирми - също могат да помагат, добре е някоя от вас да може да пише някакви писма и предложения, които, както е казала Хрис, трябва да минават през София, ако направите клон на СНБМ. Като цяло всичко е свързано с комуникация и дипломатичен подход с местните власти. Ако сте по-амбициозни можете да проучите възможности за пари за местни проекти по различни програми... Можеш да пробваш с отчетната сливенска тема - ако се отзове поне една майка ще е ок, не може сама да правиш нещата... Като за начало тези снимки са доста добра работа. Ако се навиеш сериозно аз лично мога да изровя какви предложения имахме на местно ниво в Плевен и да ти разкажа как протекоха там нещата...

Каквото и да решиш - Успех!

# 3
 • спретната къщурка край селО Сливен
 • Мнения: 7 430
Момичета, благодаря ви за отговорите Hug
Ще пусна темичката в отчетната  Peace и се надявам да решим нещо със Сливенските мами Peace

Благодаря още веднъж  bouquet

# 4
 • Мнения: 1 671
Само да допълня, че ако решиш да правиш клон на СНБМ в Сливен, трябва съвсем отделна регистрация в местния съд, същите такси, документи и прочие да се правят наново, нов БУЛСТАТ и така нататък.
Клонът е отделно юридическо лице, доколкото си спомням - миналата година и аз проучвах този въпрос, за да направим СНБМ -Пловдив.

Оказа се, че е по-удачно да има координатор за съответния град.

# 5
 • Плевен
 • Мнения: 2 070
Да , аз също това имах предвид - с координатор, само символично да се води клон или отдел или просто СНБМ - Сливен.
Дано намериш съмишленички!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт